Reklama

Reklama

Svetlo medzi oceánmi

  • Česko Světlo mezi oceány (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Na odľahlý ostrov pri západnom pobreží Austrálie sa nasťahuje vojnový hrdina prvej svetovej vojny Tom Sherbourne (Michael Fassbender). Zamestnal sa ako strážca majáka, pretože po hrôzach, ktoré prežil, potrebuje znovu nájsť sám seba a samota mu neprekáža. Privedie si milujúcu manželku Isabel (Alicia Vikanderová), ktorá s ním chce žiť v dobrom aj v zlom. Ich šťastie sa však časom začína vytrácať, pretože Isabel nedokáže ani po tretíkrát donosiť zdravé dieťa. Až raz, keď Isabel smúti pri hrobčeku ich posledného dieťaťa, začuje od mora detský plač. Objavia čln s mŕtvym mužom a živým bábätkom. Rozhodnutie ponechať si ho bude mať nedozerné následky pre všetkých. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (14)

  • Je to posledný film, ktorý vydala produkčná spoločnosť Touchstone Pictures predtým, než zanikla. (Arsenal83)
  • Obyvatelia ostrova Tasmánia, kde prebiehala časť natáčania, priznali, že si vďaka tomu na ich ostrov nájde cestu viac turistov. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu začalo v septembri 2014 a oficiálne bolo ukončené 24. novembra 2016. (MikaelSVK)
  • Postavu Lucy/Grace hralo celkom 5 osôb: dvojičky Elliot Newbery a Evangeline Newbery ako bábätko; Georgie Gascoigne ako jednoročné dieťa; Florence Clery ako štvorročné dieťa a Caren Pistorius v dospelosti. (Astonko)
  • Maják na ostrově Janus, na kterém se příběh odehrává, je skalnatý nehostinný ostrov na jihozápadním pobřeží ostrova Anvers v souostroví Palmer. Název Janus Island pro starověké římské božstvo Janus, který byl strážcem bran, vznikl kvůli poloze ostrova u vchodu do přístavu Arthur. Tam se ale netočilo, točilo se na v Lighthouse na Cape Campbell v Marlborough na Novém Zélandu, kde se obsazení a posádka střídá v turnuse pět a půl týdne. (sator)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. září 2016 na Benátském filmovém festivalu. (BMW12)
  • Film se natáčel v Austrálii, Novém Zélandu (v Port Charmsy a v Marlborough), Tasmánii (v Stanley), USA a Velké Británii. (Varan)

Súvisiace novinky

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (viac)

Znáte novou švédskou superhvězdu?

Znáte novou švédskou superhvězdu?

25.05.2015

Seznamte se s Alicií Vikander. Možná si teď nemůžete její obličej zařadit a marně přemýšlíte nad tím, kde přesně jste ji viděli. Takže nápověda: Pokud občas utečete mimo mainsteamovou klasiku,… (viac)

Reklama

Reklama