Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Barrington (John Ireland) je na úteku. Miestom, kde sa na posledy zdržiaval, bol totiž ústav pre mentálne chorých zločincov. Dôvod úteku je čisto prozaický; John má hneď niekoľko problémov. Má na svedomí život osoby, ktorú miloval nadovšetko. Aspoň podľa tvrdení svedkov a rozhodnutia poroty, sám totiž trpí amnéziou a nič si nepamätá. Keď nájde útočisko na farme u Ezru Thompsona (Emlyn Williams), ktorý  v jeho prípade vystupoval ako svedok. Ten mu potvrdí, že jedine on je páchateľom ohavnej vraždy a navyše ho vydá do rúk polície. Našťastie pre Johna, nie všetci sú presvedčení o jeho vine... (beso74)

(viac)

Recenzie (2)

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Z cvokhausu uprchne pacient zavřený za vraždu. Ukryje se u chovatele krocanů a zoufale se snaží přijít na to, co vlastně měl udělat a jestli to doopravdy udělal. ()

Topco 

všetky recenzie používateľa

Stratený B poklad? Ukážkový noirový hrdina – tulák na úteku s amnéziou a obvinením z vraždy, svojská barová femme fatale, vtipné vedľajšie figúrky, nápaditá noirová kamera a atmosféra neopozeraného prostredia Mohavskej púšte a arizonského lokálu. To sú dôvody, prečo noiristi musia vidieť túto chuťovku od Duponta (Varieté, Piccadilly), pre ktorého ide o prvý film po 12 ročnej prestávke. PS: Mercedes McCambridge pripomenie Veru z B-klasiky Detour, pôsobí ako tretia cenová skupina, ale za to má osobnosť. ()

Reklama

Reklama