Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pôvodný slovenský muzikál Princ a Večernica je výpravný rodinný muzikál pre malých aj veľkých divákov, ktorý ich prenesie do sveta fantázie, snov, rozprávok, neba i zeme. Vznikol na podnet generálneho riaditeľa Divadla Nová scéna Juraja Ďurdiaka na motívy rozprávky Boženy Němcovej O Slnečníkovi, Mesačníkovi a Veterníkovi, ako aj na motívy legendárneho filmu Princ a Večernica.
Muzikál je určený najmä detskému divákovi, ale na svoje si prídu aj dospelí a rodičia, ktorým je určená najmä komediálna rovina príbehu princa Slavomíra pri hľadaní šťastia a osudovej lásky k ozdobe neba - Večernici. Zárukou kvalitného humoru je známy slovenský spisovateľ, básnik a rozprávkar Ľubomír Feldek, ktorý napísal pôvodnú divadelnú hru Princ a Večernica s množstvom poetických aj humorných textov pesničiek.
Muzikál sa pýši pompéznou výpravou scénografa Pavla Andraška a kostýmami výtvarníčky Ľudmily Várossovej. Celkový dojem z neho umocňuje aj pôvodná hudba Ľubomíra Dolného. Muzikál hýri aj rozličnými špeciálnymi efektmi a trikmi, ktoré sú na slovenských javiskách skôr výnimkou..
Réžia: Peter Oravec; Scenár a texty piesní: Ľubomír Feldek; Autor hudby a hudobné naštudovanie: Ľubomír Dolný; Dramaturgia: Slavka Civáňová; Špeciálne efekty: Peter Šesták; Scéna: Pavol Andraško; Kostýmy: Ľudmila Várossová; Choreografia: Marián Hlavatý; Asistent choreografie: Magdaléna Čaprdová; Asistent réžie: Dušan Kaprálik
Účinkujú: Roman Féder, Lucia Vráblicová, Miriam Marčeková, Mária Lechmanová, Dárius Koči, Miroslava Drínová/Frederika Košťálová, David Hartl/Vladislav Plevčík, Miroslava Čajová/Andrea Ďuríková, Michal Blaško/Pavol Plevčík, Andrea Gabrišová/Miroslava Belancová, Tomáš Majláth/Peter Makranský, Nikoleta Stasinková, Kristína Šedivá, Diana Šnirerová, Romana Orlická, Alexa Capareda, Katarína Kaanová, Katarína Košíková, Klaudia Bittererová, Natália Némethová, Natasa Dudar, Barbora Blahová, Andrej Szabo, Arthur Abram, Dan Datcu, Daniel Corbeil, Marek Kocák, Tamás Czimadia, Francisco Garcia Sanchéz (STV)

(viac)

Recenzie (1)

Reklama

Reklama