Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor Claude Brasseur a obchodník s realitami Jean-Louis Trintignant jsou přátelé. Spojuje je láska k cyklistice. Jednou během vyjížďky je však obchodníkova žena zavražděna a inspektor slíbí, že vraha vypátrá... (oficiálny text distribútora)

Recenzie (61)

dyfur 

všetky recenzie používateľa

Herci nie sú žiadny krasavci,žiadne pekné ženy v popredí,žiadny sex,žiadna akcia stredajúca akciu,tempo skôr pomalšie a napriek tomu je to super.Postupne film naberá na obratkach a chystá sa špurt ako v cyklistike.Je to skôr film psychologický čo ja moc nemusím a i tak mňa dostal.K tomu gerniálny český dabing zo starej školy -Mrvička vs Cupák .Parádička rokov 8O-tych. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Cyklistická komunita drží spolu, šliapanie do pedálov, ako aj iné športy, spája osobnosti všetkého druhu a zamestnania. Tak spojí aj obchodníka a inšpektora, a spojí ich ešte jedna vražda, ktorá je štvrtá v sérii podobne spáchaných. Námet trochu od Agathy Christie, no prevedenie nie je bohvieaké. Má to byť thriller, ktorý ale nenapína, hlavne úvod je zmäteno podaný a nejasnosti si treba domýšľať. Mužská záležitosť je dilema, či uprednostniť priateľstvo alebo spravodlivosť. Slabšie tri hviezdy. ()

Reklama

topi 

všetky recenzie používateľa

Úvodní vraždy byly suprově natočený, poté začalo hledání vraha a postupné odhalování stop k jeho dopadení. Zápletka zajímavá, chvíli mi trvalo než jsem se v ději zorientoval, ale díky představitelům hlavních rolí, Brasseura a Trintignanta, suverénně namluvených Mrkvičkou a Cupákem jsem se do vyprávění pěkně zažral. Film je hodně i o přátelství a z toho námět čerpá asi nejvíc. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Mám rád francúzske filmy z doby, keď boli spolu s talianskymi jedinými, ktoré nám bolo umožnené vidieť. Aj tento film som už kedysi dávno videl, ale veľa som si z neho nepamätal. Ani dnešná repríza neprispela k tomu, aby som ho považoval za mimoriadny počin, na ktorý si rád spomeniem. Dej mi pripadal chudobný, výkony cyklistov boli na pousmiatie a ani vychvaľované výkony oboch predstaviteľov ma nenadchli. Takže aj keď je mi to ľúto, považujem film iba za mierne nadpriemerný. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Já vím, že Vám nelže. Je to, bohužel, horší. On se zmýlil." Mám rád sportovní přátelství a kdyby toho nějaký kamarád zneužil a vraždil, tak bych ... mu asi poskytl alibi, protože přece byl celou dobu se mnou. Nebo nebyl? Bylo naprosto skvělé sledovat komisaře Servolla, jak se mu začal ztrácet asfalt pod galuskama a jak začal dumat o tom, co se to vlastně stalo mezi 16-tým a 19-kolem. Já si tedy dovolím podotknout, že kdybych jezdil pravidelně stejný okruh, tak bych páté kolo rozeznal od dvacátého asi jen podle toho, že ... vlastně nerozeznal. Takže Fagueta jsem taky viděl v 17. kole a basta. On to být nemohl, i když to možná udělal, ale kde je zbraň? Zamotané to bylo a mě to tedy dost bavilo. ()

Galéria (30)

Reklama

Reklama