Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý ambiciózní kontrolor jízdenek Joe dohlíží na poslední vlak odjíždějící z Londýna do temné a bouřlivé noci. Ve vlaku je obvyklá sbírka cestujících - od protivného mladistvého po businessmanku-workoholičku. Náhle vlak s pištěním brzd zastavuje v lese, když narazí do čehosi na kolejích. Strojvedoucí, který šel situaci prozkoumat, se nevrací... (noelcoward73)

(viac)

Recenzie (89)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Po dlouhé době vlkodlačí záležitost, která funguje. Slušná atmosféra, solidní masky, gore tak akorát a příjemní herci. Jako dobrý nápad se ukázalo i spojení s train invasion, kdy vlkouši obléhají ztroskotanou mašinu. A tak jediné, co trochu zamrzí, je málo Seana Pertweeho. Hyett ukázal už posledně, že umí a tady to potvrdil. 75% ()

Forsberg11 

všetky recenzie používateľa

Veľmi slušný vlkodlačí horor, kde nebyť tak hlúpeho a typicky hororového chovania postáv idem s hodnotením kľudne aj na 4*. Už len samotné umiestnenie deju filmu do nočného vlaku je plusovým bodom. Takéto prostredie (naviac, keď sa vlak pokazí uprostred lesov) vždy dopomôže atmosfére akéhokoľvek hororu. Nudiť sa nebolo kedy, už po pár povinných, úvodných minútach sa začalo s vlkodlačou hostinou a vďaka vysokému počtu cestujúcich, sa dal očakávať aj vysoký bodycount. Naviac bol celý film kvalitne nasnímaný a scény boli priehľadné. Žiadna rozstrasená kamera či tmavé obrysy. Howl je jednoduchá alé zábavná hororová jednohubka z Anglicka a konečne nejaké európske osvieženie v obrovskej záplave amerických hororov. Poprosím viac takýchto chuťoviek. 65 %!! ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem uprieť budovanie atmosféry, čo mne ako divákovi, ktorý si na niečom takom zakladá, vyhovuje. Škoda, že potenciál vlaku a prostredia temných lesov mi prišiel ako dosť nevyužitý. V tomto smere ako aj v obohatení dejovej linky, sa určite dalo urobiť viac. Postavy síce obsahovali štandardnú paletu charakterov tak ako je pri hororoch s podobným námetom zvyčajné, zdali sa mi však málo výrazné. Nepovedal by som, že to bola chyba postáv, skôr samotných hercov. Na jednozážitkové hororové pobavenie to však postačuje. 60/100 ()

mahler 

všetky recenzie používateľa

Werewolf movies: Mám od malička rád filmy o vlkodlacích zde je dobře zvolené prostředí - tedy vlak, který sestřelil jelena s parohy tak tvrdými, že už prostě dál jet nelze, jednak proto že vyteklo palivo i většina krve ze strojvedoucího - skvadra postav / cestujích tak pestrá, že ji v každém druhém hororu uvidíte a chovající se tak, že si nad tím hlavu ukroutíte. S čímž u podobného filmu počítáte. Hlavním problémem tohoto vlkodlačího hororu je pro atmosféra která se rozplyne někdy v půli děje (a film od té doby jakoukoliv atmosféru - zejména tu dusnou - postrádá) a pak podoba vlčáků samotných. Ale na druhou stranu snaha o inovaci se cení a dobrý film s vlkodlakem jsem neviděl už hodně dlouho. Ty čtyři hvězdy jen kvůli mé zálibě ve vlčích filmech. HOWL ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Mladý sprievodca Joe sa nedočkal povýšenia v práci, v ktoré velmi dúfal, a tak ho čaká len ďalšia nudná cesta vlakom. Uprostred lesa však vlak kvôli poruche zastaví a pracovníkovi sa nepodarí opraviť ho. Čoskoro sa na oblohe objaví mesiac a lesom sa začne niesť prenikavé zavýjanie. Pre cestujúcich sa začína najhoršia noc ich života, pretože vlak zastavil uprostred teritória krvilačných vlkodlakov. - Jeden z mojich najočakávanejších hororov v tomto roku sa stal pre mňa jedným z najväčších sklamaní v tomto roku. Po minulom, na vlkodlakov úrodnom roku, som mal vela dôvodov tešiť sa na ďalší horor o vlkodlakoch, pretože Wolves a Wolfcop dostali po 5* a Late Phases velmi silné 4*. Tento rok sa na hororovej scéne objavil len Silverhide, a ten ako horor C-kategórie nebol ničím uspokojivým. Nanešťastie Howl v mojom rebríčku neprekonal ani jeden Werewolf horor z minulého roku. Z vecí ktoré boli výrazne kvalitné musím spomenúť kameru a gore. Kamera bola velmi dobrá a všetky zábery v tme boli prehladné. Gore bolo velmi dobré, aj keď sa tu nejaký Gorefest neobjavil. Vlkodlak sa najprv tajomne zakráda okolo vlaku a po okolitých lesoch, čo by malo byť náznakom budovania atmosféry. Prečo len náznakom? Pretože atmosféra sa ťažko vytvorí len vizuálnou stránkou, aspoň teda u mňa je na ňu potrebná kvalitná hudba. A čo urobil pán Paul E. Francis? Tento pán do tohto hororu nasadil také pecky a zvukové efekty, ktoré by sa hodili do animovanej rozprávky pre malé deti. Želám mu vela šťastia do budúcnosti, ale hororu sa dúfam bude už navždy vyhýbať. Ďalšou vecou, ktorá ma velmi sklamala, boli herecké výkony. Tie boli velmi slabé a to tu je dokonca Sarah z jedného z najlepších hororov môjho života The Descent. S príchodom vlkodlaka sa vytratila aj posledná nádej, že by sa mi tento horor mohol páčiť. Výzor vlkodlakov bol pre mňa rovnako sklamaním. Celkovo to radím medzi moje najväčšie sklamania v tomto roku. Škoda že som do toho nešiel bez žiadnych informácií ako do minuloročných hororov o vlkodlakoch, pretože by som z toho možno mal lepší pocit. Trailer ani nič som nevidel, ale aj z názvu už bolo jasné, o čo pôjde. Odpornú britskú angličtinu radšej ani nehodnotím, pretože to je otázka osobných preferencií. Velmi slabé 3*. + herečka z The Descent a The Descent 2 ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (3)

  • Interiéry (scénky ve vlaku) byly natáčeny v Londýny (část Croydon), exteriéry v lese v anglické části Wexham, přesněji Buckinghamshire. (herr_carter)

Reklama

Reklama