Reklama

Reklama

Ferdinand

  • Česko Ferdinand (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ferdinand je veľký býk s veľkým srdcom. Je to roztomilé, no trochu nešikovné až groteskne pôsobiace stvorenie, ktoré ale neznalí ľudia považujú za nebezpečné a zúrivé monštrum. Keď si jedného dňa Ferdinand neopatrne sadne na čmeliaka, ten ho štipne a Ferdinand sa splaší. Celú udalosť vidia vyhľadávači býkov do koridy a rozdivočelý Ferdinand ich uchváti natoľko, že ho okamžite chytia a odvezú. Ferdinand je ale odhodlaný vrátiť sa k svojej rodine a pomocou svojich nových priateľov sa vydáva na dlhú cestu Španielskom. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (19)

Trailer 3

Recenzie (159)

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Ferdinand je len ďalšou priemernou animovanou rozprávkou pre deti z dielne od tvorcov Ice Age a podobných vychytávok. Čo ma trošku zaráža, je fakt, že som nebadal nejaký zásadný posun v animáciách, a sú viac-menej také nezáživné a nudné, vlastne ako aj celkový dej. Akože je to milé, pekné, miestami aj zábavné, ale nevyčnieva to proste z priemeru. 55 % ()

Maximilianus 

všetky recenzie používateľa

Rozprávka o dobrosrdečnom a láskavom, ale aj trochu prihlúplom býčkovi plná klišé a ničoho prevratného. Postavy boli ako keby zo šablóny, koza, ktorá mala pravdepodobne byť vtipným sprievodcom alebo prvkom filmu u mňa nefungovala. Bola nesympatická a trápna. Jediné, čo mi prišlo trochu zábavné boli arogantné nemecké kone a tanečný súboj, ktorý bol ale tiež miestami prehnaný. Nakoľko už nie som dieťa, nemajú pre mňa význam rozprávky, kde sú v hlavnej úlohe zvieratá, ktoré sa inak správajú aj myslia ako ľuďia, a pritom žijú v ľudskom svete. V tomto prípade sa jedná vyslovene o animovaný film pre deti, ktoré si ho môžu užiť, preto moje hodnotenie nebude také zlé, nakoľko pre deti to môže byť zábava. Dĺžka ale mohla byť aspoň o 10 minút kratšia. Rok 2017 musel byť ale chudobný na kvalitné animované filmy, keď tento počin akadémia nominovala na najprestížnejšiu cenu. Nebyť nominácie, tak si ho ani nepozriem. Keďže je ale v hlavnej úlohe čierny býk a akadémia má čiernu veľmi rada, tak možno nakoniec ešte aj zvíťazí. 6,2/10. ()

Reklama

lykan9 

všetky recenzie používateľa

Nevím jestli je to tím, že jsem animáky již přehlcen, ale ať se v poslední době podívám na jakýkoliv nový film, tak jsem zklamaný. U Ferdinanda jsem byl zklamaný o to víc, že jsem od něho očekával mnohem víc. Animace je samozřejmě úžasná, dokonce i samotné postavy jsou zajímavé a někdy i vtipné. Bohužel celek samotný je velice nudný. ()

venison 

všetky recenzie používateľa

Animovaná pohádka "Ferdinand" je stravitelnější verzí proveganského filmu „Okja“.. Rozhodně jsem se nenudila, ale myslím, že příběhově je to spíše cílené na mnohem mladší ročníky, než jsem já.. Prostší, humorově méně vyzrálé, spíše roztomilé.. Některá místa jsou hlušší a některá akčnější.. Samozřejmě nechybí ani notná dávka morálních hodnot.. Doporučuji na rodinné dívání :-) ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Slušné zpracovaný "animák", kterého ovšem sráží k zemi laciný scénář a neúměrná délka. Ferdinand nabídne klasickou nosnou premisu o přátelství a sebeobětování, což by nebylo zas tak hrozné, kdyby to ovšem nečinil tak okatě a tak "rozvláčně". Avšak i navzdory tomuto se ve filmu Ferdinand najde pár skvělých momentů, což je citelné zejména v úvodní části a některých vtipů, v drtivém množství v roli praštěné kozy. Avšak ale ani toto vážně nestačí k tomu, aby Ferdinand vyčníval z hlubin filmového průměru. Nejlepším "animákem" roku tak neochvějně zůstává "Coco". „Step lightly. You're a feather. A 2,000 pound feather.“ ()

Galéria (94)

Zaujímavosti (5)

  • Film je natočen podle knihy „The Story of Ferdinand“ od spistovatelů Munroa Leafa a Roberta Lawsona. (LuiCJ)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 12 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Vesnice, kde žijí Nina a Ferdinand, je Ronda na jihu Španělska. Tato vesnice je známá tím, že má nejstarší arénu na světě, postavenou v roce 1785. (BMW12)

Súvisiace novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (viac)

Reklama

Reklama