Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhý díl úspěšného akčního filmu Bratr volně navazuje na první - Danila Bagrov přijíždí z Petrohradu do Moskvy, kde potkává své staré přátele, s nimiž bojoval v armádě za války v Čečně. Jedním z nich je Konstantin Gromov, který mezi řečí prozradí Danilovi, že má dvojče Dmitriho, profesionálního hráče hokeje v Chicagu. Nicméně majitel hokejového klubu se snaží po tajné dohodě s ruskými partnery (a mafií) mladou hokejovou hvězdu oškubat o většinu výdělku na základě zničující smlouvy. Pár dní po rozhovoru nalezne Danila Konstantina zavražděného… aby to samé neudělala mafie s ním, odjíždí do Ameriky s jediným cílem - pomstít přítele a napravit křivdy. (kwietitze)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (42)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Vy ste gangstri? Nie, my sme Rusi! :) Viete dnes by už niečo takéto neobstálo, vtedy to ale boli dozvuky divokých 90. rokov. Je to ukážka rôznych psychologických pohľadov na Rusov, Američanov. Je tam veľa vtipov, bratania a mafiánskych praktík, či ukážka, ako šikovnosť a jednoduché triky môžu urobiť s vojaka nebezpečného zabijaka. Už po prvej približne polhodine som si povedal, že to je zaujímavá a dôveryhodná ukážka malej a strednej mafie Ruska 90. rokov, inak dejú sa takéto veci aj dnes, ale skôr v iných mestách a miestach, taktiež ukážka ako jeden človek využil chaos a podarilo sa mu utiecť, zabaviť sa a spoznať východné pobrežie USA. Je to dosť zaujímavý film, nie je to naivná hlúposť, treba si všímať detaily, vďaka ktorým hlavný hrdina filmu uniká a dejú sa veci, ktoré sa dejú. Svet stratil v osobe Sergeja Bodrova mladšieho veľkého herca, len ma mrzí, že hral v mnohých filmoch človeka s podobnou osobnosťou. ()

kwietitze 

všetky recenzie používateľa

O bože, kde začít? Bratr byl pouhou neoriginalitou festivalového typu, nudně vážnou podívanou jakpak došel Danila "Hood" k vyčištění Leningradu (é Petrohradu) neb zpráva o současné ruské drsné škole. V naprosté hrůze, jaká palba sociálna a sebevykrádačtví mě čeká v druhém dílu (jakýkoliv film, který v nemá dnešní době uzavřený konec si o něj říká), jsem čekala zločinnost, co mi ukradne dvě hodiny života.. .Eh nešť, vše se zdálo přesně špatně podle očekávaní, tedy až do té doby, než Rusákům na letišti odcvakají falešné pasy a letí se za oceán.. Víte, v Americe byl každý ničitel dobrého vkusu (Major Meisner budiž příkladem) a buď ji letěl dobýt nebo být ji dobyt. Na první pohled by se zdálo, že Danila má namířeno k dalším čistkám ve jménu dobra (a zábavy?). Jenže tady není doma v Rusku, aby vyprazdňoval do zdejší mafie zásobník hřebíků.. Konfrontace dvou světů (můžu říct ještě bloků?). Západ a východ. Satyra a pravda? Zábava a vážnost? Zručné podobenství nebo jen prachobyčejná vykrádačka akčních filmů z NDR? Ono je to vlastně všechno dohromady. „Zmačkneme ji.“ „Kde žiješ posledních 12 let? Odkdy můžeme někoho slavného zmáčknout? Napíchneme jí telefon.“ „Jste gangsteři?“ „Ne Rusové.“ A konečně s pořádnou hudbou (i v té se střetává americký pop a ruský Nautilus). PS: Ryze slovanský film-dává facky sobě i tobě a ještě si pěkně zarecituje, he. ()

Reklama

zette 

všetky recenzie používateľa

Pokud Bratrovi promineme nerealny scenar a budeme se na nej divat s nadhledem, ceka na nas velmi zabavna a akcni podivana. Vyborne retro plne kontrastu mezi Ruskem a USA, kteremu nechybi humor, originalni prestrelky ani poradna kocka, kdy Irina Saltykova hraje sebe samou. Velmi dobre svou roli zahrala i Milauna Jackson. Velka skoda, ze reziser filmu i hlavni postava v podani Sergeje Bodrova uz maji sve dny secteny. Stejne jako v prvnim dile nezklame ani hudba. ()

Jimmi 

všetky recenzie používateľa

Vyborny film...Pacilo sa mi to viac ako jednotka....Danila je drsnak ktory vie co a ako a nestrati sa ani v Amerike,kde riesi problemy Kamosovho Brata hokejistu,ktory hrava v nhl a miestny mafian mu dlzi nejakych 900 tacov.V par zaberoch sa tam mihl hokejistii Jagr,Kasparaitis a myslim ze aj Morozov. ()

kinderman 

všetky recenzie používateľa

Původní film byla pořádně syrová reflexe jelcinovského Ruska. Jakmile ovšem Danila zametl s několika provinčními mafiány v Petrohradu, přestěhoval se do Moskvy (a Balabanov začal pošilhávat po mezinárodním komerčním úspěchu), máme tu scenáristickou slátaninu, která se místy dokonce dost vleče (posléze začne být divákovi lhostejné, proč se vlastně Danila vydal do Států). Nad vodou to drží Bodrovovo charisma (ten hlas!) a pár momentů, jako třeba ten, kdy si před přestřelkou začne recitovat básničku zaslechnutou na školní besídce. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy jde hlavní hrdina na trénink Pittsburghských tučňáků, se na chvíli objeví i Jaromír Jágr, další slavný hokejista Darius Kasparaitis dokonce prohodí pár slov. (Lurtz37)
  • Irina Saltykova je skutočná speváčka, zahrala si samú seba a scény z jej apartmánu sa natáčali v jej skutočnom apartmáne. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama