Reklama

Reklama

Zelená miestnosť

  • USA Green Room (viac)
Trailer 2

Basgitarista Pat (Anton Yelchin), gitaristka Sam (Alia Shawkatová), bubeník Reece (Joe Cole) a spevák Tiger (Callum Turner) tvoria štvorčlennú punkovú kapelu Ain´t Rights. Po skončení zmluvy cestujú po severozápade Spojených štátov a hľadajú príležitosť na vystúpenie alebo stály angažmán. Moderátor miestneho rádia Tad (David W. Thompson) s pomocou bratranca Daniela (Mark Webber) im zariadi vystúpenie v bare skinheadov a neonacistov, ktorý sa ukrýva pred zrakom verejnosti hlboko v portlandských lesoch. Hudobníci potrebujú peniaze a rozhodnú sa ponuku prijať. Vyhadzovači Gabe (Macon Blair) a Big Justin (Eric Edelstein) im vezmú mobily a zatvoria do zelenej miestnosti. Koncert beží bez problémov, ale po jeho skončení sa Pat stane náhodným svedkom vraždy. Po vystúpení sa vracia po mobil do zelenej miestnosti a objaví dobodané telo skinheadky Emily (Taylor Tunesová), ktorú zabil neonacista Werm. Svedkyňou vraždy bola aj Emilina priateľka Amber (Imogen Pootsová). Pat chce zavolať políciu, ale majiteľ klubu Darcy (Patrick Stewart) zatvorí členov kapely spoločne s Amber a agresívnym vyhadzovačom do zelenej miestnosti, kým sa nerozhodne, čo s nimi urobí. Hudobníkom zostáva im len veľmi málo času vymyslieť, ako sa dostať na slobodu a zachrániť si holé životy. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (188)

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Green Room je drsnejší thriller (alebo lightovejší exploitation...) vhodný na zabitie jedného večera, v ktorom je scenár iba disfunkčná pro forma. Ústredné postavy si počínajú úplne hovadsky (napr. náckovia po vypuknutí konfliktu veľkodušne podarujú muzikantom nabitý revolver, ktorý však vzápätí dôrazne žiadajú vrátiť späť...?) a zápletka s drogovými kšeftami tiež nepôsobí vierohodne. Čakal som, že to zachráni nástup "Red laces", pre ktorých by prelievanie krvi malo byť bežnou rutinou, namiesto nejakej drsnej white power squadry som sa však dočkal iba zopár nemohúcich 70 kilových trotlov. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Horor v ktorom proti sebe stoji punk rockova kapela vs. skinheadi. No to je teda. A komu mam teda fandit? Jedna vymletejsia skupina ako druha. Uz mi tam chybali len nejaki nabozenski fanatici a hned by som to vypol. Proste postavy mi boli uplne u prdele a tym padom aj cely vyvoj zapletky. Vrazdiace sceny mi tiez nepripadali natolko vynaliezave, aby ma bavili sami o sebe, takze co este zostava? Ucast mojich dvoch oblubenych Star Trekistov. Stewart si zastrihol vlasy na hlave o milimeter kratsie ako obycajne, takze vyzera jak skinhead a Yelchin pôsobi jak sfetovany debil. Takze tiez vyzera vierohodne. Ale zeby podali nejaky vynimocny vykon, to sa neda povedat. 3/10. ()

Reklama

honajz2 

všetky recenzie používateľa

No nic moc teda. Nějak mi tam chyběla atmosféra, nebo i nějaké silnější napětí, které tady sice je, ale celkem slabé. Zpočátku to nevypadalo špatně, čekal jsem, co z toho bude, jelikož prostředí neonacistického baru vypadalo slibně. Bohužel to prostředí je úplně nevyužité a ani ta místnost, ve které jsou zavření, nenavodila nějakou atmosféru. Pak už se to jenom táhne až do konce, takže z toho nakonec je jenom další horor, který je tak strašně nevýrazný a nezajímavý, že si na něj za měsíc už skoro ani nevzpomenu. 2* ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Horor to nie je, ale triler bez debaty a to taký, že poriadny. Spočiatku nezáživná nuda s drsnou kapelou len o čosi drsnejšou, než dve mačiatka brutálne útočiace na klbko vlny, ale postupne sa to rozbehne a po nástupe Patricka Stewarta a „červených šnúrok“ to chytí hnusný, odpudivý, surový, nekompromisný, brutálny, sku*vený a bezvýchodiskový drajv a už ho to do začiatku záverečných titulkov nestratí. Rozhodne sa nedá hovoriť o „čistom“ horore, toto je skôr kombinácia trileru, home invasion či hixploitation, ale trvám si na zaradení tohto vydareného kúsku do tohto zoznamu. ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Skinheads vs punk. Nejde o soutěž v páce pravačky s levačkou a žádná nacionální anarchie se nekoná. Přesto Saulnier svým způsobem extrahoval z obou hnutí základy etologie jejich stoupenců a postavil tak proti sobě tupý kolektivismus a afektovaný individualismus. Ve zcela jiném světle se pak jeví zdánlivě nelogické jednání všech zúčastněných, vždyť oni jednali jen v mantinelech svých možností a schopností. Za faul však považuju samotný závěr, kdy se misky vah přece jen převážily na jednu stranu, daleko víc by finále slušela remíza v podobě absolutní anihilace. Škoda. Nicméně i tak je Green Room podařená a poměrně drsná vybíjená, na kterou však musíte koukat ve smyslu mé výše uvedené a zcela vyfabulované konstrukce. Anebo to nedělejte, ale pak se nedivte, že se v zeleném pokoji budete cítit hloupě. Dvě hvězdy, zářící jako oči pitbulla při útoku a dvě hvězdy za Punk´n´Oi! ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (7)

  • Prvá pieseň, ktorú kapela hrá v klube skinheadov, je cover verzia piesne Dead Kennedys „Nazi Punks Fuck Off“. (Pat.Ko)
  • Patrick Stewart v rozhovore uviedol, že keď dočítal scenár vo svojom vidieckom dome v Anglicku, bolo to také desivé, že zamkol svoj dom, zapol bezpečnostný systém a nalial si škótsku. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (viac)

Reklama

Reklama