Reklama

Reklama

Ave, Caesar!

  • Česko Ave, Caesar! (viac)
Trailer 2
Mysteriózny / Komédia
USA / Veľká Británia / Japonsko, 2016, 106 min (Alternatívna 102 min)

Réžia:

Joel Coen, Ethan Coen

Scenár:

Joel Coen, Ethan Coen

Kamera:

Roger Deakins

Hrajú:

Josh Brolin, George Clooney, Alden Ehrenreich, Ralph Fiennes, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Frances McDormand, Channing Tatum, Jonah Hill (viac)
(ďalšie profesie)

Deň „hasiča problémov" Eddieho Mannixe (Josh Brolin) začína skoro ráno riskantnou záchranou povesti mladučkej hviezdy, ktorá už už padá do morálneho bahna a rúk polície. Hneď nato zmieruje rozzúrených cirkevných predstaviteľov, ktorých naštval scenár pripravovaného biblického veľkofilmu. Režisérovi sofistikovaných drám (Ralph Fiennes) musí do hlavnej role vnútiť hviezdneho predstaviteľa kovbojov, ktorý síce vie hádzať lasom, ale zato nevie rozprávať... A to nie je všetko. Problémy mu robí aj hviezdna plavkyňa Anna (Scarlett Johansson), ktorá má chúlostivé osobné problémy a slávny tanečník Burt (Channing Tatum), ktorý sa z ničoho nič začal správať zvláštne. A to stále nie je všetko! Vrásky na čele mu spôsobila superstar Baird Whitlock (George Clooney), ktorá bola unesená neznámou organizáciou s názvom „Budúcnosť", a to práve uprostred natáčania veľkofilmu „Ave, Caesar!". Pre ostrieľaného Eddieho je ale každá kríza výzvou... (CinemArt SK)

(viac)

Videá (25)

Trailer 2

Recenzie (362)

mm13 

všetky recenzie používateľa

Bavil som sa od začiatku do konca a bavilo ma úplne všetko. Skvelé obsadenie (robiť zo seba idiota, tomu sa už povie dôvera k režisérovi... pri Coenovcoch to naviac hercov aj herečky sakramentsky baví, mám pocit, že sa ich počas natáčania pýtajú: "Môžem, môžem ešte pritlačiť na pílu? Prosím prosím... !"), bavili ma hudobno-tanečné čísla aj príbeh sám (uštipačný i láskavý zároveň)... a ako si na (povrchné) zosmiešňovanie komunistov nepotrpím, tu som sa práve pri nich pučil zo všetkého najviac. Ono to totiž, pri celom tom bláznovstve, nebolo povrchné. Hlavne skvelé to bolo! ()

ancientone 

všetky recenzie používateľa

Ave Caesar predstavuje to, čo súrodenecká dvojica autorov ovláda dlhé roky najlepšie - vytvára presvedčivý, organický a maximálne uveriteľný fikčný svet, plne vystihujúci to najlepšie z adjektíva "coenovský". .......... Film nadšene evokuje vyumelkovanú charizmu hollywoodskych produkcii 50-tych rokov, modeluje svet ich zákulisia spolu s dobovým politickým chvením a vystavuje ich ostrým žihadlám autorskej irónie a zmyslu pre zachytenie absurdity. Archaické postupy klasického Hollywoodu sú naviac dômyselne zakomponované do rozprávania (patetický rozprávač, občasné a vkusné ulietavanie na estetike noirového filmu...) , neostávajú len pri fragmentálnych simuláciách dobovej produkcie vo filmoch vo filme, čo ich robí dynamickejšími. A zároveň sa tu objavuje menšia vada. Priam cirkusová rozkoš z oživovania starého sveta sa nevyhla samoúčelným momentom, z ktorých naviac vyčnieva napr. prebytočnosť stepovacej scénky z muzikálu alebo hranie sa s lanom. Na druhú stranu, prvá spomenutá scéna dokáže stále vitálne napomáhať "zeitgeistu" filmu a tá druhá je jednoducho gargantuovsky vtipná. Ave Cesara sa vlastne celkovo nedá odtrhnúť od slova "maniera". ............... Ak mám Ave Caesar porovnať s minulým počinom bratov Coenovcov - Inside Llewyn Davis, vyhráva u mňa novinka. Predošlý príbeh folkového hudobníka , témou aj spracovaním prístupný širšej diváckej škále strieda manieristické cinefilné vtipkovanie, ponúkajúce viac vzrušenia a pozornosti než retro absurdita prežívania v zapadnutých hudobných kluboch. Aj za cenu miernej straty zmyslu pre mieru. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $22miliónovTržby USA $29,358,775Tržby Celosvetovo $47,053,028Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ obsadenie luxus ale dej nezáživný a ako celok takmer do prázdna, keby tam nebolo pár slušných úsekov kde to trošku hýrilo, vďaka pestrofarebnej choreografii (bar, aquabeli) tak neviem neviem, u Coenovcov to je dosť ťažké málokedy svojím štýlom upútajú /videl v kine: 40%/ ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

První polovina byla relativně koukatelná a pokud by se Coenové omezili jen na Mannixovo řešení jednotlivých problémů, tak by to i šlo. Ale bohužel velký prostor dostala Clooneyho linka, která byla jen o bezobsažném blábolení, Tatumovu vložku jsem nepochopil vůbec a pomáhání si momentkami z "dobových" filmů je o ničem. Sem tam se nějaký fórek povedl a konkrétně kovboj snažící se o dramatickou rovinu dokáže rozesmát, ale podobných věcí je ve filmu zoufale málo. Tohle se zrovna dvakrát nepovedlo. 35% ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Ceonovci na vtipnú nôtu. Tentokrát pocta klasickému Hollywoodu. A v zásade je to dobré. Všetky tie parafrázy na Ben- Hura veľmi oceňujem, hoci zápletka mi nepríde natoľko zaujímavá a postavami natoľko zmotivovaná aby fungovala ako funkčný a prekvapivý príbeh. Film je ale plný postavičiek a skvelých etudiek. Či už sa jedná o tie na hereckom poli ( Ralph Fiennes) alebo tom komickom( Channing Tatum hľadiaci z ponorky na svoj dom). Film funguje ako samostatný a funkčný svet, ale divákovi, ktorý nepozná Hollywoodsky štúdioví systém film veľa nepovie. Nie je divácky natoľko ústretový hoci sa tak tvári. A bohužiaľ nadmiera postáv, málo času a nejasná zápletka spôsobuje, že film je skôr podarenou exhibíciou než filmom pre masy. So žiadnou z postáv sa totiž nestotožníme. Pre mňa ale stále zábavné. A je tu Scarlett v plavkách. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (13)

  • Josh Brolin a Christopher Lambert  sa už stretli pri natáčaní filmu The Road Killers (1994). Po skončení natáčania sa Lambert so svojou manželkou Diane Lane rozviedol. Tá si v roku 2004 vzala za manžela Josha Brolina. Avšak tesne pred natáčaním Hail, Ceasar! aj toto manželstvo stroskotalo. (beso74)
  • Dolph Lundgren má ve filmu malé cameo jako velitel ruské ponorky. V závěrečných titulcích však není uveden. (fisus)
  • Tento film bol vybraný ako otvárací film Berlínskeho filmového festivalu v roku 2016. (beso74)

Súvisiace novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (viac)

Lucasfilm potvrdil nového Hana Sola

Lucasfilm potvrdil nového Hana Sola

17.07.2016

Dva a půl měsíce. Tak dlouho Lucasfilmu trvalo potvrdit, že si Alden Ehrenreich opravdu zahraje mladého Hana Sola. Celý internet o jeho obsazení ví od 6. května, nikdo z tábora Star Wars o něm ale… (viac)

Našel se mladý Han Solo

Našel se mladý Han Solo

06.05.2016

Star Wars vesmír se ještě letos rozroste o spin-off Rogue One a v prosinci 2017 nás čeká klasická Epizoda VIII. Řada fanoušků se ale těší i na prequel s mladým Hanem Solem, který nám v květnu 2018… (viac)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (viac)

Reklama

Reklama