Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Claire (Caitriona Balfe) a Dougal (Graham McTavish) sa musia dostaviť na výsluch pred najvyššími dôstojníkmi britskej armády v Škótsku, ktorý nedopadne práve najlepšie. Obzvlášť k Dougalovi sa „hostitelia" správajú nepriateľsky, s neskrývanou neúctou a opovrhnutím. Claire naopak urobí na jedného z britských generálov a jeho mužov dobrý dojem, no vzápätí sa dostane sa do poriadnych problémov, keď sa k dôstojníkom na večeru pripojí aj... Diabolský Black Jack Randall (Tobias Menzies)! Akoby to už i tak nebolo dosť zlé, krátko nato sa s ním ocitne v miestnosti úplne sama – s mužom, ktorý jej tak bolestne pripomína manžela, no ktorý jej nielenže neverí, ale je evidentne pripravený odhaliť všetky jej tajomstvá s využitím akýchkoľvek prostriedkov, čo v preklade znamená i bezbrehé násilie! (TV Doma)

(viac)

Recenzie (2)

PenelopaW 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak já se tedy přiznám... i když jsem Claire to skopání tak trochu přála za tu naivitu, kdy doufám, že v Black Jack Randallovi musí být něco z Franka, a krmí ho těmi nadějeplnými srdceryvnými replikami, i já jsem chvilkami byla na vážkách, jestli nakonec Randall neprozře a nebude vlastně hodný. Byť mi Menzies přijde hrozně škaredý, tak tohle sehrál pěkně. Jen by mne zajímalo, co to celou dobu pořád žvejkal… Nu a hláška o drcení kukuřice u pramene lhářů je moje top! ()

Reklama

Galéria (18)

Zaujímavosti (2)

  • Při scéně bičování mrzlo, takže natáčení bylo pro Sama Heughana hrajícího do pasu vysvlečeného Jaimeho velmi náročné. Jako krev byl použit kukuřičný sirup, který byl velmi kluzký, takže na něm představitel Black Jacka Randalla (Tobias Menzies) uklouznul. Tato scéna, stejně jako hercova improvizace, kdy na shromážděný dav křičí, aby ztichnul, byla v seriálu ponechána. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • Ira Steven Behr psal scénář této epizody jako hru o jednom dějství. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)

Reklama

Reklama