Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna inscenácia divadelnej hry poľského spisovateľa Jaroslawa Iwaszkiewicza. Jednoduchý ľudský príbeh odohrávajúci sa v zázemí v období vojny. Tragický osud mladej rozvíjajúcej sa lásky. (STV)

Recenzie (2)

mchnk 

všetky recenzie používateľa

Vynikající námět, převedený do silného scénáře a klasicky nadprůměrné herectví "neznámých" slovenských tvůrců. To vše na minimálním prostoru, ovšem s maximálním výsledkem. Situace je nastavená jasně - Je třeba zabít... Nastává souboj s vlastním svědomím, emocemi i silnými city. Velmi charakterní drama a tragicky romantický příběh. Inscenace, která hrdě navazuje na vysokou kvalitu slovenských inscenací z dob minulých. ()

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Dej filmu je postavený na konfrontácii podzemného odboja a prisluhovačov nacistického režimu v období 2. svetovej vojny a kludne sa môže odohrávať v okupovanom Poľsku, ako aj v Slovenskom štáte. Odohráva sa v miestnej krčme, kde sa všetko začína ale aj končí. Krčmárkou je sirota Flora, ktorá sa veľmi ťažko prebíjala životom, ale teraz je milenkou obávaného prisluhovača Edworda Brauscha a ktorému ona donáša informácie od pravidelných klientov. Z ničoho nič sa tu objaví bývalý študent a teraz skaut Jozef, ktorý je poverený podzemným odbojom vykonať akt pomsty nad oboma prisluhovačmi nacistov. Štvrtou obeťou bude Brausch a piatou práve Flora. Problém je v tom, že sa do tohto dievčaťa Jožko zamiloval a tak ortieľ smrti vykoná niekto iný. Výborný film s vynikajúcim námetom, v prípade smrti aj keď nepriateľa je potrebné bojovať aj s vlastným svedomím. Ako to dopadne? ()

Reklama

Reklama