Reklama

Reklama

Posledná tvár

  • Česko Poslední tvář (viac)
Trailer 1

Ľúbostný príbeh doktora Miguela Leona (Javier Bardem) a riaditeľky medzinárodnej organizácie humanitárnej pomoci Wren (Charlize Theronová) sa odvíja uprostred vojnových hrôz sužujúcich Libériu. Dvojica musí nájsť spôsob, ako si udržať svoj vzťah aj v týchto v mimoriadne ťažkých podmienkach, v ktorých sa obaja snažia pomáhať obyvateľstvu, ale zároveň majú úplne rozdielne názory na riešenie vojnového konfliktu. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (37)

Marigold odpad!

všetky recenzie používateľa

Film-urážka. Není nic horšího než od reality odtržená celebrita, která chce zachytit utrpení třetího světa. Výsledek připomíná filmovou genocidu. [Cannes 2016] ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Velké strasti i malé radosti černého kontinentu pohledem dvojnásobného držitele Oscara. A s dvojicí výborných oscarových herců. Plytké a příliš dlouhé. Lékaři se v daných oblastech nezaměřují pouze na zraněné, ale starají se také o pacienty, na kterých je páchané sexuálně motivované násilí, poskytují prevenci proti infekčním chorobám nebo pomoc při psychických obtížích. Všechna čest. Škoda, jak tahle poklona lékařům a dalším humanitárním pracovníkům dopadla. Výsledek je sice solidně (po řemeslné stránce) zvládnutý, ovšem „komplikovaný“ vztah dvou milenců je prostě málo. Dialogy jsou místy hodně špatné, napětí kolísavé, herecky mě nejvíc potěšila (tradičně) Charlize Theron. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Fakt ťažký prúser tento film...Nechcelo sa mi veriť, že tak skvelo obsadený film, ktorý mimochodom natočil už skúsený Sean Penn dopadne tak katastrofálne. Herecky ok, Charlize nesklame, ale tá hromada spomalených záberov, nefungujúcich vedľajších postáv a príbehu celkovo, to mi ostáva rozum stáť...Ešte raz sa musím pozrieť na meno režiséra, fakt Saen Penn?? Po prvých 30 minútach som vážne chcel film vypnúť a to sa mi nestalo už dlhé roky, hovorím si, že mu dám ešte 5-10 minút či nechytí druhý dych. Trocha chytil, ale i tak obrovské sklamanie. Štek J. Rena je neuveriteľný, jeho rolu mohol zobrať môj dedo. Rozhodovanie medzi 2-3 hviezdami bolo jednoduché. Film ktorý nikdy nechcem vidieť znova si tri hviezdy nezaslúži. Prvoplánový hnus a nefungujúci doják. 40%. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Toto sa v skutku nevydarilo. Sean Penn sa pridal do zástupu ďalších blbov, ktorí majú potrebu točiť dlhý film, aby ukojili svoju ambíciu. Páčili sa mi od Seana Penna niektoré iné filmy, až toľko ich nepoznám, ako herec je slušný, ale prečo preboha sa pustil do tejto témy? Uslzená, ukecaná melodráma, ktorá ešte tlačí na pílu našich citov. Áno, zverstvá v niektorých vojnových konfliktoch v Afrike sú stále pre normálneho človeka nepochopiteľné a všetci čo tam pomáhajú majú môj obdiv. Tak prečo teda nie film o doktoroch z týchto oblastí, ..ale lepiť to do dlhej a nezaujímavej stopáže proste vadí. Inak technická stránka a kamera, občas aj hudba v poriadku, je tam jedna sexi foot fetish scéna, potom zábery zranených, alebo z operácií odpudivé, posolstvo tiež čiastočne chápem, ale takto jednoducho nie. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

