Reklama

Reklama

Strážcovia Galaxie 2

  • Česko Strážci Galaxie Vol. 2 (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Peter Quill, prezývaný sám sebou Star Lord, a partia jeho excentrických priateľov sa vydávajú cez najvzdialenejšie končiny vesmíru, aby opäť zachránili Galaxiu a tajomstvo jeho rodičov. Starí nepriatelia sa stávajú novými spojencami a na pomoc prichádzajú aj ďaľšie obľúbené postavy z rozpínajúceho sa filmového vesmíru štúdia Marvel. Diváci sa môžu tešiť na veľké herecké hviezdy v nečakaných úlohách a to všetko v v rytme najväčších hitov 70-tych rokov... (Saturn)

(viac)

Zaujímavosti (87)

  • S 81 miliónmi pozretí v priebehu 24 hodín sa stal trailer k Strážcom Galaxie 2 druhým najsledovanejším trailerom na svete. Prvenstvo si drží trailer k filmu Kráska a zviera (2017). (Circumscriptor)
  • Poznávacia značka Egovho (Kurt Russell) vozidla Ford Mustang Cobra je taká istá, akú mal režisér filmu James Gunn na svojom prvom aute na vysokej škole. (belinko)
  • V komixe je Mantis (Pom Klementieff) z polovice Nemka a z polovice Vietnamka. Jej predstaviteľka je z matkinej strany z Južnej Kórey a otec bol z polovice Francúz a z polovice Rus. (belinko)
  • Režisér James Gunn v jednom z interview prezradil, že by rád natočil ďalší film, ktorý by bol spin-off o Nebule (Karen Gillan). Nebula je tiež jediná zo Strážcov Galaxie, ktorá nie je strážcom v pôvodnom komikse. (belinko)
  • Elizabeth Debicki (Ayesha) bola obsadená do filmu aj vďaka svojej výške (1,91 m). Jej kostým však obsahoval ešte topánky s opätkami, takže jej konečná výška sa zastavila na 2,01 m. (belinko)
  • I keď Groot (Vin Diesel) komunikuje len prostredníctvom vety "I am Groot", James Gunn napísal i verziu scenára špeciálne pre Vina Diesela, ktorý obsahoval jednotlivé frázy v angličtine, aby herec lepšie vycítil Grootove pocity. (belinko)
  • Vo filme si strihlo menšiu roličku hneď niekoľko známych osobností ako americký autor komiksov Stan Lee (dokonca raz v potitulkovej scéne) a David Hasselhoff s narážkou na kultový seriál Knight Rider (od r. 1982). Vo filme sa objavil, rovnako ako v prvom diele, Káčer Howard a počas dialógu je možné zachytiť poukázanie na klasickú videohru "Pac-Man". Režisér James Gunn potvrdil, že cameo Stana Leeho bolo jedno zo štyroch, ktoré v ten deň točil. Okrem tohto filmu, si v ten deň strihol cameo i vo filme Doctor Strange (2016) a v ďalších dvoch bližšie nešpecifikovaných snímkoch. (erkoo_cinema)
  • Karen Gillan si tentokrát pre postavu Nebuly nemusela oholiť vlasy. V jednom rozhovore sa tiež vyjadrila, že sa jej tento diel páčil o čosi viac než ten prvý. (Steny94)
  • Počas záverečných titulkov sú mená rôznych členov štábu na chvíľu nahradené výrazom "I am Groot". Táto hláška vo filme odznela dovedna 17x. (AndrejBB)
  • Keď sa vo februári 2016 začalo nakrúcať v Pinewood Atlanta Studios, nepodarilo sa získať všetkých členov štábu prvého dielu. Vzhľadom k zmenám výrobných harmonogramov boli niektorí z nich viazaní s iným komiksovým filmom Doctor Strange (2016). (classic)
  • Problémy sa vyskytli pri zháňaní rekvizit. Starý kazetový magnetofón, ktorý bol k videniu v prvej časti Strážcov Galaxie (2014), nebol najskôr k nájdeniu, a keď sa našiel, bol rozbitý a nepoužiteľný. Jeho výrobca Sony taktiež žiadny kus v archívoch nenašiel, a tak sa nakupovalo na eBay. Tam sa podarilo zohnať aspoň podobný typ. (classic)
  • Režisér filmu James Gunn ešte pred premiérou potvrdil, že film má až päť potitulkových scén. (Paldiny)
  • Podľa slov Chrisa Pratta (Peter Quill / Star-Lord) mu scenár k filmu veľmi pomohol vyrovnať sa so smrťou otca. (chesterko)
  • Jeden z plagátov k filmu paroduje obal tretieho albumu "Rocket to Russia" od americkej punkovej kapely The Ramones. (chesterko)
  • Severoamerické tržby byly 389,8 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 863,8 mil. (NIRO)
  • Peterova (Chris Pratt) přezdívka Star-Lord je v titulcích napsaná ve stylu loga hudební skupiny AC/DC. (Matej.Krajci)

Súvisiace novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (viac)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (viac)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (viac)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (viac)

Reklama

Reklama