Reklama

Reklama

La La Land

  • Česko La La Land (viac)
Trailer 5

VOD (1)

V Los Angeles, meste plnom nádejí a hviezd, Sebastian (Ryan Gosling) náhodou stretne Miu (Emma Stone) a spolu sa vydajú ďaleko za hranice stereotypu všedných dní – až do rozprávkovej krajiny splnených snov menom La La Land. Talentovaného jazzového pianistu a nádejnú herečku čaká vzrušujúce dobrodružstvo, ktoré sa ani náhodou nepodobá na ich skutočné životy. On už nebude musieť hrať po zastrčených nočných baroch pre ľudí, ktorí ho nepočúvajú a jej po jednom z mnohých neúspešných konkurzov konečne zavolajú, že majú pre ňu úlohu. Osud to zariadil tak, že spolu sa posunú tam, kam by sa jeden bez druhého nikdy nedostali. Sú bláznivo zamilovaní a ich cesta za šťastím práve začína... (Forum Film SK)

(viac)

Zaujímavosti (58)

  • Režisér Damien Chazelle získal mnoho účinkujúcich do vedľajších rolí a komparzistov (napr. v úvodnej scéne) tak, že im odprisahal, že to bude oscarový film, oni budú v titulkoch a pomôže im to v CV. Čo sa aj potvrdilo. (mijec)
  • Režisér a autor scenára Damien Chazelle sa snažil La La Land natočiť v Hollywoode už niekoľko rokov, ale o muzikál zo súčasnosti a bez slávnych melódií nebol záujem. Raz sa mu podarilo zaujať producentov, lenže tí chceli niekoľko zmien. Komplikované úvodné číslo sa malo zmeniť, rovnako tak nie úplne romantické finále a hlavný hrdina mal byť namiesto džezového hudobníka drsnejším rockerom. Z toho Chazelle vycúval a keď jeho iný hudobný film, Whiplash (2014), uspel u divákov a kritiky, mohol konečne natočiť La La Land podľa seba. (Raccoon.city)
  • Čierny keyboard s penovou klaviatúrou, na ktorom hrá Sebastian (Ryan Gosling) na koncerte ich skupiny, sa volá Roli Seaboard a jeho cena sa pohybuje okolo 3000 €. (Trip)
  • Miesto v štúdiovom komplexe Warner Brothers, kde Mia (Emma Stone) povedala Sebastianovi (Ryan Gosling), že nenávidí jazz, je to isté, aké si pre obalovú podtlač k albumu "Wish You Were Here" vybrala britská hudobná skupina Pink Floyd. (Trip)
  • V scéne v štúdiách Warner Brothers hovorí Sebastian (Ryan Gosling) o Hollywoode: "they worship everything and value nothing" (v preklade: uctievajú všetko a nevážia si nič). Túto vetu v skutočnosti povedala Ryanovi Goslingovi jeho partnerka Eva Mendes a ten ju po dohode s režisérom Damienom Chazelleom pridal do scenára. (ČSFD)
  • Scéna z prvého Miinho (Emma Stone) kástingu, kde bol jej emocionálny herecký výkon prerušený bol inšpirovaný skutočnou skúsenosťou Ryana Goslinga, s ktorou sa zdôveril režisérovi. Ten ju potom zakomponoval do filmu.
    (Lulu13)
  • Film vyhral 7 Zlatých glóbusov, čo vytvorilo nový rekord. (dwdb)
  • Film sa točil 8 týždňov v lete 2015. (dwdb)
  • Tanečné čísla nacvičovala dvojica celé dva mesiace, a hoci Emma Stone (Mia) už mala nejaké skúsenosti z tejto oblasti, step bol pre ňu úplnou novinkou. (leila22)
  • Emma Stone má s postavou, ktorú stvárňuje vo filme veľa spoločného. Mia nedokončila školu, aby si v L.A. splnila svoj sen stať sa herečkou, rovnako ako Emma Stone, ktorá v 15. rokoch predčasne ukončila školu a odsťahovala sa do L.A. s rovnakým cieľom. (Lulu13)
  • Ryan Gosling (Sebastian) sa 4 mesiace pred natáčaním dennodenne učil hrať na klavíri tak, aby bola jeho rola jazzového klaviristu čo najviac uveriteľná. (readan)
  • Kvôli úvodnej 6minútovej scéne bola diaľnica 2 dni uzavretá. Vystupovalo v nej 30 tanečníkov. Väčšina ľudí a áut v pozadí boli dotvorení pomocou počítačovej animácie. (readan)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 30 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 151,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 472 mil. (NIRO)
  • V jednu chvíli říká Sebastian (Ryan Gosling), že chce svůj jazzový klub pojmenovat Kuře na špejli, protože o Charliem Parkerovi bylo známo, že měl rád kuřata. Charlie Parker byl významný jazzový saxofonista, na kterého často poukazoval i Fletcher (J.K. Simmons) v Chazellově předchozím filmu Whiplash (2014). (Shizle)

Súvisiace novinky

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (viac)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (viac)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (viac)

Reklama

Reklama