Reklama

Reklama

Zabudnite na Macbetha

(študentský film)
  • Česko Zapomeňte na Macbetha (festivalový názov) (viac)
Celý film

Obsahy(1)

Film o údělu Slovenského učitele, který po letech zhodnocuje výsledky své práce. Postupně se střetne se čtyřmi různými věkovými kategoriemi svých žáků. Od těch, kteří teprve zasednou do školních lavic až po ty, kteří se již stali jeho nadřízenými. (MF studentských filmů Písek)

Videá (1)

Celý film

Recenzie (4)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ak by tam nebol ten priblblý pokus o stvárnenie fungovania hip hoperov na škole, t.j. že si pred školou pospevujú a vytvárajú rytmus na smeťáku, či ako to bolo, mohol Mcbeth pôsobiť podstatne menej infantilne. Jeho zásadný dejový zvrat je totiž veľmi prekvapivý a dokázal dostať hlavnú postavu filmíku emocionálne tam, kde je jej reakcia adekvátna situácii. Gomolčák upútal, ale takýmito kvázi cool odkazmi na fungovanie dnešnej mládeže ma nemôže hlbšie osloviť. ()

Avathar 

všetky recenzie používateľa

Fajn natočené, potešilo ma, že Gomolčák skúsil aj inú tému ako vzťahové drámy, herci v pohode. Ale celé je to tak trochu konštrukt. Miestami to až bije do očí (učiteľ si zapne telku NÁHODOU v ten správny čas...). Tiež hajzlíci mohli byť viac hajzlíkovskí. V triede sa dalo vytvoriť väčšie psychologické dusno, väčšie napätie, aby bolo jasné, že situácia je naozaj neudržateľná. Tým by lepšie (a emocionálnejšie) vyznel záver. Potenciál to má, ale mám pocit, že to trochu ostalo na povrchu. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Úplne sa stotožňujem s názorom Avathara. Akurát, že práve pre tie isté dôvodu je to u mňa na priemer nedostačujúci. Je to celkom škoda. Lebo Mokos je skvelá voľba. Rovnako aj Frlajs. Gomolčák mohol svoje postavy viacej podusiť, prísť z nejakou riadne silnou scénou. Potom by som mu aj ten konštrukt odpustil. Takto sú to náznakové veci, bez výraznejšieho napätia, alebo dramaticky vyhrotenej situácie, ktorá sa tam doslova minimálne v dvoch prípadoch žiada. Vrchol filmu je vďaka tomu v piatej minúte a potom to celé dohasína. A ešte veľmi bez emócií, ktorých sa tam žiada tiež neúrekom. Ale inak pohodka. ()

Allica 

všetky recenzie používateľa

Bych ty smrady tou tyčí seřezala :D Povedlo se to dokonale, člověk se ztotožní lehce s hlavní postavou a chápe ji. Konec zůstává trochu otevřený a nedořešený, ale proč ne. ()

Reklama

Reklama