(Dramatická) romance o dvou lidech, které svedla dohromady láska k humanitární činnosti.Ti se na své misi do sebe šíleně, ale šíleně zamilují, aby pak zjistili, že i po jejich desetiletém odloučení jejich vzájemné city neochladly. Válka v sužované Libérii je v podstatě jen vedlejší produkt, neb film mnohem více staví na živočišnosti obou hlavních protagonistů. Javierovi Bardemovi jsem jeho kladně disponovaného lékaře po všech těch záporných bídácích přál, Theronka hrála tělem, čímž zúročila svoji někdejší kariéru modelky, v decentně nasnímaných scénách milostných aktů stále boduje. Film měl profesionální zázemí, tedy dostatek prostředků, aby nevyzníval televizně lacině. A skutečně by na kino projekci měl, u nás mu brány kin zůstaly uzavřené. Ruku k dílu přidal skladatel Hans Zimmer, produkoval známý producent děl o lidském souznění Bill Pohlad a režíroval Sean Penn, který většinu filmu zvládl kvalitně. Tudíž je záhadou, proč je film tolik strhaný. Penn kombinuje pěkný vizuál s naturalistickými sekvencemi, vše rámcuje komplikovaným vztahem dvou milenců, ve více jak dvouhodinovém provedení. A právě na té stopáži bych ubral. Přidal bych více nahoty, čímž by film získal na skandálnosti, kamera choulostivé partie snímala celkem cudně. Samotné téma je i tak určitým zdrojem kontroverze. Viděl jsem kvalitně natočené, nasnímané a zahrané drama, které se určitě neslučuje s nízkou diváckou odezvou. 8/10 ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Hlboká poklona všetkým lekárom bez hraníc, ale aj napriek tomu je film nezáživný, dlhý a chaotický ... ale Javierovi hovorím áno. Vždy. 2,5* ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Je to hrozně dlouhé melodrama. Až moc času je věnována romanci, v níž se žena zamiluje do neusazeného šarméra se syndromem pomáhání s plochými dialogy a nevyvinutými charaktery. Celkově nuda. Na závěr kázání, které rve uši a dojímání. Přitom to je jestli dobře počítám již páty režisérský počin Seana Penna. ()

ARI50 

všetky recenzie používateľa

Škoda mohlo to být bomba tak to zapadlo mezi normální průměrné filmy které se dají v pohodě dokoukat se svým příběhem ale pecka to nebude. ()

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Fim je výborne režisérsky zvládnutý! Vzhľadom k tomu, aký ťažký a nepopulárny námet si tvorcovia vybrali rozhodne nebola brnkačka natočiť ho vierohodne. Herci zo seba vydali maximum aj keď niektoré scény, naozaj len pár, mohli posobiť rozpačito, vzhľadom k náročnosti psychologickej stránky, boli výkony dostatočne presvedčivé. Bardema a Theron mám veľmi rada aj preto, lebo viem, že si role vyberajú a že s nimi vnútorne súhlasia a to je v dnešnej dobe obdivuhodné. Absolútne nesúhlasím s hodnotením, ktoré sa tu pohybuje pod 40%, je jasné, že námet vzalo mnoho užívateľov osobne, a že viac hodnotia film podľa subjektívneho odporu k momentálnej politickej situácii, než podľa jeho skutočnej kvality. Samozrejme rešpektujem názor ostatných užívateľov, ale rozhodne s ním nesúhlasím. Myslím, že takéto podpriemerné hodnotenie produkujú tí, ktorí sa v živote starali len o svoje zadky, maximálne zadky svojich potomkov a nikdy neriešili nezištnú pomoc niekomu, kto im to finančne či inak neoplatí. Základné konflikty tu boli dva, jeden medzi svetom plným lásky medzi mužom a ženou, versus brutalitou a utrpením detí a civilistov v občianskej vojne. Druhý medzi neurotickou povahou hlavnej hrdinky a jej sposobom aktivizmu, ktorý spočíval viac v pomoci masám úradnou a politickou cestou, versus pokornou, vyrovnanou a voľnomyšlienkárskou povahou hlavného hrdinu a jeho aktivizmom spočívajúcom v priamej akcii. Keby sa niekto z užívateľov niekedy angažoval ako aktivista, vedel by, že toto je najvačší konflikt v aktivistickom svete a najčastejšia príčina odchodu jednotlivcov z aktivistickej scény. Častejším je už len ignorancia a útoky verejnosti a tá sa tu na plno prejavila. Pohľad do zrkadla nie je vždy príjemný a niekedy dokáže dať poriadnu facku. Naučte sa tie facky znášať a naučte sa vziať si zo všetkého to dobré, inak budete v živote už len stagnovať, či degenerovať a na svete budete v podstate zbytočný, alebo do konca škodlivý. Celebrita odtrhnutá od reality...no jasne, mohlo by to tak byť, ale ako vieme, že od tej reality nie sú odtrhnutí rovnako tí, čo sa na toto dívajú z pohodlia svojej obývačky? Musím zdorazniť, že sa rozhodne nepovažujem za žiadneho filantropa, ale nenachádzam tu žiadny inteligentný, či aspoň slušný komentár, jediné čo tu vidím sú povrchné a odfláknuté reči ľudí, ktorí sú úplne šokovaní tým, že celebrity prejavili nejaký názor a snahu aspoň trochu pomáhať a to je veľmi smutné... ()

