Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvrátená strana Hollywoodu – žiadne celebrity, nablýskané limuzíny, žiadne filmové pozlátko. Namiesto toho zbierka pozostávajúca z pochybných existencií, sexuálnych pracovníčok, ich zúfalých zákazníkov a arménskeho taxikára. Medzi stály inventár patria aj hlavné postavy filmu, afektované transrodové prostitútky Sin-Dee a Alexandra. Prvá menovaná sa po mesiaci dostane z väzenia na slobodu a v šoku zistí, že jej pasák a priateľ v jednej osobe Chester ju podviedol, a to dokonca so skutočnou ženou, čo v jej očiach pôsobí ako tá najväčšia možná zrada. Naštvaná križuje ulice LA, aby toho podliaka našla a pomstila sa mu. Pripravte sa na skvelú hudbu, unikátny čierny humor, vynikajúce herecké výkony, ostrú paľbu vulgárnych dialógov a v neposlednom rade na veľkú dávku dekadencie. A keďže sa príbeh odohráva počas Štedrého dňa, snáď si napokon aj všetci vzájomne odpustia. Film bol kompletne nakrútený na Apple iPhone 5S. (Art Film Fest)

(viac)

Videá (6)

Trailer 4

Recenzie (39)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Veľmi iný film, kde to výrazne vidno aj v rámci scenára aj réžie. Veľmi uveriteľné, veľmi silné a veľmi naturalistický dizajn robí z filmu veľmi zaujímavý námet a funguje to veľmi dobre. Musím povedať, že je to rovnako aj veľmi dobre zahrané. Páči sa mi aký je film neustále špinavý, silný, nedáva si žiadnu servítku pred ústa a vznikajú tam vskutku zvláštne situácie... no súčasne je to asi aj to, čo pre mňa film robí skutočne len jednorazovou záležitosťou. Neviem si sám seba predstaviť vidieť tento film ešte raz. Napriek tomu, že som ho veľmi rád videl. Ale nie všetky filmy sú také, ktoré by človek potreboval vidieť viackrát. A tento tam ja rozhodne viem zaradiť. ()

ink flo 

všetky recenzie používateľa

Pamatujete si na tu pětiminutovou "fuckbitchstupidbrokeassniga" scénu, která byla na začátku "Windowlicker" od Aphex Twina?.....tak tady je to roztažený na 90 minut v tom nejlepším stylu Harmony Korineho a Pink Flamingos. Non-stop jízda pár rozjetých tranďáků pičujících, uhánějících tam a zpátky po ulicích LA a hulících perník, a do toho detektivní tchýně arménskýho taxikáře, kterej má zálibu v kouření pér. Jeden z nejhezčích vánočních příběhů, který jsem kdy viděl...jo a celý se to točilo iPhonem, a dělal to režisér The Florida Project. ()

Reklama

DJ_bart 

všetky recenzie používateľa

"Bitch, you know I don't do downers, bitch! You know I'm an upper ho!" ___________ iPhonem nasnímaná pseudodokumentární slátanina o trampotech jedné losangeleské transgenderové šlapky. Svým způsobem je to taková ta amatérská soda identická s dílem Tommyho Wiseaua, která je svou chaotickou low-budget stylizací a bizarní mystifikací jednoduše tak špatná, až je nečekaně skvělá a neskutečně zábavná. Arménským taxikářům se budu do budoucna raději vyhýbat. ()

F.W.Colqhoun 

všetky recenzie používateľa

Yeah, I know life is a bitch. God gave me dick! Sean Baker, vycházející hvězda amerického nezávislého filmu, se do širšího povědomí dostal nedávno prostřednictvím slušně obsazeného The Florida Project. Dva roky předtím ale natočil smartfounem, resp. několika smartfouny film, který efektivně civilně uvádí do prostředí, které touží navštívit každý - světa losangeleských šlapajících afro-transek. Opoužívanou šablonu "moment, kdy se osudy protnou", naplňuje natolik originálními charaktery, že divák klišé pohodlně přechází a cestou se dozvídá leccos užitečného, např. že BBBJ znamená bare back blow job, neboli (placenou) felaci bez prezervativu. V hříchu se setkávají arménský taxikář, který potřebuje nutně pokouřit černýho ptáka chlapovi s kozami (zatímco se doma žena s dceruškou a tchyní připravují echt-arménské Vánoce), ebenové krasavice Sin-Dee a Alexandra, jejichž mužné strniště nepřekryje ani nejfortelnější make-up, šlapající ošklivá Annie Hall, pasák, který v tom umí chodit a další figury, na které na české vsi nenarazíte. What have you done to her? You're not Chris Brown, bitch! Baker to niterně tragické trans-pinožení podává s lehkostí, humorem a nadhledem, s níž hlavní postavy nezáviděníhodný identitní úděl přijímají. Lehčí přístup kořeněný cool soundtrackem střídajícím hip hop, electro producenta alb Massive Attack Neila Davidge a klasiku, uvádí do lidského dramatu rozháraného LA obloukem. Místo aby dramatizoval, soustředí se na frašku všedního dne vysvalených šlapajznic, fušky, neplatící štamgasty, kuřby v automyčkách a, inu, lásky. Když no-home-video a štětkobraní všedního dne ve světle stroboskopů hasičských vozů vrcholí, uzříte, že ti chlapi jsou skutečně ženami a nikdo s tím nic nenadělá. What is this. / Its a pussy. / Get back my money and get the fuck out of my car! ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tak toto je pravý Hollywood. Kto má rád brodenie sa v odpade spoločnosti, tak si film užije. Našťastie sa to nesnaží príliš hrať na city a ani to nie je žiadna depka, ale všetkých tých exotov nám ukazje s obrovským nadhľadom a je to riadna zábava. Viackrát som sa neskutočne zasmial. Až sa mi nechce veriť, že to natočil režisér meganudného filmu Florida Project. Ten sa bral až príliš vážne. Tentoraz má film aj dejový oblúk, ktorý nejak zmysluplne vyústi. Páčil sa mi prístup manželky k nevere svojho muža, ktorý rád fajčí transkám vtákov. Stará sa o rodinu, tak čo? :-) No a tie dve transky to asi ani nemuseli hrať. Tie hlody, čo vypúšťali z úst som ešte nepočul. Kľudne by mohli mať stand up show. Napriek krátkej stopáži to ale miestami už bolo príliš vyhrotené a niektoré scény ma už nebavili. Je to ale rozhodne nevšedný film, ktorý sa oplatí vidieť ak radi nahliadnete do zákutí, kde by ste sa nechceli ocitnúť ani na chvíľu. 6/10. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (5)

  • Názov filmu bol vybraný ako referencia na farbu neba v Los Angeles počas západu slnka. (dwdb)
  • V rozhovoru režisér Sean Baker řekl, že název filmu neměl být hrubě doslovný, jako to může někdy u jiných filmů vypadat. Snažil se evokovat spíše kvality spojované s mandarinkou (mimo jiné i oranžovou, která je ve filmu dominantní barvou), které mu přišly, že dobře reprezentují film a jeho postavy, proto se může český název zdát jako jdoucí naprosto proti původní režisérově ideji. (pencho)
  • Mya Taylor sa vyjadrila, že rovnako ako jej postava, aj ona pracovala v minulosti ako prostitútka. (dwdb)

Reklama

Reklama