Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yuuji Kazami je preložený do úplne obyčajnej školy, ktorú si vyžiadal, aby viedol úplne obyčajný život. V škole však okrem neho študuje iba päť ďalších študentiek, a hoci vyzerajú obyčajne, každá má tajomstvo. Yuuji však v tomto ohľade tiež nie je výnimkou. (Lettanea)

Recenzie (7)

Lukas222 odpad!

všetky recenzie používateľa

Komentár obsahuje SPOILERY Toto anime sa snaží za každú cenu hrať na city, pričom neváha postaviť akúkoľvek logiku na hlavu. Snaží sa diváka primäť, aby sympatizoval s nedostatočne, či úplne necitlivými postavami, zatiaľ čo mu predkladá extrémne krutý svet. Svet pritom krutý je, ale nie až tak, ako je to zobrazené v tomto anime. Moje hodnotenie ovplyvnil hlavne predposledný trojdiel. Aký asi musí byť charakter človeka, ak pozná cestu k záchrane, no napriek tomu sa rozhodne mlčať a tváriť, že nič nevie a čakať dva týždne (!), než ostatným prepne, aby sa zachránil a vzal so sebou iba jednu kamarátku? Aké ploché musia byť ostatné postavy, aby v takomto rozpoložení neboli schopné urobiť pre vlastnú záchranu maximum? A takýchto dielov je tam pomerne dosť. Povrchne divák s postavami súcití, ale keď si to rozoberiete zistíte, že ste do tohoto súcitu tlačení. Pozeranie častí ma bavilo, po čase to ale prestávalo dávať zmysel a keď som si všetko logicky zanalyzoval a rozobral, neostalo mi nič iné, než tomu dať Odpad. ()

Lettanea 

všetky recenzie používateľa

Po tom čo spravili s mojou milovanou Michiru nemám chuť sa na to ďalej pozerať... Aby niekoľko desaťhodinový príbeh vopchali do dvoch častí, to nemali vôbec robiť anime. A ako sa dá predpokladať, Amane bude main route a bude až na konci takže toto anime dropnem. Nemá zmysel pozerať niečo čo sa vám snaží nanútiť cudzí názor, pritom Michiru má oveľa viac fanúšikov ako všetky ostatné dokopy... Ale Amane má zase "kozy" tak je to jasné... :( 2* ......EDIT: Špeciály sú celkom fajn, hodnotenie trocha vylepšujú. ()

Reklama

Palisander 

všetky recenzie používateľa

Chvíľu som mal obavy, že sa to utopí v ecchi, ale normálne to malo dej, hoci fanservisu je požehnane. A hlavný hrdina nie je žiadne neschopné nemehlo, ale tajomný drsňák s temnou minulosťou, čo je celkom osviežujúca vec. Najviac mi vadili zbytočné komplikácie v najobyčajnejšej historke (havária autobusu), kde by som aj od menej geniálnej bytosti čakal použitie dymového signálu, ale možno sledovala iné ciele ako zvyšok partie. Inak som sa celkom pobavil. // Bonusy sú fantázie dievčat niekde na hranici červenej knižnice, ale tiež skôr na zasmiatie ;-). Určite odporúčam pozrieť aj OVA Grisaia no Meikyuu a nasledujúcu sériu Grisaia no Rakuen, ktorá príbeh uzavrie a vysvetlí aj tajomstvá z minulosti. ()

Jeoffrey 

všetky recenzie používateľa

Neznám původní Novelu a tak nemůžu být zklamán a z toho co jsem viděl zatím nejsem ani nijak extrémně nadšen, ale dívat se na další díly mi nijak nevadí... Nevím co strašného provedli s Michiru a jak moc jí a její příběh osekali, ale pro mě je rozhodně nejzajímavější a její falešnou Tsundere povahu i ten problém s její řekněme (zjednodušeně) rozdvojenou osobností mě velmi baví. Poslední část mě zatím příliš nenadchla a Amane bych si za sebe určitě nevybral, obzvlášť když některá děvčátka jsou mnohem zajímavější osobnosti, ale dokážu se smířit s argumentem hlavního hrdiny, že "jediný způsob jak Amane zachránit, je jí přijmout" a tak to asi přijmu a nechám tomu ty 3*. 5,5/10 ()

DaweForeman 

všetky recenzie používateľa

Abych pravdu řekl, tak tohle anime jsem příliš nepochopil, jakou mělo úplně pointu. Přišlo mi totiž příliš nahodilé, než nějak ucelené. Zaprvý bych řekl, že ona škola už je velkým extrémem, když je tam pouze 6 studentů, i když každý má svou speciální minulost. Je možný, že by to mohlo být trochu psychologický, kdy se autoři možná snaží poukázat na určité lidi společnosti, kteří jsou odstrkováni na její kraj nebo kteří se na ten kraj vyženou sami. Mnohdy samozřejmě způsobeno velkým nepochopením oné osoby. Nemůžu si pomoct, ale řekl bych, že by se to dalo zpracovat jinak, kdy tohle je trochu už moc velký guláš. Čekal jsem od tohoto něco jiného, kdy ten začátek byl celkem takový zajímavý a vtipný. Navíc ten konec jsem jaksi nepochytil s tím rokem později. Asi nejspíše chtějí udělat ještě pokračování, ale nevím nevím. Každopádně animace je povedená (až trochu na ten červený odstín skoro všech ženských očí, to mi tak nějak nesedělo) a hudbu jsem ani nějak tušim nepochytil, takže není moc výrazná nebo nic moc. ()

Zaujímavosti (1)

  • Na prvý apríl štúdio vydalo falošné oznámenie o novej hre, ktorá sa mala točiť okolo Michiru a mala byť typu mahou shoujo. Kvôli obrovskému záujmu fanúšikov sa ju však nakoniec rozhodli vydať naozaj. Hra sa volá "Idol Mahou Shoujo Chiruchiru Michiru". (Lettanea)

Reklama

Reklama