Reklama

Reklama

Angelika a kráľ

  • Československo Angelika a král (viac)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po poprave svojho milovaného manžela Peyraca žila Angelika (Michéle Mercierová) istý čas medzi parížskou spodinou po boku svojho priateľa z detstva Nicolasa. Po jeho smrti a mnohých dobrodružstvách sa nakoniec rozhodla vydať za bratanca Filipa de Plessis-Bellieres. Jej nový manžel nečakane zomrie na bojovom poli a Angelika je vzápätí povolaná kráľom späť na dvor, aby splnila náročnú diplomatickú úlohu. Má presvedčiť perzského veľvyslanca Batchary-Beja k podpisu zmluvy o spolupráci s Francúzskom. Bej je však jej krásou okúzlený natoľko, že ju uväzní vo svojom paláci. Zo zajatia ju síce zachráni maďarský gróf Rákoczi, dohoda je však ohrozená a kráľ zúri. Angelika je zatknutá, ale ani kráľ neodolá jej kráse. Keď však vidí, že si jej náklonnosť nezíska, pretože medzi nimi stojí tieň Peyracovej smrti, prezradí Angelike, že to nebol on, kto zomrel na hranici. Život krásnej markízy dostáva nový zmysel a ona sa vydá hľadať svojho strateného manžela... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (117)

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

No, takový blaho jsem od Angeliky fakt nečekal. Začátek je sice trochu slabší, ale jako celek je to hodně na úrovni jedničky. Dvůr Ludvíka XIV, je zobrazen vážně skvěle, tak to umí jen Francouzi, takže ani po stránce kostýmní samozřejmě zase nemám žádné výhrady. Co se týče příběhu, ten hodně podržela druhá část, kdy se Angelika (božská), dozvěděla od Hosseina (krutej) o dalším osudu Peyraca (Hossein už neni takovej ďábel, ale jeho výkon je pořád dost mrazivý) a v celkem mrazivém finále se s ním znovu setká tváří v tvář, aby ho záhy zase ztratila. No, film je to dobrej, to jo a áni tenhle díl mi nepřipadal zas tak romantický, hlavně že je to super dobrodružství ve středověké francii, to můžu. 80%. ()

argenson 

všetky recenzie používateľa

Tak tahle Angelika mě baví nejvíc. Páč velká politika, Versailles atd. I když, Versailles byly dokončeny až v roce 1683, takže tady nám to historicky opět trochu pokulhává. Což se týká i Colberta. Je známo, že umřel na přepracování, ale tady by měl být zdatným čtyřicátníkem, místo toho se tu prezentuje jako vyschlý stařík (předválečný milovník francouzského filmu René Lefèvre). V roli komorníka se nám tu navíc objevuje Michel Galabru. A mimochodem, je zajímavé, že když umře někdo z blízkého okolí Angeliky, dycky je to strašný drama, zatímco když ona se dopustí vraždy, je to naprosto v pořádku. Tady mám na mysli scénu, kdy otrávenejma šatkama umlátí svou komornou Terezu (opět mezinárodní krásná hvězda, tady ovšem jako buclatá holka s příšerným účesem - Ann Smyrner). Zato Estella Blain dodala děvkoidnímu charakteru markýzy de Montespan ten správný šmrnc. ()

Reklama

zdeny99 

všetky recenzie používateľa

Michéle Mercier, Michéle Mercier a její boky, Michéle Mercier a její dechberoucí ramena, Michéle Mercier a její krásná prsa, Michéle Mercier a její líbezná tvářička a zase ta Michéle Mercier. Jo a ještě trošku starodávné Francie, krásných zámků, honosných kostýmů, precizně vyrobených kulis. No prostě vše tak, aby se to líbilo, jak ženám, tak i mužům. [7463. hodnocení, 104. komentář, 64%] ()

HiddenDragon 

všetky recenzie používateľa

3. dil z 5. // Tuhle cast mam docela rad. Po - dle meho vkusu - nevyrazne dvojce, kde se nic poradneho nedelo a Angelika jen vystridala 3 ruzna prostredi a s nimi spojene 3 milence, se nyni dej konecne posouva dal. Hned na zacatku umira Plessis-Bellieres, ktereho si vzala na konci druheho dilu a diky nemuz ziskala zpet slechticke tituly a odkoupila jeho zamek. Je tedy najednou "sama", coz u Angeliky nikdy netrva dlouho :-D Kral ma volnou cestu a snazi se ji dostat zpet ke dvoru - dava ji diplomatickou misi, protoze chce domluvit spojenectvi s Persii, a k tomu ji take navraci Peyracuv palac. To je bohuzel funkcni fail tohoto filmu, jelikoz se nejedna o sidlo z jednicky na jihu Francie (jak vime, Peyrac byl baron z Toulouse). Pritom to divaka trochu mate - je tu napr. socha, kterou v prvnim dile Peyrac ziskal. Jedna se ovsem o zcela jinou residenci, kterou tu "pridali" kvuli hlavnimu zvratu - aby poskytlo azyl primo v Parizi... / Opet mi take tochu vadi postava Desgreze, ktery je chvili pritel a kratce na to zase policajtsky stiha nevinneho jen na prikaz krale. Je to takova obojaka postava, ktera je v serii od zacatku a stale nevim, jestli je mi sympaticky nebo me stve :) Milenec Angeliky je tu tentokrat (dikybohu) jen jeden a naopak je zde zajimava afera s jedem. Ve vedl. rolich se objevi i dva znami franc. "cetnici" ze serie s Funesem. A je tu take vice Versailles, i kdyz dle bonusu na DVD se v te dobe asi teprve zacal prestavovat, takze by spravne asi nemel byt v tomto dokoncenem stavu. Ale coz, to jsou jen male historicke nepresnosti. Jinak fajn dil srovnatelny s "Markyzou andelu" (1964). ()

EastWicka 

všetky recenzie používateľa

Angelika je boží, mrška jedna frivolní. Jeden můj teplý kamarád prohlásil, že kvůli ní (konkrétně ve scéně, kdy se v třírohém kloboučku řítí s koňským spřežením za Žofrém) by na chvíli i uvažoval o výjimce ve svých preferencích. A to je co říct. No, i já se tím šíleným melodramatem nechám ráda unést. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (8)

  • Robert Hossein (Jeoffrey de Peyrac) se v aktuálním ději poprvé objevuje až v čase 01:33:00 (předtím několikrát pouze v retrospektivních záběrech). (noelcoward73)

Reklama

Reklama