Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životný príbeh prezidenta klubu FC Bayern Mníchov Kurta Landauera. FC Bayern Mníchov je najväčší futbalový klub v Nemecku a jeden z najslávnejších a najúspešnejších futbalových klubov na svete. Jeho cesta ku sláve však nebola jednoduchá. Nástup nacizmu v Nemecku znamenal pre klub veľké zmeny. Jeho prezident Kurt Landauer musel kvôli židovskému pôvodu rezignovať, bol väznený v koncentračnom tábore v Dachau a konca vojny sa dožil v exile vo Švajčiarsku. Keď sa v roku 1947 vrátil do Mníchova, čakal ho tam štadión v ruinách, všadeprítomný antisemitizmus a klub v bankrote. Landauer sa však nevzdal a rozhodol sa, že klub opäť postaví na nohy, rovnako, ako sa rozhodol začať žiť od znovu svoj život, tak kruto poznačený nacizmom. (STV)

(viac)

Recenzie (4)

Brano 

všetky recenzie používateľa

Rád som získal nové poznatky z histórie nemeckého futbalu a to najmä o ich najväčšom klube Bayernu Mníchov. Vcelku zaujímavý a pozerateľný životopisný film o vtedajšom prezidentovi klubu Landaueovi, ktorý s ním získal prvý titul a po druhej svetovej vojne ho dokázal opäť postaviť na nohy a to aj napriek ťažkej povojnovej dobe, kedy Mníchov obsadili Američania a každému klubu zrušili licenciu. Tým pádom hrozilo zrušenie ligy, minimálne na najbližších desať rokov. ()

frankiiee 

všetky recenzie používateľa

Futbal milujem a filmy o ňom vyhľadávam, tento snímok určite nepatrí medzi tie najlepšie , aké som videl, ale určite stojí za vzhliadnutie. ()

Reklama

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Film začína víťazstvom Bayernu Mníchov na nemeckom futbalovom šampionáte v roku 1932, keď tento klub viedol Kurt Landauer. Po uchopení moci nacistov v Nemecku, ako Žid, prišiel o postavenie, robotu a nakoniec v roku 1938 bol internovaný v koncentračnom tábore Dachau. Podarilo sa mu utiecť do Švajčiarska. V roku 1947 sa vrátil do Mníchova a začína padnutý klub znova stavať na nohy. Polena pod nohy mu hádžu aj predstavitelia americkej okupačnej zóny. O desať rokov neskôr zomiera v Mníchove. ()

f7r 

všetky recenzie používateľa

Sice se tam nachází pár nepřesností, ale stejně je to povinnost pro každého fanouška Bayernu (a další fotbalové nadšence). ()

Galéria (28)

Reklama

Reklama