Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Počas bojovej operácie kdesi v Moldavsku zahynie elitný vojak Delta Force. No záznam z kamery, zobrazujúci jeho posledné chvíle, všetkým vyrazí dych. Čo sa stalo? Generál Orland (Bruce Greenwood) vidí akúsi spektrálnu anomáliu. Agentka Madisonová (Emily Mortimer) podozrieva nepriateľa z vývoja novej maskovacej technológie, ktorú chce získať za každú cenu. Jediný, kto môže do záhady vniesť trochu svetla, je vynálezca kamery - Dr. Clyne (James Badge Dale). Je to chyba kamery, alebo nová technológia? A ak ide o zbraň, ako sa pred ňou chrániť? (koba)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (192)

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,ALE TA VĚC ZACHYCENÁ KAMEROU, JE NĚCO ÚPLNĚ NOVÝHO…“ /// V Moldavsku kromě povstalců a americký armády řádí neznámá entita. Servírujou mně (jakoby) autentický záběry z terénu i akce, a zpracováním to místy připomíná sekvence počítačovejch her. Akční (válečná) duchařina, toť zajímavej nápad. Sice žádný veledílo, většina prachů (zřejmě) padla na efekty, ale rozumnej scénář (přiměřeně dávkující vatu a děj), snaživej rejža (držící opratě u vykecávajících scén) a solidní obsazení, dělaj z tohodle bezemočního béčka koukatelnou záležitost /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám vedlejší válečný produkty. 2.) Po vesnici nám běhá kondenzát. 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Ako väčšinu filmových netflixoviek som bol dosť zvedavý, čo "Spectral" prinesie. A hoci nemôžem povedať, že tu ide o úplne originálny koncept a pôsobí to trošku ako kombinácia Edge Of Tomorrow a Final Fantasy: The Spirits Within celkom to funguje. Má to pár nápadov, a hoci neviem či to budem brať z fyzikálneho hľadiska, prišli s teóriou, ktorú v rámci filmovej tvorby celkom akceptujem a beriem ju v pohode. Pre akčné sci-fi. Takže v tomto smere som spokojný. Postavy sú tiež okey, no nemyslím si, že by tu niekto nejako výrazne vynikal oproti iným filmom. Ale fungujú dobre. Nemáme tu (okey, keď si odmyslíme spektrálnych nepriateľov) žiadneho padoucha a je to len snaha prežiť v tejto situácii a zastaviť týchto nepriateľov. To mi vyhovuje. Plus ma to dostatočne držalo na to, aby som to dopozeral do konca a chcel vedieť čo sa stane. Keby sa na tom príbehu a postavách zapacovalo viac, tak to mohlo byť ešte lepšie. Takto si myslím, že ide o relatívne dobrý film so slušnými efektami, ktorý nijako neurazí a človek si pri ňom v pohode oddýchne, ale nedočká sa niečoho prevratného čo by ho skutočne ohromilo. Čo človek čaká, to aj dostane. Hodnotenie: B- ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

US Army vs. moldavští bubáci a i když to tak nezní, tak je to celkem neotřelý námět. Jinak se jedná o béčko se vším všudy, takže i přes dobrý nápad je tu samozřejmě pár úsměvných záseků a všechno vrcholí macgyverovskou vložkou, která celkový dojem trochu sráží. Ale i tak jsem se bavil výborně, protože film je celkem našlápnutý, akce je dostatek, vizualizace strašidel (?) je také na úrovni a navrch vyšel casting se sympatickým hlavním hrdinou a spolehlivou Emily Mortimer. A překvapivě nevadí ani zdánlivě přetažená stopáž. Milé překvapení. 75% ()

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

Vetřelci, Předátor, i trochu toho Terminátora jsem tam našel a těch inspiračních zdrojů bude více. Kupodivu je tahle směska celkem koukatelná, i když supertajný výzkumný komplex postavený přímo uprostřed města (jakož i další veselé nápady, např. energetické zbraně snadno a rychle) vzbuzuje úsměv. Největší chybou pak je přílišná anonymita vojenského týmu, což atmosféře neprospívá. Ale na jedno podívání to docela ujde. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Vo vojne s nadprirodzeným nepriateľom vám taktika boja ako v Iraku či Afganistane nebude nič plátna. Obzvlášť, keď je šanca vidieť ho, takmer mizivá ... Nic Mathieu má moju pozornosť. Nech už si tento snímok zaslúži akúkoľvek kritiku z pohľadu diváka (laika či odborníka), jedna hviezda je z môjho pohľadu krivdou. Za tak málo peňazí, človek dostane toľko muziky, že ešte aj Rytmus s Desmodom by na pódiu vyzerali ako predskokani Gombitovej. Tu mi logika v ktorom štáte sa bojuje nijak nevadí. Ide o čisté sci-fi, ktoré sa na nič nehrá, je ilúziou, neberie sa nijak vážne, takže je to stále o level vyššie, ako nejaká akčná kokotina Americký sniper, v ktorej hlavný hrdina počas nabíjania odstrelovačky v priamej akcii telefonuje manželke. Ja osobne som milo prekvapený a spokojný. No a keďže nie je dôvod mimoriadne sa sťažovať - trošku prihodím. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (3)

  • Film byl vyroben studiem Universal a původně měl jít do kin. Studio si s ním ale nevědělo příliš rady, a dokonce ho stáhlo z kinodistribuce. Nakonec byl snímek koupen a uveden internetovou televizí Netflix. (joker.george)
  • Časť scén sa natáčala aj na Slovensku, konkrétne v Komárňanskej pevnosti. (ambron)
  • Americké jednotky jezdí ve filmu v českých Tatrách vyrobených pro slovenskou armádu tzv. Tatrapan, ve filmu označených jako Mrap. (SsgtJira)

Reklama

Reklama