Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (séria)


Hledej světlo (S01E09)

(epizóda)
  • USA Look for the Light
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Těhotná Anna vkládá důvěru do celoživotního přítele. Joel a Ellie dojdou na konec své cesty. (HBO Max)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (123)

Eliott 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zajímavý poznatek, když ženu při porodu napadne zombie, novorozeně je venku bezstarostně a hned! Ale ne vážně, musím uznat, že vybrali maminku Ellie úžasně. Je jí natolik podobná, že jsem spíše odhadoval cut scénu z budoucnosti. Každopádně se divím že LGBT románkům tvůrci v epizodách věnují hodinu a čtvrt čistého času a na finále takto velkolepé, nezbyde ani ta tři čtvrtě hodina. Je to škoda, ale všechny tyhle na sílu tlačené bezvýznamné epizody nesmírně kazí celkové dojmy. Ale být každá epizoda jako tato, rozhodně bych s nadšením sledoval dál. Takhle ještě nejsem rozhodnutý. Poslední díl však úplně kypěl emocemi a příběh byl prozatím úctyhodně zakončen. Navíc jsem si ještě akční záběry nasraného Joela za zvuků bezejmenné vypalovačky rozhodně užíval. ()

Litvicek 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zřejmě nejslabší a nejumělejší epizoda a zrovna na "velké finále", které nebylo vůbec velké, ani nikterak významné. Nástavba s původem matky Ellie (byť byla překvapivá) mi ve finále nic nepřinesla a vlastně jsem o ní nijak ani nestál. Trocha emocí, trocha akce a šup, jsme zpátky v Jacksonu a já končím tuhle sérii s velkým rozpačitým pocitem. ()

Reklama

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Please, you can't kill me." "I have to, or else you'd just keep coming after her." _____________ Bál som sa, že finálna epizóda bude so svojimi 43 minútami veľmi uponáhľaná a vôbec ma nepotešilo, že som mal tak trochu pravdu... Všetko, čo malo byť povedané vlastne aj v príbehu bolo, ale jednoducho aspoň takých 20 minút navyše by tejto časti určite prospelo... Už úvodná scéna pred introm sa zbytočne tiahne a zároveň pôsobí aj ako menšia brzda, pretože následne sa tvorcovia snažia všetko rýchlo vyriešiť a kvôli tomu celé finále pôsobí veľmi skratkovito (a to ani nehovorím o Marlene, ktorá sa z ničoho nič zjavila v nemocnici)... No dosť už bolo kritiky, radšej sa presuniem k nejakým pozitívam – Bella Ramsey mi ako Ellie už konečne sadla a až teraz mi prišlo, že sa do svojej úlohy na 100 % hodí, ďalej tu máme aj zopár výborných momentov, počínajúc stretnutím so žirafami až po impozantnú, spomalenú streľbu v nemocnici, ktorá mi ako jediná scéna z tejto epizódy prišla naozaj úderná... Ale aj tak bolo pre mňa najväčším sklamaním niečo úplne iné – počet nakazených. Dúfal som, že keď už je toto finálna epizóda, tak sa dočkáme aspoň zopár clickerov, ale nestalo sa... Jediný nakazený tu bol runner, a aj ten bol iba v úvodnom flashbacku... No to aj tak nemení nič na tom, že sa už teraz teším na druhú sériu (strašne verím, že sa v nej dočkáme aj Rat Kinga)... ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Príbeh: Joel a Ellie konečne našli Svetlušky. Ellie je ochotná obetovať sa za vyššie dobro, čo ale Joel nie je ochotný akceptovať. Z nasadením vlastného života sa pokúsi vysekali ich oboch von z obrnenej pevnosti Svetlušiek. Prevedenie: Príbeh postupne gradoval a je mi ľúto že posledná časť vykreslila Joela ako slaboduchejších parchanta ktorý si ani nevie stať za slovom. Ale surovej akcie bola kopa, čo ma neskutočne tešilo a aj bavilo. Emočne tiež hodnotím veľmi vysoko a čo ešte dodať, neviem sa dočkať ďalšej série. 98% ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Emocionálne vyčerpávajúce finále, ktoré mohlo byť aj o hodinu dlhšie. SPOILER: Nie je ťažké pochopiť Joela, že má potrebu Ellie chrániť ako vlastnú dcéru. Takže celé ich putovanie naprieč nebezpečnou krajinou bolo úplne zbytočné, mohli zostať v mestečku u Joelovho brata a vyhnúť sa každej prekážke v ceste, kedy museli bojovať o holý život! 4 a pol* za túto epizódu! ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (3)

  • Žirafu v této epizodě si zahrála skutečná žirafa jménem Nabu. (mikki089)
  • Ashley Johnson, která ztvárňuje Annu Williams, je hlasová herečka ztvárňující postavu Ellie v herní verzi. (mikki089)
  • V epizodě se objevila Laura Bailey jako zdravotní sestra, která svůj hlas propůjčila Abby, hlavní záporačce videohry „The Last of Us Part II“. (mikki089)

Reklama

Reklama