Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bill Smith (Kris Kristofferson), vyšetřovatel leteckých nehod, vyšetřuje srážku letadel. Celý případ je podivný, jelikož některé věci nesouhlasí. Na místě nehody je přítomen i fyzik dr. Arnold Mayer (Daniel J. Travanti), který se zabývá cestováním v čase. Poté, co se kolem Billa začne pohybovat záhadná Louise (Cheryl Ladd), už opravdu neví, na čem je. (c.tucker)

(viac)

Recenzie (10)

Han22 

všetky recenzie používateľa

SPOILERY! Jedna z mála časovek, kterou jsem ještě nikdy neviděl. Vyšetřování letecké nehody přechází na pátrání po lidech z budoucnosti, kteří mění živé lidi z letadel za mrtvé těsně před katastrofou. Michael Anderson je dobrý režisér, Kris Kristofferson nezklamal v ničem co jsem viděl, líbila se mi romantika a i dílčí nápady (jedna událost z pohledu dvou lidí). Bohužel to sráží dvě věci - ultralaciná budoucnost natočená někde v továrně s příšernýma maskama a pak nedomyšlenost celého příběhu. Měniči se chovají jako největší amatéři, co se stane s lidma v novém světě nikdo neřeší a jejich příchod vlastně nemá žádný smysl a korunu všemu nasazuje nesmyslné explozivní finále (proč?) a odchod (kam?). I tak slušná sci-fi, která stojí za zhlédnutí, pokud máte rádi originalitu a cestování časem. ()

Martinius 

všetky recenzie používateľa

millennium patri k tazkemu undergroundu vo svete sci-fi, napriek tomu je natoceny vcelku profesionalne a prijemne pozeratelne. vytknut by sa mu dalo vselico. kris kristofferson posobi tarbavo, cheryl ladd je na nerozoznanie od davida bowieho zo 70. rokov, buducnost je az prilis ladena v style modneho postpunku (celkovy problem filmov z 80. rokov), niektore triky posobia mierne amatersky (robot s napadne ludskymi ocami). celkovy dojem to vsak nepokazi. film si vas vsak ziska prave svojim sympatickym dejom, postavenym na atraktivnej zapletke a myslienke cestovania v case. fajnsmekri zanru si pridu na svoje. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Najlepšie je, opäť, vôbec si o filme vopred nič nezisťovať. Ono totiž prvú polhodinu sa v podstate nič, čo mi nasvedčovalo tomu mindfucku, čo bude nasledovať, nedeje, sú tu len náznaky. Potom ale začína tá skutočná schíza, hlavná postava je zrazu niekto iný, atmosféra sa výrazne mení. Zmysel to teda na konci asi príliš nedáva, ale to ani filmy tohoto razenia nikdy dávať nebudú z podstaty veci. Je to záležitosť pre všetkých, ktorí stále čakajú na adaptáciu Asimovho Konca večnosti, toto je taká jeho lightovejšia a jednoduchšia verzia a možno sa tu scenárista aj inšpiroval, len to nepriznal beťár jeden... ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

V dnešnej dobe by to pohorelo a bolo to na úrovni Asylum produkcie, ale v roku 1989 to muselo byť aspoň sčasti odvážne sci-fi, ktoré naviac bolo relatívne aj originálne, jednak výmena hlavných postáv po cca pol hodine, jednak myšlienka a spracovanie časových paradoxov, celkom fajn spracované a pohľad na rovnakú scénu očami (uhlom pohľadu) dvoch ľudí, to tiež nebolo bežné a vlastne to naskočilo do trendu až o pekných pár rokov neskôr. Čo film zráža k len tak tak biednemu priemeru s tromi hviezdičkami s odretými ušami, tak jednak technické spracovanie v ďalekej budúcnosti so slabými maskami a jednak kopa nevysvetlených resp. nedotiahnutých vecí, ako príchod ľudí z minulosti do budúcnosti a samozrejme explozívne finále, ktoré bolo jednak zbytočné a jednak sme sa nič nedozvedeli o tom, kam sa postavy dostali, stačil malý niekoľkosekundový pohľad na svet, to by bolo lepšie ukončenie. V čase vydania by som to hodnotil vyššie, teraz u úcty k famóznym osemdesiatkám dávam tri hviezdy, inak by si to zaslúžilo skôr dve. ()

humanbeing 

všetky recenzie používateľa

Ne zrovna špatná romantická sci-fi s prvkem cestování v čase. Škoda nevyužitého potenciálu horrorového prvku - cestovatelé v čase vyměňují oběti leteckých nehod za čerstvě naklonované mrtvoly, které do letadla dopravují po jezdícím pásu! Jinak docela zajímavé pokoukání s občas nechtěně srandovními scénami. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Johna Varleye a jeho povídky „Air Raid". (Hans.)

Reklama

Reklama