Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti svojho prastarého otca, ktorý pracoval ako svadobný fotograf, po ňom Brandon Davis (Ben Browder) zdedí historický fotoaparát, ktorý sa preslávil tým, že fotil úmrtia vo viktoránskom období. Brandon ho začne používať, no čoskoro zistí, že krátko na to, ako niekoho odfotí, dotyčná osoba zahynie bizarnou a hrozivou smrťou a vzápätí sa fotka jej úmrtia niekde objaví. Všetci Brandonovi blízki sa od neho začnú odkláňať, pretože nikto nerozumie jeho posadnutosti prekliatym fotoaparátom. Keď sa jeho jedenásťročný syn stratí, Brandon zistí, že zariadenie disponuje nadprirodzenou mocou, ktorá chlapca uväznila vo vnútri prístroja. Jeho otec teraz musí riskovať všetko a podniknúť cestu za hranice predstavivosti, aby odhalil a porazil zákerné bytosti, ktoré prekliatie spôsobili, zachránil svojho syna a zlomil smrteľnú kliatbu, ktorá si vyžiadala toľko životov. (Incantator)

(viac)

Recenzie (2)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Chlapík zdedí starý fotoaparát, ktorý je však prekliaty a každý, koho odfotí, zomrie. Keď mu to ešte aj vcucne synáčika, musí sa vybrať do toho záhrobného sveta, aby ho odtiaľ dostal. Sakra, taký dobrý námet, a taký bordel z toho vznikol. Mohol to byť teoreticky fakt dobrý, atmosférický, démonický horor, ale to by sa toho musel chytiť niekto aspoň trochu schopný. Režisér sa totiž sústredil len na jednotlivé hororové elementy, ako sú horda mŕtvolných flashbackov či krvavé scenérie, v ktorých sa miestami celkom vyšantil, ale akonáhle malo dôjsť k nejakej desivej a napínavej pasáži, bolo to celé na smiech. Masky celkom OK, čo je asi to jediné pozitívum. Ináč to nemalo ani hlavu ani pätu, herci otrasní a ako celok to absolútne nefunguje. A pritom aj s nízkym rozpočtom sa dá nakrútiť dobrý horor, no menej je niekedy viac, a v tomto prípade to platí stonásobne. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Starožitný foťák spôsobujúci bonusovú smrť fotenému objektu je hlavným aspektom tohto slabého rodinného hororu. Nudné, predvídateľné, nestrašidelné a natočené v škaredom, akoby plastickom, vizuále, čo vyzerá ako keby tie postavy len nahádzali do nejakého PC programu, vďaka čomu som tomu filmu neuveril ani najobyčajnejšiu scénku. Do toho sa motajú hrozní, prehrávajúci herci (ešte aj osvedčený Ray Wise sa bezškrupulózne strápnil) a predvádzajú nejaké afekty v ohavnej ghost / family fantasy story. Jedine tie vydarené masky sa občas dajú, ale samy o sebe nezmôžu nič. Aj keď je to iba lacný horor pre SyFy kanál, stále je to príšerná trapárna. ()

Reklama

Reklama