Reklama

Reklama

Píše sa rok 1984. Britskou premiérkou je Margaret Thatcherová, prezývaná Železná lady. V období  jej vlády  v krajine vrcholí štrajk baníkov. Počas  Pride v Londýne sa skupina aktivistov rozhodne pomôcť ich rodinám a usporiadajú pre nich zbierku. Odborový zväz baníkov sa však zdráha prijať ich pomoc . Dôvod je jednoduchý - neradi by čelili obvineniu, že   otvorene  sympatizujú s G& L  hnutím. Avšak  aktivisti  toto rozhodnutie  ignorujú  a vydajú sa priamo do menšej dedinky  vo Wallese, kde chcú zbierku odovzdať  priamo  ich rodinám. A tým začína mimoriadny príbeh  dvoch  odlišných komunít, ktorý nakoniec vyústi v prekvapujúce partnerstvo. (Film Europe)

(viac)

Diskusia

50koruny

50koruny (hodnotenie, recenzie)

to platil Soros?na druhej strane, aj za socíku sa točili filmy poplatné režimu.

LividMuffin

LividMuffin (hodnotenie, recenzie)

Tusi nekdo, proc k filmu nejde pridat hodnoceni? Naprosto me nadchnul a vypada to, ze film je v Londyne velice popularni (aby taky ne, kdyz dostal ***** hodnoceni od TimeOutu!). Ani me nenapadlo, ze u nas bude tak obtizne se k nemu v kine dostat!

Susie Q.

Susie Q. (hodnotenie, recenzie)

Skvely film! V kine nas bylo 6, ale vsichni jsme se narehtali (hlavne sceny s babkami) a zbytek probreceli. Na priste musim prinest kapesniky! :) Pokud film pujde na nejakem festivale, tak urcite doporucuju nenechat si ho ujit.

evulienka3

evulienka3 (hodnotenie, recenzie)

mad_ness

Podľa traileru čo som videla, ma to v momente zaujalo takže verím, že film stojí za to. Hádam sa k nemu bude dať aj nejako dopracovať...

mad_ness

mad_ness (hodnotenie, recenzie)

ambron

snáď aj preto mu na imdb stúpa hodnotenie, no vyzerá to sľubne každopádne a Andrew Scott mal krátky, ale veľmi pekný príhovor.

na príspevok reagoval evulienka3

jack.hnut

jack.hnut (hodnotenie, recenzie)

80. léta, Thatcherismus, gay otázka... To ve mně evokuje Bllyho Elliota. Na PRIDE se moc rád v kině podívám! Aspoň teda doufám, že se do našich kin dostane, minimálně v rámci nějakého festivalu.

ambron

ambron (hodnotenie, recenzie)

Na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte si film vyslúžil desaťminútové ovácie.

na príspevok reagoval mad_ness

Súvisiace novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (viac)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (viac)

Reklama

Reklama