Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Všetkým v klane MacKenzieovcov je jasné, že aby Claire (Caitriona Balfe) vyviazla zo stretu s nebezpečným a zvráteným Black Jackom Randallom (Tobias Menzies) bez väčšej ujmy a aby ju už nikdy viac nemohol obťažovať a ohrozovať, treba urobiť rázny a nevyhnutný krok – vydať ju za Škóta! Dougal (Graham McTavish), ktorý má v tejto záležitosti hlavné slovo, sa dlho nerozpakuje, pretože podľa neho aj tak existuje len jeden jediný vhodný kandidát na jej manžela... Jamie (Sam Heughan)! Ten s nečakanou svadbou nemá žiadny problém, pretože podvedome už dlhšie cíti túžbu Claire chrániť. A sobáš s ňou vníma presne tak – že ju tým chráni pred stelesneným Zlom, ktorým v jeho očiach Black Jack je.
Nuž a Claire ako žena k tomu v týchto časoch nemá čo povedať, takže je viac-menej okolnosťami prinútená stať sa nevernicou a bigamistkou! Narýchlo zbúchaný sobáš však nie je to najbláznivejšie, čo ju v tento neskutočný deň čaká. V duchu tradícií totiž jej nové manželstvo bude v očiach zákona právoplatné vtedy a len vtedy, ak... Bude naplnené ešte v túto noc! (TV Doma)

(viac)

Recenzie (4)

1mArc0 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Povedzme, že si „cením“ tu „poctivosť“ ako do detailov popísať posledných 20 minút epizódy. :) Predsa to ničí filmárčinu, no nie aká nádhera („nádhera“) jedno z tých dvoch slov je sarkazmus. A následný opis predchadzajúcej, povedzme časti. . Som zvedavý, za čo je tých 5 hviezd? Prečo to vôbec píšem. To neviem. /65 %/ ()

Reklama

PenelopaW 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tenhle díl, jak píše Jenda, příběh nikam neposunuje, zato je takovým malým odlehčením po Jonathanu Randallovi a před dalším setkáním s ním. Oceňuji komediální prvky přípravy svatby - shánění kněze, zajištění prstenu či šatů, pobavila jsem se. A na to, jak Claire pořád vzdychá, že se chce vrátit domů, si sakra užila svatební noc. Jen na konci velké zklamání z Dougala - co na té emancipované sestřičce všichni vidí? ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (5)

  • Režisérka Anna Foerster, která natáčela tuto epizodu, se ve svých dílech hodně zaměřuje na záběry rukou, kterými vysvětluje určité věci – v tomto případě vývoj vztahu mezi postavami, jejich sbližování a sílící pouto. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2) (PenelopaW)
  • Scéna svatby Claire (Caitriona Balfe) a Franka (Tobias Menzies) měla být původně zařazena doprostřed posvatebního rozhovoru Claire s Jaimem (Sam Heughan). Ve střižně ale nakonec byla zařazena na začátek dílu. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2) (PenelopaW)
  • Hlavní postavy Claire (Caitriona Balfe) a Jaimeho (Sam Heughan) se v díle milují celkem třikrát a pokaždé jejich akt znamená něco jiného a posouvá jejich vztah dál k hlubší intimitě. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2) (PenelopaW)

Reklama

Reklama