Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Martina alias Shakira vyrástla v detskom domove. Svojich biologických rodičov nikdy nepoznala, predstavy o svete tam „vonku" nasávala z televíznych seriálov. A potom konečne nadišiel deň jej osemnástych narodenín. Vyslobodenie a vstupenka do vysnívaného života, pár peňazí v obálke a amulet od kamarádky na krku. S hlavou plnou naivných predstáv vyrazila do veľkého sveta, v prvom rade však za Romanom, láskou z decáku. Život nabral rýchly spád... a prišiel pád. Roman ju zatiahol do partičky zhulených mladých bezdomovcov, zlodejíčkov a kšeftárov, nakoniec ju sám predal pasákom. Blonďatý operený anjel sa stal len perspektívnym zdrojom príjmov. Podľa toho sa s Martinou aj zaobchádzalo. Hrubé násilie, brutálne zneužívanie, drogy, bezmocnosť... A potom konečne útek. A nádej. Martina s obdivuhodnou urputnosťou bojuje o svoju šancu na šťastie... a nájde ho tam, kde by to asi málokto čakal. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (152)

claudel 

všetky recenzie používateľa

Kladu si otázku, proč té roztomilé a sympatické Dominice Zeleníkové musí ve filmech pořád ubližovat. Už podruhé jsem svědkem toho, jak je vystavena krutému a brutálnímu násilí. A to přitom za kamerou nestojí muži, ale ženy. Zvláštní. Každopádně nesmírně syrový, naturalistický a umělecky velmi dobře zvládnutý snímek o nepříjemné realitě a bludném kruhu, z nějž se lze dostat opravdu jen zázrakem. ()

TheSompeque

všetky recenzie používateľa

Film jenom pro silnější povahy. Shakira (tak si říká hlavní postava) je holka, co žije od narození v dětském domově na Slovensku. Dospěje a může z domova odejít a začít nový život. Krásná idea o šťastném životě se změní, když dorazí za svým přítelem do Prahy, který jí dostane do těch nejhlubších spodin pražského podsvětí, které je ztvárněné se vším všudy. Mám z toho smíšené pocity, podobně jako potom, co jsem dokoukal Srbski film - obsah byl brutální a odpudivý, ale zároveň to bylo natočené dobře. A to, co jste v Srbského filmu mohli vidět, můžete očekávat i v Pírku. Já vás varoval. ()

Reklama

herr_carter 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejbrutálnějších filmů československé moderní doby, stejně jako například u filmů Bohdana Slámy i tady oceňuji především ten dokonalý city režisérského dua pečlivě vybrat řadu neherců a hnusných ex/interiérů tak, aby vše zapadalo a působilo přirozeně. Kdo ví, kolik takových holek kdy vylezlo a ještě vyleze z děcáku v domění, že jdou vstříc světlým zítřkům, ale realita je naprostým protipólem jejich růžových představ................moje hodnocení = 8 z 10. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Snaha o silný zásah po emočnej stránke sa vydarila tak na polovicu. Pomerne vierohodný dej osudu osoby, ktorá je od mala predurčená na život na ulici, v obkolesení absolútnej spodiny, skutočne vyšiel nad pomery. Preto je obrovská škoda, že sa to v závere po značnom pritvrdení, ubralo akýmsi podivným smerom, ktorý nemá žiadne reálne opodstatnenie. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Drsny film o mladej holke, ktora spoznava realny svet na vlastnej kozi. Vyrastala v domove, realny svet -si mysli, ze pozna - z telky a serialov, po 18 -ke sa musi starat sama o seba. Dominika Moravkova-Zelenikova /Spina 2017/ mi bola sympaticka, hrala to dobre, ale holt, 1 holka film neutiahne. Hlavne jed ma pri sebe planych hercov ako je ten retard Igonda /sakra, ale ho nemam rad/, nudne tempo a vyslovene absurdny, do prazdna ustreleny zaver. Velka skoda, fakt tie 2/3 zo zaciatku ma namlsali a myslel som, ze dam aj 4 spunty, takto to ale ...sak viete co a nechcem byt vulgarny. 60 % ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (6)

  • Skladba, která ve filmu zazní opakovaně, např. ve scéně, kdy je hlavní hrdinka znásilněna, je píseň Lucie Bílé z muzikálu „Drákula“ „Jsi můj pán“. (majky19)
  • Scény z erotického nočného klubu sa natáčali v pražskom podniku Darling Cabaret. (Johnny.ARN)
  • V bývalém Československu vznikla dříve stejnojmenná televizní hra Pírko (1973). (M.B)

Reklama

Reklama