Reklama

Reklama

Delfíny: podmorská špionáž

(seriál)
  • Česko Delfíni očima špionážních kamer (viac)
Veľká Británia, 2014, 2x53 min

Obsahy(1)

Vydajte sa na úžasnú a čarovnú cestu za delfínmi. Tvorcovia filmu vám ich ukážu zblízka - tak, ako ste ich ešte nikdy nevideli. Pomocou špionážnych kamier, umiestnených v robotoch v tvare morských živočíchov, spoznáte tieto mimoriadne hravé a inteligentné cicavce v ich rodinnom prostredí, ale aj v doteraz nevidených situáciách... (STV)

(viac)

Recenzie (6)

Brtniik 

všetky recenzie používateľa

Poněkud nepozorně jsem četl název díla a tak jsem měl strach, že bude pojednávat o využití delfínů ve vojenství. Naštěstí šlo o natáčení pomocí maskovaných robotů. O delfíny se zajímám dlouho a tak jsem se nic moc nového nedozvěděl, ale potvrdila se mi doměnka, že naši vodní přátelé jsou tedy těžcí frikulíni a pohodáři! Můžeme jim to jen závidět. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Po špionáži na suchozemcoch ako levoch alebo medveďoch si BBC vyskúšala vyšší a ťažší stupeň špionáže pod morskou hladinou. A podľa očakávania bezchybne, pričom zvolili asi tie najzaujímavejšie a najinteligentnejšie tvory, delfíny a kosatky. Natočili ich neuveriteľne inteligentné metôdy lovu, niektoré aj celkom nové, každá skupina má dokonca svoje vlastné. No nezabúdajú ani na relax, skrášľovanie čiapkami z morských húb, alebo aj skupinové užívanie narkotík. (spoiler) Hra so štvorzubcom, rybou s neurotoxínom, sa neukazuje ako nevinná zábava, ale pri jej postupnom hravom odovzdávaní v rámci skupiny si každý delfin nadávkuje svoj diel, ktorý nie je nebezpečný, a nakoniec zostávajú v chvíľkovom delíriu takmer bez pohybu pri hladine. ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Delfíny pozerám rád. Sú milé, inteligentné, hravé. Rozprávajú sa, uzatvárajú priateľstvá, kolektívne sa opoja neurotoxínom švorzubca, ktorý ho vypúšťa počas ohrozenia. Podávajú si ho medzi sebou predĺženými ústami ako fajku. Majú vyvinuté prepracované techniky lovu. Potiaľto je to všetko fajn. No neustále ukazovanie odporných kamerových špiónov v tvare delfína, sépie či štvorzubca a neustále sprievodné chválenkárstvo typu: "Tieto zábery môžete vidieť po prvý raz, nakrútili sme ich prví!" či "Toto sa ešte nikomu nepodarilo zachytiť." boli zbytočnou prehliadkou robotickej umeliny a ochkaním nad vlastnou výnimočnosťou. Stačilo nejaké zhrnutie v úvode, pretože takýto film si vystačí len sledom úchvatných, trefne okomentovaných záberov delfínej púte moriami. Bombastické prvky na efekt nie potrebné vŕšiť jeden na druhý. Efektnosť potom ustupuje nude. ()

Narciska 

všetky recenzie používateľa

Delfíni jsou krásní, v dokumentech se neobjevují zas tak často, a zvláštním kouzlem se nám podobají, chytrostí, společenskostí, zvědavostí, hravostí, radostí ze života, aspoň tak působí jejich výskoky nad hladinu, a ty jsou zde krásně objevují. Personifikace umělých nositelů kamer mi přišla sice trapná, ale bez nich by nebylo možné se dostat k delfínům tak blízko, plout s nimi a proniknout i v hejna, co mají 3 000 členů, spíš než hejna jsou to největší delfíní setkání světa. ()

Galéria (23)

Reklama

Reklama