Lacike odpad!

všetky recenzie používateľa

Aj napriek mizernym ohlasom som sa to pokusil pozriet kvôli môjmu oblubencovi Renovi, ale uz behom prveho extremne nezazivneho dialogu som pochopil, ze mi to absolutne nesadne. Bez pretacania som vydrzal film sledovat pol hodinu a bolo to totalne utrpenie. Striedali sa neskutocne nudne sceny bez nejakeho vyznamu a tak som zvysok filmu preklikal, aby som nasiel aspon par scen s Renom. Ale ani tie za nic nestoja. Vysledkom je artovy blivajz s ktorym je pravdepodobne spokojny len Penn a par dalsich ludi, ktory sa podielali na vyrobe tohto filmu. 0/10. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Áno, film má prepálenú stopáž, aj spomalených záberov mohlo byť menej, ale má to myšlienku, Charlize je výborná a Penn si dal záležať na každom zábere. Pozitíva určite prevažujú nad negatívami. 70% ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Když vezmete dva skvělé herce a dáte je do filmu, který vám má za každou cenu otevřít oči a vehnat slzy do očí, skutečně se vám chce brečet, ale ne proto, jak je film dojemný, ale jaká je to tragédie a jak moc chce, abyste na sebe vzaly tu strašnou tíhu světa. Nemůžu si pomoct, ale tohle je hnusně prvoplánové a vlastně o ničem, ta romance je zbytečná. ()

Britney75 

všetky recenzie používateľa

Ptám se, jak může být takový film ponížený přelepem nějakých dvou lidí, kteří ani nevědí, co chtějí. Možná by to byl i pěkný film, kdyby se scénárista zaměřil spíše na dokument o válce a útrapách lidu v Libérii, bylo by se na co dívat ... asi se podívám na film se stejným zaměřením Noci v Rodanthe , tam je to jasný !!! ()

Johnny.ARN odpad!

všetky recenzie používateľa

Pri tomto filme som stihol prelustrovať celú stránku Každý deň rovnaká fotka Petra Stašáka, nakŕmiť psa, pozrieť Duel a aj napriek tomu som ešte stihol úmornú štyridsaťminútovku, ktorá bola presne tak ako začiatok, vždy presne viete, čo sa deje, ako sú na tom postavy a čo chcú resp nechcú. Búrlivé víno sa môže učiť, ako sa robí príbeh. A záchrana negrov ma absolútne nebrala. Dúfal som, že aspoň herci to nejak podržia a vpálim tam z milosti tú jednu aspoň za nich, ale nie, nedá sa. ODPAD! ()

MichelSmith 

všetky recenzie používateľa

Pomerne drsná periodicita schovaná,alebo skôr tlmená textovo vzťahovou nuansou,defilújúca sa medzi otvorene relatívne podotknutou uzavretou romancou,kompaktne miestami nesúrodá,navodzujúca pocit dejovej vyhastnutosti a prerušovanej konzistečnej konformistickosti... Som v rozpakoch... ()

zsn 

všetky recenzie používateľa

Sean Penn zase ukázal, že je nejen kvalitním hercem, ale i režisérem. Moc hezky podaný obraz humanitárních pracovníků, a zároveň lásky ve válečné Libérii. Javier Bardem zase ukázal, že má smysl pro vkus a umí si mezi filmy vybírat. Moc hezké. Zablokujte tady někdo možnost komentovat té Marigold, mele jen žvásty. ()

Reklama

Reklama