Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Scampia je chudobné predmestie Neapola, ktoré ovláda camorra. Do svojich radov láka najmä dospievajúcich chlapcov, ktorých potom využíva ako strážcov, ale aj dealerov drog, či nájomných vrahov. Enzo a Lupo sa snažia mládeži ponúknuť alternatívu vo svojej telocvični, kde trénujú džudo. Sú tŕňom v oku miestnym klanom, ktoré by ich zo Scampie najradšej vyštvali. Ale Enzo sa svojho sna nechce vzdať, aj preto, že jeho syn Toni je najlepším džudistom v tíme. (STV)

(viac)

Recenzie (2)

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Zlato ze Scampie je idealistický, aktivistický a výchovný film, který se snaží burcovat proti vlivu organizovaného zločinu na běžný život v Itálii. Nespokojuje se s líčením toho, jak mafie ovládá a rozkládá veřejný prostor, volá po občanské statečnosti a na příkladu svého hrdiny ukazuje, že vždycky existuje cesta, jak si svobodu uhájit. V italské kinematografii se vyskytují určitě k danému tématu filmy realističtější, zábavnější a efektnější, tohle je kousek, který by se z fleku dal promítat na školních představeních v rámci občanské výchovy. Svou sílu nicméně má. Celkový dojem: 60 %. ()

SAINTS 

všetky recenzie používateľa

Obyčajny televizny film ake Jednotka RTVS vysiela možno až pričasto.Da sa tomu vela veci vyčitat ale napriek všetkemu tento tv film bol celkom pozeratelny. ()

Reklama

Galéria (11)

Reklama

Reklama