Reklama

Reklama

Zóna nahoty

(festivalový názov)
  • Česko Zóna nahoty (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Láska je emócia a emóciu kinematografia zobraziť dokáže. I keď to nie je ľahké, dá sa to rôznymi spôsobmi. Urszula Antoniak si vybrala tú ťažšiu, originálnu cestu. Výlučne pomocou obrazov, bez zbytočných slov, interpretuje divákom situáciu dvoch mladých dievčat, ktoré sa do seba zamilujú. Postupne a možno prekvapene objavujú svoju sexualitu v pozoruhodnom filme impresívne tlmočiacom slovami často neuchopiteľné zlomky pocitov. V dlhých záberoch, ktoré režisérka necháva doznieť, sa dve osoby stretnú, vznikne akýsi vzťah a asi i láska, sny narážajú na realitu a realita na sny, láska sa stráca a život ide ďalej. Bez dialógov existujúca zvuková stopa dáva dôraz na rôzne ruchy, obraz sa v pravú chvíľu sústreďuje na detaily a vytvára sa tak celok, ťažko uchopiteľný a zároveň veľmi realistický a psychologicky presvedčivý. Ide o opis, drobnokresbu situácie, hru emócií. A zároveň o napínavú hru, chceme vedieť, ako to skončí, i keď už tušíme. Pretože je to známa situácia, bežná, stovky takýchto situácií sa dejú nám a okolo nás. (Art Film Fest)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (6)

Rockerman 

všetky recenzie používateľa

Krásná ukázka, jak bez jediného slova lze říci mnohé. Na příběhu dvou do sebe zamilovaných dívek je nám prezentováno, v jakém multi-kulti světě dnes žijeme. Jedna je totiž hezká běloška a druhá je snědá kráska, muslimka. A není to jen o nich, ale když se obě pohybují městem, vidíme kolik těch "ošátkovaných" tu mezi námi žije o mešitách nemluvě. Žijí v jednom městě, ale pocházejí z tak odlišných kultur. Jednu hvězdu dávám za odvahu, natočit němý film a zbývající tři za výpovědní hodnotu. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Keby som si to nepustil dvojnásobnou rýchlosťou, tak by som asi zaspal od tej monotónnosti deju, ktorému ešte dodávala väčšiu nevýraznosť aj tá lyrická melódia doprevádzajúca rôzne scény. Možno keby nebol filmový trh už taký presýtený témou lesbickej lásky, možno by to bolo o čosi viac zaujímavé, ale tá absencia dialógov bola v tomto prípade obrovským nedostatkom. Jediné čo ma bavilo bola tá precítená kamera, ktorá to krásne celá vystihla = za to aspoň 1*. ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama