Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pôvodná televízna inscenácia o hľadaní a citoch, ktoré nie sú vždy jednoduché... Eva bola kedysi Michalovou milenkou - rozišli sa, aby sa Michal mohol vrátiť k deťom a chorej žene. Ich príbeh sa začína znovu, keď sa stretnú po smrti Michalovej ženy. Eva má medzitým milého - mladého muža bez záväzkov. V prospech Michala rozhodne i nový, vrelý vzťah, ktorý nadobudne Eva k jeho deťom. (STV)

(viac)

Recenzie (3)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Interiéry: vnútro bytu v paneláku. Raz takého, o pár minút iného. Téma: citové problémy páru. Kedysi boli milenci. Ich cesty sa rozišli. Životné peripetie ich k sebe zase priblížia a možno umožnia aj návrat - viď názov. Ona je učiteľka, on vdovec a otec detí. Dráma citov s happyendom. Vďaka proprietám, ktoré z domácností už vymizli a vo filme sa ukazujú alebo spomínajú, dvíham hodnotenie. Inak čistých 50%, pretože je to síce zahraté ok, no v dialógoch sa ukazuje snaha o spisovnosť a slovnú umiernenosť (znak inscenácií po roku 1970). Celok pôsobí potom vykonštruovane a hóch divadelne. Prítomnosť sa z deja vytráca. Poznámky: Slovo "Meotar" som už dlho v dialógu nepočul. Tu odznie vrámci výhovorky k prítomnosti soka v byte dámy. Potom čo sa v ňom zrazí nápadník 1 s nápadníkom 2, žena spustí: "On mi len pomáhal domov odniesť meotar". Vydarený je i záber s džúsom nalievaným z kovovej plechovky. Spomenul som si na tieto nekoncentrované ovocné nápoje v cca 4 dcl plechoviciach na pultoch potravín. Plastové fľaše nikde neboli. Výnimkou bola minerálka Vincentka. Po zmene režimu otočila. Dnes sa - ako jedna z mála vôd - predáva výlučne v sklenených fľašiach. ()

sahier 

všetky recenzie používateľa

Mám zlý pocit ,že Mistrík ani hrať nemusel ....len stačilo , že bol sám sebou , inak uťahaný príbeh , ktorý možno v tých časoch bol trochu iný , no dnes ked sme plný Allena Woodyho tieto témy už nemusím ...aspoň , že to sprevádzala dobrá Beatlesovka ()

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

Mistrík v roli protivného egocentristy, hrajícího, jak píše sahier, sám sebe, neustále vyvolávající rozpory a rozepře v inscenaci o dvou lidech (a vtíravém kolegovi), kteří se nedokáží na ničem shodnout ani od sebe odejít. O uštěpačné a zlé tchyni ani nemluvě. Ničím jiným než nekonečnými hloupými hádkami tato inscenace bohužel nezaujme. ()

Reklama

Reklama