Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Glassland rozpráva príbeh mladého taxikára Johna (Jack Reynor) pôsobiaceho v Dubline. Johnova matka Jean (Toni Collette) trpí závislosťou a postupne zabíja svoje vlastné zdravie. Jej syn sa ju snaží pred nepekným osudom zachrániť, avšak tým sa aj jeho život dostáva do ohrozenia. Zapletie sa totiž do záležitostí spojených s obchodovaním s ľuďmi, ktoré sú nielen protizákonné, ale aj nebezpečné...
(PATWIST)

(viac)

Recenzie (3)

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Kvalitná sociálna dráma. Najradšej mám, ked' si niekto dá kopec roboty s opísaním obsahu z IMdB a ešte ho vymodeluje tak, akoby film videl, pričom nemá ani najmenšej potuchy, že ho servíruje spolu s mega spoilerom! Takže Vám, drahí priatelia, doporučujem O B S A H - N E č í T A ť ! ()

samkko 

všetky recenzie používateľa

4/10 ale vyhrát cenu za nejdepresivnější vizuální zpracování by to mohlo. Glassland je film o alkoholismu, který vám v závěru nabídne úplně zbytečnou, byť lehce zajimavou, vedlejší dějovou linii, no ve zkratce totálně nevyužitou. Film má sice dobré herecké obzazení a výkony a když přimhouříme oko tak i scénář, ale všechny ostatní věci lehce pokulhávají a zasahují do škatulky podprůměr. Příběh mě nezaujal a po většinu času jsem se nudil protože když máte děj, který by se na pohodu vlezl do jedné hodiny (a to bych mohl klidně i ubrat) , tak se není čemu divit. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Robiť filmy ako je "Glassland" sa už skoro pomaly ale isto začína strácať. Toto je pre mňa absolútne ukážka toho ako sa majú filmy robiť úplne správne. Najmä ak niekto vie maximálne využiť pomalé tempo, ktoré však prehlbuje celkovú atmosféru. Funguje to všetko iba v prípade, ak máte dobrý scenár, dobré postavy a zaujímavý príbeh. A to je presne to, čo "Glassland" v sebe obsahuje. Viem si predstaviť veľké množstvo ľudí, pre ktorých bude film viac nudný a monotónny a budú doňho chcieť viac dynamiky na americký spôsob, ale práve to by podľa mňa celý tento film poslalo niekam do hlbín priemernosti. Pretože byť iný je byť zaujímavý. Neviem povedať nič, čo by v tomto filme nefungovalo. Chápete pohnútky všetkých postáv, viete presne čo sa im odohráva v hlave a veľmi dobre to do tohto filmu pasuje. Jack Reynor je podľa mňa absolútne vynikajúci v tomto filme. Dokázal ukázať behom tej jednej hodiny a pol všetky emócie, ktoré jeho postava potrebovala zo seba dať. Je úžasne zachytený ako syn matky alkoholičky a v jadre veľmi dobrý človek. Jeho matka v podaní Toni Collette je rovnako vynikajúca. Tú rolu som jej absolútne uveril všetkými desiatimi. Will Poulter takisto. Podľa mňa nie je jediná vec, ktorá by ma na tomto filme nezainteresovala. Možno by som ho neocenil ako najlepší film, ktorý som videl, ale jednoznačne je to film, ktorý podľa môjho názoru využil všetky aspekty, ktoré mal poruke na to, aby z toho urobili absolútne fantastický film. Ak vám vadí to pomalé tempo, tak si radšej nájdite nejakú americkú verziu tohto príbehu, ale nemyslím si, že by vás to bolo schopné dostať viac. Pretože všetky emócie, každá jedna veta v dialógoch a každá jedna scénka je maximálne úprimná. A práve to robí z tohto filmu tak veľký zážitok. Pre fanúšikov filmov je to podľa mňa povinnosť. Hodnotenie: A+ ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama