Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matt spolu s priateľkou Georgiou prichádzajú do hlbokých hôr nazývaných Xmoor, aby za finančnú odmenu 25 000 dolárov zdokumentovali pohyb legendárnej šelmy, o ktorej podľa miestnych obyvateľov tradujú rôzne hrôzostrašné historky. Napriek varovaniam podliehajú pokušeniu a vstupujú do teritória nebezpečného tvora, ktorý pre skupinku dobrodruhov ani zďaleka nebude jedinou hrozbou. (*CARNIFEX*)

(viac)

Recenzie (2)

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Zvedavá fešanda sa s priateľom vyberie do prírodnej oblasti Exmooru, so zámerom natočiť „mačaciu beštiu“ ktorá je miestnou strašidelnou legendou. Za pomoci kamier a svojského lovca vstúpia do lesov, kde však onedlho objavia niečo horšie... Až prekvapivo slušná lesná vyvražďovačka, o ktorej som doposiaľ nič nevedel a ani som od nej akosi nič nečakal. Zo začiatku neistý dej, zamotaný do neurčitých náznakov v peknom prostredí s hustnúcou atmosférou sa po mrazivom a hororovo účinnom nočnom objave rozbehne a do konca už moc nepoľavuje. Kvôli množstvu prítomných kamier som sa podvedome obával, že sa to každú chvíľu zmení na found footage, čo sa našťastie nestalo (aj keď pár prestrihov do kameriek nechýba) a natočené je to naozaj príjemne, s mnohými atmosférickými zábermi. Len škoda, že miestami film dokáže vyložene nasrať - stupídnosťou svojich postáv a zbytočnými klišé, ktorým sa mohol elegantne vyhnúť. Ale ináč je to pozerateľná, sympatická žánrovka za silné 3*. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Matt spolu s priateľkou Georgiou prichádzajú do hlbokých hôr nazývaných Xmoor, aby za finančnú odmenu 25 000 dolárov zdokumentovali pohyb legendárnej šelmy, o ktorej podľa miestnych obyvateľov tradujú rôzne hrôzostrašné historky. Napriek varovaniam podliehajú pokušeniu a vstupujú do teritória nebezpečného tvora, ktorý pre skupinku dobrodruhov, ani z ďaleka nebude jedinou hrozbou. Z 3/4 bol pre mňa tento film jednou veľkou tmou, vďaka ktorej som nevidel ani hovno. Popravde, nakoľko mám "F.F." rád, dúfal som v atmosferické pasáže pri ktorých ma aspoň mierne zamrazí, no bohužiaľ, miesto toho som dostal pohľad na debatný krúžok sráčov, sediacich okolo monitorov, ktorý na mňa nijak nefungoval. Keď už sa konečne začalo niečo diať, bolo z mojej strany neskoro. Úplný záver, ktorý predsa len ponúkol pár zvratov, celkový dojem síce mierne vylepšil, no zachrániť ho definitívne nedokázal. Z môjho pohľadu ide o stratu času - 40% ()

Reklama

Reklama