Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starší bohatý muž Marc Denne (Jose Ferrer) sa nevie zmieriť s tým, že je po ťažkej autonehode pripútaný na invalidný vozík. Z toho, čo sa mu stalo, viní svoju mladú ženu Kim (Sue Lyon), ktorá v inkriminovanom čase riadila auto. Keď jedného dňa Sue príde z trhu a prinesie mu darček, miniatúrneho chetitského bôžika Akaza, Marc sa prestane ovládať a vyženie ju z domu. Sue si vezme sošku bôžika, sadne do auta a plná zlosti a smútku odíde. Jej manžel sa však neuspokojí len s jej vypudením; pošle za ňou svojho vycvičeného čierneho dobermana, ktorý na ňu počas jazdy zaútočí. Dohryzená a dobitá Sue sa ocitá v starostlivosti lekárov, prejavujú sa však u nej príznaky amnézie. Nič si nepamätá a zvierajúc v ruke nejaký predmet, po celý čas šepká slovo "Akaza". Vplyvom magickej sily sošky sa jej auto prebúdza k životu a namieri si to späť k jej manželovi, aby vyrovnalo účty. V nebezpečenstve sa však ocitnú aj všetci tí, čo mu nejakým spôsobom skrížia cestu. Jednoducho, auto nemilosrdne útočí na všetko, čo sa hýbe... (beso74)

(viac)

Recenzie (5)

choze 

všetky recenzie používateľa

Nomen omen. Nudná okultní zápletka slouží jen k pravidelným fádním honičkám a ničení aut, přičemž zabijácký černý sporťák bez řidiče není nijak strašidelný. Jako by někdo natočil dva filmy - nudný horor a nudný carsploiťák - a mechanicky je prostříhal. Podobný The Car ze stejného roku (zajímavé) není žádný zázrak, ale je tak o dva levely koukatelnější a má výrazně démoničtější auto. Tady stojí za zmínku snad jen absurdní vražda psa kolečkovým křeslem. ()

Reklama

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

Tak musim rict, ze ten cerny Lincoln v The Car byl prece jen desivejsi nez kabriolet Camaro zde. Navic nejake to nadprirozeno ala voodoo, telekineze, mysticky dobrman apod. mi prislo taky trosku podivne...Ale zas tu byly dost hezky holky, a to se pocita. :-) Prumerna zanrovka s peknou sedmdesatkovou atmoskou. ()

Karlos80 

všetky recenzie používateľa

Úžasné, šílené a levné! "The Car" (1977) nebyl první film tohoto druhu, tím úplně prvním byl film "Crash!" (1977) puštěn někdy o čtyři měsíce dřív! Těžko říct jestli od sebe tvůrci jednoho nebo druhého filmu opisovali a jedna či druhá verze nebyla pouze levnou napodobeninou, třeba v tomto případě okořeněnou o okultní tématiku, která mi zde osobně moc neseděla a kterou bych klidně vynechal, ale jinak vyloženě špatné to opravdu nebylo (zápletka!). Dále mě zaujal vizuál - typicky ve stylu grindhouse a hudba. Tolik honiček, nehod a výbuchů, jsem snad v žádném jiném filmu doposud neviděl. Pokud tedy rádi netradiční akční horor se spoustou zábavy, tento film (mix "exorcist" hororu a béčkového car filmu - carsploitation) vám tohle všechno nabídne a jistě si ho i dozajista užijete. Celkem zapomenutý a ucházející obskurní flick, ale nic velkého a ohromujícího zase nečekejte. ()

beso74 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivá stránka Charlesa Banda, videl som od neho množstvo filmov, ale takéto niečo je na hony vzdialené jeho oživeným bábkam, trancerom, upírom či kde akým freakom. Zvláštny mix automobilových naháňačiek a predovšetkým zrážok (ktoré sa síce sem tam opakujú, ale pre masochistov ich môžem vrelo odporúčať, je ich priam požehnane, až sa divím, kde na to vzal toľko peňazí a áut) a posadnutosti spôsobenej soškou chetitského bôžika kúpeného kdesi na trhovisku v Kalifornii za zopár šupiek. To celé v príjemnej stopáži necelých 80 minút a so scénami, aké vyrážajú dych, doberman doženie auto po niekoľkých kilometrov a skočí doň aj keď auto si to páli riadnou rýchlosťou. A predovšetkým posadnutý invalidný vozík, ktorý umláti spomínaného dobermana k smrti, tak toto som veru ešte nevidel. Pre tých, čo majú radi tvorbu Charlesa banda a jeho Empire a Full Moon povinná jazda, pre tých, čo majú radi bizarností, odporúčaná a pre milovníkov Transformerov, Twilightov a podobných poterov zbytočná strata času. ()

Zaujímavosti (3)

  • Film bol natáčaný len cez víkendy. (beso74)

Reklama

Reklama