Reklama

Reklama

The Whispers

(seriál)
Trailer
Dráma / Horor / Mysteriózny / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 9 h (Minutáž: 40–43 min)

Tvorcovia:

Soo Hugh

Hrajú:

Lily Rabe, Barry Sloane, Milo Ventimiglia, Derek Webster, Kylie Rogers, Kyle Breitkopf, Kristen Connolly, David Andrews, Autumn Reeser, Brianna Lynn Brown (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(13)

Radi sa hráme hry so svojimi deťmi. Ale čo sa stane, keď sa s nimi začne hrať aj niekto iný? Niekto, koho nepoznáme, nevidíme, nepočujeme. Niekto – alebo niečo – manipuluje tými, ktorých milujeme, aby vykonali neprijateľné skutky. V politickom srdci USA, Washingtone D.C., začne viacero detí rozprávať o rovnakom imaginárnom priateľovi menom Drill. Čo ich rodičia nevedia je, že tento priateľ imaginárny vlastne nie je. Záhadné hry, ktoré Drill tieto deti učí, čoskoro prerastú v nebezpečenstvo, preto úrady na pomoc zavolajú detskú špecialistku FBI, Claire Bennigan (Lily Rabe). Tá prežíva ťažké obdobie, pretože jej manžel Sean nedávno zahynul pri páde vojenského lietadla, a teraz musí vychovávať ich syna, nepočujúceho Henryho (Kyle Harrison Breitkopf), celkom sama. Netuší pritom, že aj Henry sa potajomky rozpráva s Drillom. Pri hľadaní odpovedí sa naskytá otázka, či sú v hre iba obyčajní podvodníci, alebo niečo omnoho neprirodzenejšie.
Medzitým sa v nepokojných vodách ocitnú aj životy agenta ministerstva obrany Wesa Lawrencea (Barry Sloane), jeho manželky Leny (Brianna Brown) a dcéry Minx (Kylie Rogers). Lena sa dozvie, že Lawrence mal pomer s Claire. Lawrence odcestuje na opačnú stranu sveta, do stredu Sahary, kde nájde záhadný a desivý geologický fenomén. Otázkou je, či má tento fenomén čokoľvek spoločné s Drillom. Čo keď sa nepriateľ už nachádza v ľudských domovoch? Minx taktiež začne komunikovať s Drillom a nie je jasné, prečo ten využíva na svoje plány iba deti. Možno je už príliš neskoro na to, aby sa dalo čokoľvek urobiť pre záchranu ľudstva... (Incantator)

(viac)

Videá (14)

Trailer

Recenzie (42)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Vo Washingtone sa začnú objavovať zvláštne prípady detí, ktoré majú imaginárneho kamaráta. To by nebolo problémom, pretože u detí sa nejedná o nič nezvyčajné, lenže keď pracovníčka FBI, ktorá má na starosti deti, Claire (Lily Rabe) zistí, že všetky deti sa rozprávajú s imaginárnym kamarátom Drillom, je jej jasné, že niečo nie je v poriadku. Situácia sa ešte zhorší, keď začnú deti pod vplyvom Drilla páchať zločiny od krádeží až po neúmyselné zabitia. Detí ovplyvnených Drillom neustále pribúda a na jeho pokyny páchajú stále ťažšie zločiny. Musí preto zistiť, kto za tajomným Drillom stojí a zabrániť tak ďalším katastrofám. - Na The Whispers som narazil úplnou náhodou a o existencii tohto zaujímavého seriálu som zistil až rok a pol po premiére. Jedná sa o inteligentný seriál, v ktorom je žáner horor skombinovaný s viacerými žánrami a vo výsledku tento mix funguje kvalitne. Najväčším kladom je silné herecké obsadenie. Nebudem vymenovávať všetkých hercov, ktorí ma zaujali, ale výkony všetkých boli nadpriemerné. Pozoruhodný je aj ten rukopis Stevena Spielberga, kedy niektoré sekvencie pripomínajú jeho hororové legendy Poltergeist a Gremlins a ten ich zvláštny 80's feeling. The Whispers je inteligentne spracovaným seriálom, ktorému však na pútavosti uberajú tie klasické prvky televíznej produkcie v USA. Tie rozbité moderné rodiny a zbytočne zamotané vzťahy v tomto prípade pôsobia na priebeh príliš negatívne, čo sa práve k tomuto štýlu, kedy sú aktéri nútení bojovať proti neznámemu zlu, vôbec nehodí. Trochu nepríjemne na mňa pôsobili aj niektoré z detí, ktorým sa to však dá odpustiť, pretože ešte nemajú s hraním vela skúseností. Celkovo ma The Whispers svojou zaujímavou tematikou zaujal a bavil ma hlavne v najsilnejšej strednej časti. Záver je tiež poriadne hororový a som rád, že to skončilo takto negatívne, pretože tak to v hororoch má byť. Až doteraz mi bolo lúto, že som ešte nevidel šiestu sériu AHS, ale teraz už som kvôli tomu rád, pretože sa môžem na parádnu Lily Rabe pozerať aj po skončení tohto seriálu. + Dee Wallace + herečka z The Veil a American Horror Story + herečka z Timber Falls + herec z Static + herečka z Finders Keepers + herec z Case 39 + herečka z The Bay a The Cabin in the Woods + 2 herci z The Returned + herec z iZombie a The Returned + herec z 11-11-11 + 3 herci z iZombie + herec z Scary Movie a The Returned + herečka z Fear the Walking Dead + herečka z Suspension + herečka z iZombie + herec z Dead of Summer ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Klišé na klišé. Whisper by nemusel byť taký nezaujímavý, námet má pomerne pútavý, akurát by to chcelo niekoho kto by ho poňal čo by len trocha originálne. Takto si tu pilot odškrtáva iba tie najobohranejšie z obohraných mystery/seriálových klišé a na konci som sa nad tým akú záhadu a zvraty sa tvorcovia so všetkou vážnosťou snažia divákovi predať len krútil očami. Deti s imaginárnym kamarátom? ✔ Check! Trocha tej UFO záhady v púšti? ✔ Check! Stratený manžel? ✔ Check! Tajomný muž v nemocnici? ✔ Check! (spojitosť si asi viete domyslieť už aj sami bez toho, aby ste Whisper museli pozerať) Tri titulné postavy, ktoré toho majú spoločne viac ako sa na prvý pohľad zdá? ✔ Check! Premúdrené deti? ✔ Check! Na prvý pokus všetko chápajúca vyšetrovateľka s rodinou traumou v pozadí? ✔ Check! Toto všetko tu už bolo tisíc krát a ja nemám najmenšiu chuť rozpletať ďalšiu z prsta vycucanú záhadu, keď to nie je ničím odlišné od tej šedi ďalších mystery seriálov. Navyše, keď polovica postáv je buď absolútne nezaujímavá (vyšetrovateľka) a tá druhá úplne otravná (deti). A aj všetky tie zvraty, ktoré sa pilot snaží predať ako niečo šokujúce sú jasné už asi 5 minút predtým než ich seriál vytiahne a tvári sa prekvapivo. Ako sa celá úvodná epizóda zakončí som vedel prerozprávať už asi v polovici stopáže a keď sa to v závere do bodky vyplnilo už som sa nad tým iba pousmieval. Eh, ďalšie epizódy neprosím. Obyčajný tuctový mystery seriál. PILOT: 2,5* (5/10) ()

Reklama

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

Takhle teda jo, takhle se mi to líbí. Vynikající konspirační seriál, který by mohl být hitem léta a zatím to vypadá, že by ho ani nemuseli rušit, takže za mě spokojenost a nadšení. Otázek je spoustu, odpovědí dostáváme jen velmi málo a ne hned, ale zatím to nepůsobí zamotaně a tvůrci budí dojem, že vědí, co dělají a že to mají vymyšlené, což je další klad. Dalším kladem je vynikající znělka, jak po stránce obrazové, tak i hudební. Lily Rabe, hlavní tahounka celého seriálu je skvělá, hlavní roli si opravdu zasloužila - a to už dlouho. Děti umí hrát, nejsou otravní, naopak působí velmi přirozeně a jejich roztomilost je jen bonus, takže za dětské herce u mě taky palec nahoru - a nebo radši dva. Dalším kladem je nejednoznačnost a nejistota - nevíme, kdo je Drill, jen víme, že je to (nejspíš) člověk - výborný nápad a seriál o UFO bez UFO funguje skvěle. Pilot přinesl parádní, mrazoivou atmosféru, fascinující úvod do příběhu, několik skvělých zvratů, dva miliony otázek, ani jednu odpověď a perfekní herecké výkony, zejména ta děcka byla strhující, no fakt! Druhý díl byl o něco slabší, ale od třetího se mi to zase začíná líbit čím dál víc a i když byl Pilot jednozančně nejlepší, celý seriál si udržuje tempo, atmosféru i poměr otázek a odpovědí na jedničku a vypadá to, že tvůrci se do toho nezamotají a my se snad dočkáme i konce. Myslím, že tohle je hit léta. Podobný seriál jsem potřeboval, konečně něco sympatického mysteriózního, co (zatím) perfektně funguje. 90%. ()

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Prvé 3 diely vyzerali na nářez roka. Posledné 3, akoby scenár písali platení konšpirační trotlovia alebo skôr antiúnia materských centier. Poučenie: Ľudkovia nemajte deti, lebo sa stanú vašou achilovou pätou :) Hercov je tu ako maku, ale zaujme hlavne Lily Rabe a decká, na čele s Kylie Rogers. Jej výkon bol vzhľadom na vek až zarážajúco kvalitný. Musí mať výborného agenta, lebo za posledný mesiac som s ňou videl 4 veci. Je proste všade (kino, TV, chladnička,...). ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Tento seriál je všetko možné, len horor nie. Tento seriál má asi toľko spoločne s horor žánrom, ako Matovič so zdravým rozumom. Tento seriál je čisté (vlastenecko-hrdinské) sci-fi, tento seriál disponuje výborným nápadom, no tento seriál vôbec nenapĺňa moje očakávania, tobôž potenciál, ktorý v sebe má. Musel by som “spoilerovať”, keby chcem poukázať na určité nedostatky, a tak skonštatujem akurát toľko, že 13 epizód je rovnaká zbytočnosť, ako protestovať pred Igorovým domom, ktorý si už viac ako pár dní, celkom pohodlne hovie za hranicami Slovenska. Každopádne, tá truhla pred bránami “jeho demokracie”, je celkom slušná “sóda” na revanš, pričom ako sa hovorí, každý nech si ochutná svoju vlastnú medicínu. Tak “glo, glo”, a nech ti nezabehne, prezident zemegule .. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (3)

  • Seriál sa mal pôvodne nazývať The Visitors, kvôli podobnosti s názvom seriálu V (od r. 2009) ho ale zmenili na The Whispers. (kasch10)
  • Lily Rabe (Claire Bennigan) a Derek Webster (Jessup Rollins) sa priznali, že rovnako ako deti v The Whispers mali i oni v detstve imaginárnych kamarátov. Lily Rabe mala dokonca dvoch. (Marceloo)
  • Seriál sa začal natáčať v júli 2014 vo Vancouveri. (kasch10)

Reklama

Reklama