Reklama

Reklama

Pán Church: Najlepší priateľ

  • Česko Pan Church (viac)
Trailer 1

Píše sa rok 1971 a dospievajúca Charlie (Britt Robertson) žije so svojou matkou Mariou (Natascha McElhone) v Los Angeles. Jedného dňa sa prebudí a zistí, že v kuchyni ich domu je cudzí muž – černoch – a varí raňajky. Matka jej povie, že je to pán Church (Eddie Murphy), a od tejto chvíle bude ich kuchár. Charlie sa prítomnosť cudzieho človeka najskôr nepáči, postupne však prichádza na chuť nielen jeho kuchárskym výtvorom, ale začne oceňovať aj jeho záujem a starostlivosť. Pán Church pre ňu napríklad objaví knihy a rozkoš z čítania. Charlie netuší, že pána Churcha im v závete odkázal bohatý bývalý milenec jej matky, a to na 6 mesiacov, pretože to je predpokladaná doba jej dožitia, Marie má totiž rakovinu. Marie ale žije ešte celých 6 rokov a medzitým sa z pána Churcha stane nenahraditeľný člen rodiny... (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (186)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Henry Joseph Church je kuchárom, ktorého by chcel mať každý vo svojej domácnosti. On totiž nie je len tak nejakým obyčajným človekom, ale osobou, ktorá napriek tomu, že po dodržaní sľubu môže zavrieť dvere za jednou životnou etapou, urobí omnoho viac, ako sa zaviazala. Keď je "Mr. Church" jedným zo svojich známych požiadaný, aby sa po dobu šiestich mesiacov postaral o jeho ťažko chorú, umierajúcu ženu Marie, a dospievajúcu dcéru Charlie, pričom následne po dodržaní svojej úlohy bude dostávať doživotnú rentu, všetko nasvedčuje tomu, že pôjde o "beh na krátku trať". Lenže život je niekedy napriek ťažkým životným skúsenostiam natoľko krásne komplikovaný, že cesta ku šťastiu môže byť v mnohým prípadoch omnoho kľukatejšia, ako by si jeden myslel. Tak neuveriteľne obyčajný film, až mi neostáva nič iné ako skonštatovať, že v sebe nosí tie najväčšie posolstvo. Kto by to bol povedal, že raz uvidím snímok s Eddie Murphym, ktorý ma dojme. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Bolo velmi prijemne vidiet po vyse dekade Murphyho v dramatickej roli. A hlavne v dobrom filme. Velmi prijemna feel good zalezitost o strastiach a slastiach zivota. Citlive, dojimave a velmi pekne zahrane. Podobnych (a aj lepsich) kuskov je vela, ale ak funguju takto dobre, netreba nad nimi mavnut rokou. Silnych 7/10 ()

Reklama

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

„Nepotřebujeme chlapa a určitě nepotřebujeme kuchaře.“ - „Moje sestra říká, že každá žena potřebuje muže. Někdy více než jednoho.“ Hlavním důvodem ke zhlédnutí pro mě byl Eddie Murphy. Nezklamal mě. A to, k mému překvapení, v podstatě vážné roli, nebo jistě „serióznější“ než z jakých ho mám zapamatovaného. Mr. Church však není vyloženě smutný, je i dojemný, úsměvný, vtipný a pohodový. V mnoha směrech bych film označil za takový ten typický „feel-good movie“. Barvité vaření (naštěstí pro mě jsem film sledoval najedený) a příjemný hudba tomu výrazně napomohly. A nejvíc už výše zmíněný Eddie. O čitelnosti vývoje příběhu se asi není potřeba příliš rozepisovat, nic neočekávaného se nestane. Problémem ovšem je, že vyprávění nevybočí ani trošičku a vše, co je předem nalajnované, se také stane, takže se člověk dočká i nejednoho klišé (důraz na jisté hodnoty také zřejmě nikoho nepřekvapí). Což je velká škoda. Film mi příjemně utekl, ale na víc než slušné 4* to nebude. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Príjemný snímoček s peknou pointou o tom, aké hodnoty sú v živote človeka tie najdôležitejšie - láska a rodina. A nie je väčšej radosti sa o svoju výnimočnosť s niekým podeliť, hoci i s niekým neznámym, z ktorého raz časom, tak ako aj v tomto snímku, sa môže stať niekto dôverne známy. E. Murphy po dlhom čase priemernosti konečne v niečom lepšom.70/100 ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

To se jednoho dne probudíte a zjistíte, že v kuchyni je Eddie Murphy a vaří snídani. A pak zjistíte, že je taky váš osobní knihovník. A poslouchá jazz. A než se nadějete, tak vás tenhle laskavý, smutný a přesto pozitivní příběh vtáhne. A nepustí. Ač se tu mnohé točí kolem umírání, je výsledek milý, neuvěřitelně lidský a plný naděje. A velmi nenápadně, zlehounka podsouvá náznaky odpovědí na otázky, které si člověk klade, ač si to někdy ani sám sobě nepřizná. Jistě, téměř všechny ingredience už tu byly, včetně řady klasických klišé, ale filmaři, zejména skvostný Eddie Murphy z toho dokáží vytvořit nezapomenutelnou hostinu. A není to jen tím, že kromě obvyklých přísad, to vše okoření tajemstvím. Svou roli hrají také výborně zvolená hudba či skvostně načrtnuté vedlejší postavy, a to i ty, které se příběhem jen mihnou, nebo se jen občas vynoří, aby příběh lehkou tečí nasměrovaly tam, kam má namířeno. Do divákova srdce. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (4)

  • Britt Robertson hrá 15 ročnú Charlotte, už v dobe natáčania bola herečka o 11 rokov staršia. (belinko)
  • Film je založený na poviedke "The Cook Who Came To Live With Us," ktorú McMartinová napísala v roku 2011. (Scraffy)

Reklama

Reklama