Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po úspešnom exorcizme sa musí Ava (Louisa Krause) rozhodnúť, či pôjde za skutky, ktoré spáchala počas štyroch týždňov, v ktorých ju ovládal démon Naphula, do väzenia, nápravnovýchovného zariadenia, alebo sa pridá ku komunite ľudí, ktorí taktiež zažili posadnutie démonom. Ava si vyberie tretiu možnosť, pretože sa jej zdá najlepšia. Na stretnutiach sa učí, ako sa démona zbaviť navždy, a dostane ťažkú úlohu, ktorej zadaním je to, že má navštíviť všetky osoby, ktorým počas posadnutia démonom ublížila. Keď sa však začne postupne stretávať so svojimi obeťami, zisťuje, že jej posadnutie nebolo úplne náhodné. Rozhodne sa pátrať po tom, čo bolo dôvodom toho, že si démon Naphula vybral zrovna jej telo. Čím ďalej v tomto pátraní zachádza, tým viac si uvedomuje fakt, že svojho démona sa ešte napriek exorcizmu úplne nezbavila. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (8)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Snímek má rozhodně originální pojetí, což se u filmů, kde se zaměřují na exorcismus, velmi často říct nedá. Většinou se jede podle šablony "Vymítače ďábla". Tady se ale tvůrci pokusili o invenci a ta se vydařila. Alespoň ze začátku. Bohužel snímek nemá tak dobrý drive, není tak povedený, jak úvod sliboval. Přesto se mu daří s divákem docela dobře pohrát. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Šesť názorov, velebiacich tento exorcistický počin z dôvodu originality, nalákali moju pozornosť, no 300 krát viac vystraší sledovanie "TV Noe". Ako horor je tento snímok absolútne nefunkčný, ako komédia nevtipný, ako dráma neemotívny, a ja osobne sa môžem na farbyčkovanú vizualizáciu z vysoka vysrať. Pre nič za nič tento nepodarok 50% nemá, pričom aj to je v jeho prípade absolútne extrémne hodnotenie. Keď budem objektívny a bezbolestne sa mi podarí aspoň na chvíľku zamyslieť, tak 35 - 40 je čiara, ktorú nemožno prekročiť, ani keby v tom hral samotný Depardieu. Úplne fiasko a snáď by bolo lepšie keby tu podaktorí užívatelia prestali "chrúmať" cannabis, lebo okrem toho, že im to diery v stoličkách nezapláta, udiera to na mozog ... - 35% ()

Reklama

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Po úspešnom exorcizme sa musí Ava (Louisa Krause) rozhodnúť, či pôjde za skutky, ktoré spáchala počas štyroch týždňov, v ktorých ju ovládal démon Naphula, do väzenia, nápravnovýchovného zariadenia, alebo sa pridá ku komunite ludí, ktorí taktiež zažili posadnutie démonom. Ava si vyberie tretiu možnosť, pretože sa jej zdá najlepšia. Na stretnutiach sa učí, ako sa démona zbaviť navždy a dostane ťažkú úlohu, ktorej zadaním je to, že má navštíviť všetky osoby, ktorým počas posadnutia démonom ublížila. Ked sa však začne postupne stretávať so svojimi obeťami zisťuje, ža jej posadnutie nebolo úplne náhodné. Rozhodne sa pátrať po tom, čo bolo dôvodom toho, že si démon Naphula vybral zrovna jej telo a čím ďalej v tomto pátraní zachádza, tým viac si uvedomuje fakt, že svojho démona sa ešte napriek exorcizmu úplne nezbavila. - Na tento horor som sa tešil už dlhšie, pretože téma obnovovania svojho života po posadnutí sa nevidí velmi často, takže môže ponúknuť trochu iný pohlad na dosť obohranú tému posadnutia. Plusom bolo aj to, že sa tu objavilo vela hercov, ktorých som videl v poslednom čase v nejakom horore. Ava's Possessions začína celkom pozvolna, ale napriek tomu ubieha velmi rýchlo a ani som sa nenazdal a polovicu som mal za sebou. Postavy sú vynikajúce, hlavne hlavná hrdinka, ktorá sa mi prednedávnom velmi páčila v horore The Abandoned a rovnako sympatická mi pripadala aj v tomto horore a som velmi rád, že som túto ženu mohol vidieť po tak krátkej dobe znova u hororu. Ostatné herecké obsadenie pôsobilo tiež velmi dobre, sympaticky a poprípade nebezpečne. Som velmi rád, že sa k parádnemu námetu vydaril scenár, ktorý bol z môjho pohladu bez výraznejších chýb, neustále si držal moju pozornosť, mysteriózna atmosféra mu vôbec nechýbala, bola tu aj menšia porcia brutality, slušné masky, zaujímavé osvetlenie a v neposlednom rade niekolko zvratov, ktoré to v mojich očiach na konci vytiahli na prekvapivo dobrý a pre mňa velmi zaujímavý horor. Potešilo ma aj jemné načatie okultizmu a hry s démonmi, takže to všetko nebolo len o zbavení sa démonov, ale aj o opätovných hrách s nimi. Ava's Possessions je úplne jednoduchým projektom bez nejakého výraznejšieho zázemia, ktorý ale ukazuje, že ak sa chce, stále sa dá na hororovej scéne vytvoriť niečo nové. A tomuto hororu sa to podarilo, takže ho aj patrične ohodnotím. A režisér už tu na ČSFD má jeden horor, ktorý má 67%, takže ho budem určite sledovať a budem velmi rád, ak sa bude držať u hororu aj naďalej. + herec z The Mist, The Hills Run Red a From Dusk Till Dawn: The Series + herec z Evil Dead a Spring + herečka z Dark + herečka z The Abandoned + herečka z #Horror ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Příjemně originální variace na posedlostní tematiku, která vymítáním nekončí, ale začíná. Jen škoda, že scénář nerozehrál o něco zajímavější věci, protože to vlastně tak nějak objektivně není ani strašidelné, ani napínavé, ani humorné. Ale stejně jsem se docela bavil, možná díky pěkné audiovizuální stránce. Má to styl, což se počítá. ()

mark9th 

všetky recenzie používateľa

Na odporúčanie kolegu z ČSFD, som sa rozhodol trocha vrátiť k béčkovej sfére a vyskúšal som tento netypický film:). I keď hororov o exorcizme sme tu mali už habadej, nespomínam si, žeby som videl horor opisujúci udalosti PO vymítaní z pohľadu obete. A presne toto ma zaujalo najviac! Tu však podotknem, že film je v prvom rade thriller s občasnými hororovými prvkami, ktoré sú však pekné spracované. Herci toho síce veľa nepredvádzajú, na samotnú Avu sa však pozerať dá a Louisa Krause tým pádom ťahá celý film. A ak si mám vybrať či ide o priemer alebo nadpriemer v tomto žánri, vďaka chytrému scenáru si vyberám druhú možnosť. Také netypické príjemné osvieženie. ()

Reklama

Reklama