Reklama

Reklama

Svetlo medzi oceánmi

  • Česko Světlo mezi oceány (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Na odľahlý ostrov pri západnom pobreží Austrálie sa nasťahuje vojnový hrdina prvej svetovej vojny Tom Sherbourne (Michael Fassbender). Zamestnal sa ako strážca majáka, pretože po hrôzach, ktoré prežil, potrebuje znovu nájsť sám seba a samota mu neprekáža. Privedie si milujúcu manželku Isabel (Alicia Vikanderová), ktorá s ním chce žiť v dobrom aj v zlom. Ich šťastie sa však časom začína vytrácať, pretože Isabel nedokáže ani po tretíkrát donosiť zdravé dieťa. Až raz, keď Isabel smúti pri hrobčeku ich posledného dieťaťa, začuje od mora detský plač. Objavia čln s mŕtvym mužom a živým bábätkom. Rozhodnutie ponechať si ho bude mať nedozerné následky pre všetkých. (TV JOJ)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (241)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Tak trošku mám pocit, že mohol byť film ešte o kus lepší, no nemôžem povedať, že by som považoval "The Light Between Oceans" za zlý film. Má to svoje momentky a rozhodne som bol zvedavý ako to nakoniec celé dopadne, no mám trošku pocit, že sme mohli vyhodiť nejaké scénky, alebo ich trošku upraviť a mohlo to byť silnejšie. Napríklad by sme sa nemuseli toľko sústrediť na to, že je Isabel nahnevaná na Toma pre jeho rozhodnutie a ubrať z toho trochu, alebo by sme mohli dať viac scénok, kde by sa medzi sebou o tom všetkom rozprávali a snažili sa pochopiť jeden toho druhého. Pretože osobne som rozumel obom. A ich argumenty boli silné. Moja manželka však povedala, že absolútne nerozumie prečo Tom urobil svoje rozhodnutie, keď to reálne urobí len všetko horšie. Sčasti s tým súhlasím, no rovnako musím povedať, že je to človek, ktorého trápilo svedomie. A ako sa môže s niečím takým žiť? Možno to niekto dokáže, no on s tým mal ťažkosti. Má to atmosféru, má to dobrých hercov, no občas som si hovoril, že by to mohlo ísť trošku plynulejšie a nemuseli sme toľko stáť na jednom mieste. Keď si dám dokopy pre a proti, tak som s celkovým výsledkom spokojný. Ale viem, že film mal aj na viac. Hodnotenie: B ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Příběh manželského páru, který zoufale touží po dítěti a vlastního potomka jim osud nedopřál, rozehrává zajímavé psychologické drama, i když romanticky šmrncnuté, pro mě uvěřitelné. Vidět šťastnou půvabnou Aliciu Vikander s vysněným miminkem v náruči, kdo by jejím prosbám odolal? Jenže ono to tak jednoduché není a nebude, dítko vyplavené mořem na břeh není sirotek, jak se na první pohled zdálo... Krásně natočené, úžasné exteriéry, herecký luxus, výborná hudba a tak vůbec, sedlo mi to jako dětská prdelka na nočník. ()

Reklama

radektejkal 

všetky recenzie používateľa

Asi shoda okolností, ale stává se to. Před tímto filmem jsem viděl Kore'edovo "Jaký otec, takový syn" ze stejné doby. Tématem tam i zde je "(ne)příslušnost dítěte k rodině". Řešení jsou ale různá, snad proto, že mezi nimi leží půl světa; navíc "měkké" řešení japonské je sympatičtější než "tvrdé" zélandské. Zde je kamenem úrazu válečný veterán Tom Sherbourne, který chce dožít v ústraní, ale ožení se a chce mít pět dětí, usiluje o pravdu, ale většinou lže, a tak právě on je oním Janusem se dvěma tvářemi, ale jen dvěma očima, v každé jen jedno. A tak selže nejen v přítomnosti, ale i v budoucnosti. Není tedy schopen setrvat v pravdivosti ani ve lži, kterou zpočátku zapuzoval, ale posléze s nadšením přijal. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Derek Cianfrance /Za borovicovym hajem/ je mlada reziserska nadej do buducnosti. Nejsem zrovna funda Michala Bednara, teda pardon, Fassbendera, ale aj taky obstarozny mentalny invalid ako ja uznava, ze ide fuckt o talentovaneho herca. Mlada Alicia Vikander /Testament Mladi, Muz ze Stryce, odborne Man from U.N.C.L.E./ bola proste skvela, ide o mladu talentovanu herecku, ktoru som si dost oblubil. Taxa tato dvojka dala dohromady, a aby bolo aj cosi na praci, tak On chodi strazit majak. Riesia sa tu take veci ako potomstvo a neplodnost, co je vyborny namet na film. Hereckych vykonov spusta, Bednar /300 - Bitva u Thermpyl, nejake X meny/ je nielen sympatk, ale vie aj hrat, Vikander bola skvela+ krasne exteriery a slusne dialogy. Pre mna zatial najlepsi Cianfrance : 95 % ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Troufám si tvrdit, že by filmu více sedl tak 10-ti dílný seriál. V hodinové stopáži by některé scény nebyly zbytečně urychlené a na druhou stranu by taková délka nebyla pro diváka vyčerpávající, jako je tomu v tomto případě. Herecky výborné, vizuálně také velice slušné (ačkoliv se exteriéry moc nestřídají), ale zbytečně utahané vyprávění o osudech manželského páru "uvězněného" na malém ostrově, kde se snaží založit rodinu a osud tomu chce jinak. Ale všehovšudy velice slušně zpracovaná červená knihovna. ()

Galéria (93)

Zaujímavosti (14)

  • Je to posledný film, ktorý vydala produkčná spoločnosť Touchstone Pictures predtým, než zanikla. (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. září 2016 na Benátském filmovém festivalu. (BMW12)

Súvisiace novinky

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (viac)

Znáte novou švédskou superhvězdu?

Znáte novou švédskou superhvězdu?

25.05.2015

Seznamte se s Alicií Vikander. Možná si teď nemůžete její obličej zařadit a marně přemýšlíte nad tím, kde přesně jste ji viděli. Takže nápověda: Pokud občas utečete mimo mainsteamovou klasiku,… (viac)

Reklama

Reklama