Reklama

Reklama

Dopisy z války

  • USA Ithaca
Trailer

Obsahy(1)

Štrnásťročný Homer Macauley z malého mestečka v kalifornskom údolí San Joaquin je odhodlaný stať sa najlepším a najrýchlejším cyklistickým telegrafným spravodajcom, akého kedy svet videl. Jeho starší brat odišiel do vojny a na Homerových pleciach ostáva úloha starať sa o ovdovelú matku, staršiu sestru a štvorročného brata Ulyssa. Keď sa jar roku 1942 prehupne v leto, Homer rozváža správy plné lásky, nádeje, bolesti, ale aj smrti, dobrým obyvateľom mesta Ithaca. Správa, ktorá ho vystaví najvážnejšej výzve, však naňho ešte len čaká...
Film Ithaca je inšpirovaný románom „Ľudská komédia" z pera nositeľa Pulitzerovej ceny, Williama Saroyana. Ide o príbeh neľahkého dospievania a náhlych zmien. Zachytáva aj nadšenie typické pre mladosť človeka, sladké momenty života a bolestivé okamihy smrti, ako aj skromnosť a čistú láskavosť, ktorá v nejakej forme prežíva v každom z nás. (Incantator)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (11)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Veľmi slabučká snímka, ktorá neponúka vlastne vôbec nič. Herci sa veľmi nepredviedli a to si všimnite kto všetko v tom hrá. Tom Hanks, Meg Ryan, Melanie Griffith.. Človek sa až diví, že to má tak málo hodnotení. Na hudbu si už absolútne neviem spomenúť a to tempo bolo neskutočne vlečúce. Aj dialógy boli absolútne nezáživné a celkovo scenár a príbeh boli jedno veľké sklamanie. Neviem či to pripisovať aj tomu, že som od toho veľa očakával, ale ja som sa len a len nudil. Nenapadá ma jediná skupina divákov, ktorá by túto snímku ocenila. Možno priaznivci Toma a Meg. Práve ona snímku režírovala a jej meno si radšej zapamätám, aby som jej ostatné snímky bral už s rezervou. Neviem čo by tejto snímke prospelo najviac a či existuje niečo, čo by túto snímku pozdvihlo. Ale zase podpriemer to nieje. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Meg Ryan v režisérskom kresle asi nebude žiadne terno... Spočiatku som nechápal také nízke hodnotenia, pretože začiatok bol veľmi pútavý a zaujímavý. Bohužiaľ, prostredná časť filmu skĺzla do monotónnej roviny, kde ráznym spôsobom kleslo aj moje počiatočné nadšenie. Postupom času bolo jasné, kam to celé mieri a napokon bol dejový rámec dokonaný v úplnom závere. Bohužiaľ, zápletka sa nerozvíjala a priamočiary príbeh skončil presne tak ako sa dalo čakať. Ale aspoň tie 2* si to zaslúži. Potenciál tam bol! ()

Reklama

Dale 

všetky recenzie používateľa

Tom Hanks a Meg Ryan opäť spolu ako pár vo filme? Úplne tak to nie je, Meg je celý film vdovou a Tom sa objaví na pár okamihov ako nejaká spomienka alebo zjavenie. Ani Meg si tu veľa priestoru nedala, sústredila sa hlavne na réžiu. Film nie je taký zlý, ako by sa mohol podľa percent a nízkeho počtu hodnotení zdať. Sledujeme tínedžera, ktorý sa vďaka zamestnaniu pre telegrafnú spoločnosť behom pár týždňov mení z chlapca, ktorý nevnímal problémy dospelých okolo seba a vo svete, v dospelého muža. Doručovaním správ o vojakoch, ktorí padli v boji sa začne jeho pohľad na svet úplne meniť, hlavne keď jedna z tých správ sa týka aj jeho osobne. Citlivý film s dobrými hereckými výkonmi možno nesadne každému, ale určite stojí za pozretie. Trošku viac mohlo byť prepracované to prepojenie Marcusa a jeho rodiny doma v Ithace. Nie len, že vždy sa jeho kamarát spýta - Povedz mi, aké sú rána v Ithace? Povedz mi viac o svojej sestre Beth. Povedz mi viac o svojom bratovi Ulyssessovi... Niečo tomu proste chýbalo, aby to viac chytilo a rozpútalo väčšie emócie. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Meg Ryan se tak moc snažila, aby byl tenhle film plný emocí, že v něm není v podstatě nic jiného a vy máte jen pocit, že vás vydírá. Ano, je zde skvělé zachycení doby, je zde Tom Hanks na asi 10 vteřin, jsou zde další výborní herci, prostředí druhé světové války a čekání na zprávy o smrti, ale přitom je to tak tragicky nudné... ()

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

1,5* --- Meg si svoji režijní prvotinu odbyla tedy ne zrovna růžově. Asi si do toho nechtěla nechat kecat, ale MĚLA! Tomuhle hrozně moc chyběl někdo, kdo by nejen dopiloval scénář, ale hlavně dělal dramaturgii a navíc Meg řekl: „Ty kozo blbá, takhle to bude k zblití unuděný!“. Neřekl, a je to k zblití unuděný. Má to příběh a myšlenku, ale ty jodu ruku v ruce do paďous, protože tak už od půlky se přesto všechno, co se dělo, nedělo lautr vůbec nic a přitom vás až bolí ty představy, co se dít mohlo a jak se mohly ty nápady líp využít... ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (2)

Reklama

Reklama