Reklama

Reklama

Ferdinand

  • Česko Ferdinand (viac)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ferdinand je veľký býk s veľkým srdcom. Je to roztomilé, no trochu nešikovné až groteskne pôsobiace stvorenie, ktoré ale neznalí ľudia považujú za nebezpečné a zúrivé monštrum. Keď si jedného dňa Ferdinand neopatrne sadne na čmeliaka, ten ho štipne a Ferdinand sa splaší. Celú udalosť vidia vyhľadávači býkov do koridy a rozdivočelý Ferdinand ich uchváti natoľko, že ho okamžite chytia a odvezú. Ferdinand je ale odhodlaný vrátiť sa k svojej rodine a pomocou svojich nových priateľov sa vydáva na dlhú cestu Španielskom. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (19)

Trailer 4

Recenzie (159)

malylada 

všetky recenzie používateľa

Když nad tím přemýšlím, asi se jedná o nejlepší letošní animovaný film. Svižně od vyprávěná zápletka o přátelství, plná humoru a dojemných scén si dokáže držet vysokou laťku od začátku do konce. Mezi nejsilnější stránku patří prakticky všechny postavičky, na které se opravdu s úsměvem dívá a nelze s nimi dobrodružství neprožívat. Pořád se něco děje a tvůrci nikdy nespadnou na úroveň Mimoňů, trapného hašteření, pokud pominu scény s německými klisnami. Ke konci se jedna o slušnou akční jízdu, končící dojetím a nakonec jsem rád, že trailery nadmíru splnily mé očekávaní.......8/10 ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Na novom animáku je pútavé sledovať viaceré atribúty, pričom samotná tematika je dobre uchopená. Málokto by veril, že z býčích zápasov, resp. prípravy na ne sa dá urobiť samostatný film a dostane aj solídne napísané postavy. Vychádzajúc z neznalosti knihy či témy má lokálny divák istú výhodu, cez protagonistu sa dostávame do nevídaných zákutí. Málokto pri detskom filme bude čakať sondu do taju koridy a autori rátajú, že poznáte aspoň základy (kto je toreador, ako súperí s býkom, či ho na konci aj zabije) – súčasne sa však netreba vystrašiť, že Ferdinand je násilný animák. Do arény sa pozrieme iba raz a väčšinu času trávime skôr na malebnom španielskom vidieku.Veľké plus patrí aj za vykreslenie samotného hrdinu. Ferdinand je dobrák od kosti, čo pri živote býka ide ťažko dokopy s možnými cieľmi (skončiť na tanieri či v koride), autori sa pasujú s jeho povahou i obrovskými rozmermi (pamätná scéna v štýle „slon v porceláne“). Ferdinand má akurát trošku dlhšiu stopáž, pár popových piesní by sme oželeli a niektoré opozerané chvíle vám vybavia iné animáky, no inak je to svieži originálny príspevok. 87% ()

Reklama

Torpid 

všetky recenzie používateľa

Bejk určenej na koridu v hlavní roli tu sice ještě nebyl, ale jinak je to genericky vyhotovený produkt-animák, kde tvůrci používají všechno osvědčené - co vylezlo z hloubkových analýz stovky předešlých animáků. Téma "dlouhé cesty- návratu domů", pitvořící se zvířátka, která překvapivě nejsou až tak vtipná, přátelství holčičky s bejkem a stěží průměrná grafika. Neurazilo ani nenadchlo a 108' bylo příliš. ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Snaživě originální kulisy nijak neumenšily okoukanost příběhové šablony, jinak ale moc hezky zpracované. Kolem sympatického, nekonfliktního hrdiny ("kytičkáře" :-)) se ochomýtala spousta komických postaviček, ve většině případů povedeně vtipná. Nezbytnou velkou akční honičku pak tvůrci aspoň nápaditě přepálili, jenže následující závěrečná korida už působila spíše bezradně, idealisticky (ono jak také přístupně pohádkově podat v reálu kruté týrání v zápasu býka s matadorem, že?). Do té doby jsem se ale bavil více a lépe, než jsem čekal. 7/10 ()

Likan7 

všetky recenzie používateľa

Tohle sakra, že mělo konkurovat Coco? Coco je kvalitativně a animátorsky úplně, ale fakt úplně někde jinde. Ferdinand není špatný. Pro děti to je ideální podívaná a několik málo scén a gagů vykouzlí úsměv na tváři i rodičům, ale stále jde jen o prvoplánovou podívanou, která je šíleně hlasitá, barevná a roztomilá. Podívejte se na 8 z 10 podobných filmů a nepoznáte rozdíl. Snad jen v tom, že tady je zrovna býk.. Odpočinkový film, který Vy přežijete, děti si užijí a ve výsledku budou vlastně spokojený úplně všichni. ()

Galéria (94)

Zaujímavosti (5)

  • Film je natočen podle knihy „The Story of Ferdinand“ od spistovatelů Munroa Leafa a Roberta Lawsona. (LuiCJ)
  • Vesnice, kde žijí Nina a Ferdinand, je Ronda na jihu Španělska. Tato vesnice je známá tím, že má nejstarší arénu na světě, postavenou v roce 1785. (BMW12)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 12 000 pracovních míst. (BMW12)

Súvisiace novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (viac)

Reklama

Reklama