Reklama

Reklama

Posledná tvár

  • Česko Poslední tvář (viac)
Trailer 1

Ľúbostný príbeh doktora Miguela Leona (Javier Bardem) a riaditeľky medzinárodnej organizácie humanitárnej pomoci Wren (Charlize Theronová) sa odvíja uprostred vojnových hrôz sužujúcich Libériu. Dvojica musí nájsť spôsob, ako si udržať svoj vzťah aj v týchto v mimoriadne ťažkých podmienkach, v ktorých sa obaja snažia pomáhať obyvateľstvu, ale zároveň majú úplne rozdielne názory na riešenie vojnového konfliktu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (37)

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Fim je výborne režisérsky zvládnutý! Vzhľadom k tomu, aký ťažký a nepopulárny námet si tvorcovia vybrali rozhodne nebola brnkačka natočiť ho vierohodne. Herci zo seba vydali maximum aj keď niektoré scény, naozaj len pár, mohli posobiť rozpačito, vzhľadom k náročnosti psychologickej stránky, boli výkony dostatočne presvedčivé. Bardema a Theron mám veľmi rada aj preto, lebo viem, že si role vyberajú a že s nimi vnútorne súhlasia a to je v dnešnej dobe obdivuhodné. Absolútne nesúhlasím s hodnotením, ktoré sa tu pohybuje pod 40%, je jasné, že námet vzalo mnoho užívateľov osobne, a že viac hodnotia film podľa subjektívneho odporu k momentálnej politickej situácii, než podľa jeho skutočnej kvality. Samozrejme rešpektujem názor ostatných užívateľov, ale rozhodne s ním nesúhlasím. Myslím, že takéto podpriemerné hodnotenie produkujú tí, ktorí sa v živote starali len o svoje zadky, maximálne zadky svojich potomkov a nikdy neriešili nezištnú pomoc niekomu, kto im to finančne či inak neoplatí. Základné konflikty tu boli dva, jeden medzi svetom plným lásky medzi mužom a ženou, versus brutalitou a utrpením detí a civilistov v občianskej vojne. Druhý medzi neurotickou povahou hlavnej hrdinky a jej sposobom aktivizmu, ktorý spočíval viac v pomoci masám úradnou a politickou cestou, versus pokornou, vyrovnanou a voľnomyšlienkárskou povahou hlavného hrdinu a jeho aktivizmom spočívajúcom v priamej akcii. Keby sa niekto z užívateľov niekedy angažoval ako aktivista, vedel by, že toto je najvačší konflikt v aktivistickom svete a najčastejšia príčina odchodu jednotlivcov z aktivistickej scény. Častejším je už len ignorancia a útoky verejnosti a tá sa tu na plno prejavila. Pohľad do zrkadla nie je vždy príjemný a niekedy dokáže dať poriadnu facku. Naučte sa tie facky znášať a naučte sa vziať si zo všetkého to dobré, inak budete v živote už len stagnovať, či degenerovať a na svete budete v podstate zbytočný, alebo do konca škodlivý. Celebrita odtrhnutá od reality...no jasne, mohlo by to tak byť, ale ako vieme, že od tej reality nie sú odtrhnutí rovnako tí, čo sa na toto dívajú z pohodlia svojej obývačky? Musím zdorazniť, že sa rozhodne nepovažujem za žiadneho filantropa, ale nenachádzam tu žiadny inteligentný, či aspoň slušný komentár, jediné čo tu vidím sú povrchné a odfláknuté reči ľudí, ktorí sú úplne šokovaní tým, že celebrity prejavili nejaký názor a snahu aspoň trochu pomáhať a to je veľmi smutné... ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Je to hrozně dlouhé melodrama. Až moc času je věnována romanci, v níž se žena zamiluje do neusazeného šarméra se syndromem pomáhání s plochými dialogy a nevyvinutými charaktery. Celkově nuda. Na závěr kázání, které rve uši a dojímání. Přitom to je jestli dobře počítám již páty režisérský počin Seana Penna. ()

Reklama

zsn 

všetky recenzie používateľa

Sean Penn zase ukázal, že je nejen kvalitním hercem, ale i režisérem. Moc hezky podaný obraz humanitárních pracovníků, a zároveň lásky ve válečné Libérii. Javier Bardem zase ukázal, že má smysl pro vkus a umí si mezi filmy vybírat. Moc hezké. Zablokujte tady někdo možnost komentovat té Marigold, mele jen žvásty. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Když vezmete dva skvělé herce a dáte je do filmu, který vám má za každou cenu otevřít oči a vehnat slzy do očí, skutečně se vám chce brečet, ale ne proto, jak je film dojemný, ale jaká je to tragédie a jak moc chce, abyste na sebe vzaly tu strašnou tíhu světa. Nemůžu si pomoct, ale tohle je hnusně prvoplánové a vlastně o ničem, ta romance je zbytečná. ()

Tristaver 

všetky recenzie používateľa

Pennovi asi šlo jen o zachycení krutosti, která je v Africe na denním pořádku. Těžko mu to mít za zlé, často je to jedinou cestou, jak na tyto problémy upozornit celebrity. Tedy ty, kteří jsou schopní svým jměním aspoň částečně mírnit dopady těchto problémů. Jenže my ostatní se na to musíme dívat... Až po zhlédnutí tohoto snímku jsem začal přemýšlet nad tím, že jsem výrazně neobjektivní v otázkách Charlizina herectví, neb nabývám dojmu, že právě to vytahuje tenhle film z totálního odpadu (do regulérního odpadu). Ale abych nebyl jen negativní - výpravně a herecky dobře zpracovaný snímek, který mimořádně trpí na scénář. Ten totiž celý projekt sráží jak střídavým tempem (akční film versus hlemýžď), tak třeba i tupými dialogy až hodně k nule. A to i přes opravdu zajímavé, impresionisticky točené scény. Mimochodem, co se hereckých výkonů týče, připadá mi, že Reno se snad topí v dluzích, a tak udělá cokoliv, co mu tvůrci řeknou. Protože tohle si, myslím, herec jeho formátu nezaslouží. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v Juhoafrickej republike, predovšetkým v okolí Kapského mesta, a tiež vo švajčiarskej Ženeve. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama