Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vykresľuje jeden z najväčších milostných príbehov Hollywoodu. Clark Gable (James Brolin) a Carole Lombard (Jill Clayburgh) sa stretávajú v roku 1936 v Holywoode na party, kde si zjavne nepadli do oka, a končí to fyzickým napadnutím. Obaja sa zreteľne nemajú radi, ale osud im dopriava vzájomné stretnutia, až sa začnú navzájom obdivovať, a zamilujú sa do seba. V marci 1939 nasleduje svadba, ale ich šťastie trvá iba tri roky, keď Carole zomiera pri leteckom nešťastí. Clark vstupuje do armády a obviňuje sa zo smrti svojej milovanej manželky. Tu, v kolektíve vojakov, pomaly zabúda na nešťastie, ktoré ho postretlo. (Volodimir2)

(viac)

Recenzie (3)

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejhorších hollywoodských životopisů. Špatně osazený, napsaný a je až fyzicky nepříjemné to celé dohromady vůbec vnímat. ()

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Ja sa , ako vždy, zameriavam iba na obdobie 2. svetovej vojny. Bol piatok 16. januára 1942 keď Carole so svojou mamou a ďalšími 20 cestujúcimi leteli do Kalifornie z turné po USA, kde predávali vojnové dlhopisy. V pohorí Table Rock v Nevade sa lietadlo zrútilo a nikto nehodu neprežil. Lombard bola prvá ženská obeť Spojených štátov v tejto vojne. Mala 33 rokov a prežívala šťastné obdobie v osobnom živote s Clarkom Gablom, ale bola aj na vrchole hereckej slávy. Zronený herec sa prihlásil dobrovoľne do armády, konkrétne k letectvu (služobné číslo 565390), kde hľadal zabudnutie. S 351. bombardovacou skupinou 8. leteckej armády US sa zúčastnil niekoľkých nebezpečných náletov na nemecké mestá, dosiahol hodnosť majora a získal aj vojnový kríž. Ďalej pôsobil už len vo vojnovej propagande až do konca vojny. ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama