Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Niekoľko rôznorodých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, farbu pleti, povolanie či zdravotný stav, sa ocitá v tmavej miestnosti, kde každý jeden z nich stojí v malom červenom kruhu. Uprostred kruhov z podlahy vychádza zvláštny stroj, ktorý vydáva podivné zvuky a šľahajú z neho elektrické prúdy. Koho zasiahne, ten ihneď umiera. Nikto nechápe, nikto ani len netuší, prečo a z akých dôvodov s nimi niekto hrá túto podivnú, krutú hru. Systém je pritom jednoduchý. Vyžaduje "iba" to, aby si prítomní vybrali spomedzi seba jedného, koho stroj zabije. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (92)

peiton odpad!

všetky recenzie používateľa

Čo to ako malo do prdele znamenať?Snímka nemala žiadny význam či uspokojivý záver.Divák netrpezlivo čaká..trpí,trpí a trpí cez všetky tie siahlodlhé psychologické žvásty,dedukcie a hádky,ktoré na seba pľujú protagonisti po celú tú dlhú dobu ako len snímka dlhá môže byť a aj tak sa nedočká aspoň odmeny v podobe uspokojivého vysvetlenia a v samotnom závere navyše vyvstáva viac otázok ako odpovedí.A ja sa pýtam prečo??!! ()

Klajnik 

všetky recenzie používateľa

Téma, který dává prostor rozebírat lidské jednání v kritické situaci. Lidé každé dvě minuty vybírají, kdo další bude zabit. Je to minimalistycký konverzační film mezi několika lidmi. Pokud jsou autoři schopni napsat dobrou zápletku i dialogy, tak mužou film postavit na tom a dost ušetří. Film přesto bude poutavej. Dal bych 7/10, protože interval 2 minut nedává tolik prostory k hlubší psychologické rovině. Je to sice snazší tvůrčí rozhodnutí, protože vyšší interval by si vyžádal větší nároky na kretivní psaní. Jestli však Miscione a Hann znali své schopnosti a usoudili, že s takovou to autorsky ukočírují nejlíp, tak jim nemám co vytýkat. Stále je to nadprůměrný film, který si vedl mou zvědavost po tom, jak se člověk musí zachovat, aby zvyšoval své šance na to, že zůstane poslední žijící z kruhu. Komu se líbil Pozemšťan z roku 2007, určitě bude zaujat i tady (a opačně). ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Niekoľko rôznorodých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, farbu pleti, povolanie či zdravotný stav, sa ocitá v tmavej miestnosti, pričom každý jeden z nich stojí v malom červenom kruhu. Uprostred nich z podlahy vychádza zvláštny stroj vydávajúci podivné zvuky z ktorého šľahajú elektrické prúdy. Koho zasiahne, ten ihneď umiera. Nikto nechápe, nikto ani len netuší prečo a z akých dôvod s nimi niekto hrá túto podivnú, krutú hru. Systém je pritom jednoduchý. Vybrať medzi sebou jedného, ktorý je na rade! Fuuu ha. Tak podobnosť s kockou tu síce je, no toto mi prišlo rozhodne z pohľadu myšlienky či pointy nápaditejšie. Divák očakávajúci gore, násilie, môže úplne ale úplne zabudnúť. Pravdou je, že keby si tvorcovia dali námahu aj v tomto smere, mohla to byť pecka! Lebo ten psychický boj medzi ohrozenými smrťou je takmer dokonalý. Osočovanie, napádanie, vyhrážanie, vykresľovanie samého seba ako dobráka od kosti, ale i vnucovanie či ubezpečovanie - nie nie, ja nie som ten "pravý" čo má byť na rade! Taktiež sa dostávame k osobným životom samotných účastníkov, ktorý sú buď dokonale šťastný, alebo naopak, niečo ich práve mimoriadne trápi. "Circle" je proste snímok pre úzku divácku kulisu, pričom do horor žánru sa radí len vďaka myšlienke! - 60% ()

HonzysKISS 

všetky recenzie používateľa

Bylo by to výborný, kdyby to nebylo tak zatraceně předvídatelný. Film určitě není špatný. Bude vás to nutit sledovat až do konce, protože každého musí zajímat, co se stane na závěr. Občas jsou i dobré dialogy, hádky (u kterých jsem se někdy dobře zasmál), příběhy těch lidí, dokonce se najdou i patrné zvraty. To všechno je super. Jenomže to celé bohužel kazí to, že většina smrtí byla fakt úplně jasná. To je ta největší škoda. Jiným slovem, až zbytečně moc se s tím srali. Na druhou stranu jsem spokojený s koncem. Kdyby to nedopadlo takhle, tak bych to hodnotil i mnohem hůř. ()

Hernycztek 

všetky recenzie používateľa

Film na způsob ''The Human Race'', ovšem o trochu horší. Rozdíl je v tom, že se tohle odehrává v jakémsi uzavřeném prostoru a nemá to takovou atmosféru. Mrtvých je hodně, ale úmrtí jsou všechna stejná (zásah bleskem, bez gore) a i tady platí pravidlo, že přežije pouze jeden. Nechybí zastoupení všech věkových skupin, národností, povolání, zdravých i nemocných.. Když pochopili jak to vše funguje, a že mohou rozhodnout o tom, kdo přežije, došlo na klasické psychologické dohady, kdo si to zaslouží víc a podobně. Závěr byl také horší než ''The Human Race'' a tak jednu hvězdu srážím. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. května 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)

Reklama

Reklama