Reklama

Reklama

Grimsby

  • Slovensko Bratia z Grimsby (viac)
Trailer 1
Veľká Británia / Austrália / USA, 2016, 83 min

Obsahy(1)

Nobby (Sacha Baron Cohen) má všetko, čo si len muž z Grimsby môže priať – 9 detí a priateľku, ktorú miluje viac ako čokoľvek (Rebel Wilson). V jeho živote chýba len jediná vec: jeho mladší brat Sebastian (Mark Strong), ktorý bol od neho odlúčený už ako dieťa. Po 28 rokoch hľadania, Nobby svojho brata konečne vystopoval v Londýne – nevediac o tom, že je zabijakom MI6. Po katastrofálnom opätovnom stretnutí, v ktorom Nobby nechtiac zničí Sebastianov život a prinúti ich dať sa na útek, spolu odhalia zámer zničiť svet. Aby zachránil ľudstvo a svojho brata, musí sa Nobby dať na globálnu misiu a podstúpiť kompletnú premenu z roztomilého idiota na sofistikovaného tajného agenta. (Itafilm)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (610)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Neznám film, který by pro rozvoj turistického ruchu v Grimsby udělal míň.. Sacha se nám zase jednou utrhl ze řetězu a ve scénách odsávání toxinu z varlete britského charakterního herce či pobytu ve svatyni prostopášné slonice zaplňuje bílá místa na mapách filmového nevkusu, nicméně musí se mu nechat, že na rozdíl od klasických amerických buranských komedií můžeme opět vidět něco jako sociální či geopolitický podtext a navíc, místy je ta karikatura spy-action movies opravdu vtipná (ukrajinský Ben Affleck mě rozsekal, stejně jako žaloba na frontmana Oasis za sexuální obtěžování).. Nutno vytknout dvě věci. Dost samoúčelné POV scény s Green Earth čočkou ala Hardcore Henry a nakažení amerického prezidentského kandidáta virem HIV. Co si asi tak jeho republikánští voliči pomyslí, když se řekne, že se nakazil od Daniela Radcliffea..? Důležité upozornění: kvůli intonaci i kouzelnému akcentu je nezbytně nutné sledovat tuto nepřiznanou bondovku („One rocket in ass is not enough“) v původním znění.. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Snad ještě o trošku větší prdel než byl DICTATOR a za mě naprostá spokojenost. Mít tak víc lidí takový koule co se nekorektní srandy týče, jako tady Cohen, máme tu pořádný komedie i víc než jednou do roka. Vtipný, srdečný, nesvatý, občas hodně za hranou. Kdo dá tomuhle pod tři hvězdy s tím, že je to trapný a má radši "kultivovanější" humor, je u mě zk*rvená buzna a já pro něj zase moc primitiv. A do k*ndy s Oasis. ()

Reklama

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Tohle byla vážně divoká jízda! Plná fekálního humoru, netradiční akce, vesnických buranů, nechutných oplzlostí, narážek na sexuální menšiny, praktiky a vlastně sex obecně, ve které se vyskytují scény, které s největší pravděpodobností člověk v žádném jiném filmu nenajde (viz páření slonů či jed vs. varlata), leda by v něm opět hrál nebo psal scénář Sacha Baron Cohen. Na první pohled nesourodá hlavní dvojice Cohen - Strong překvapivě měla nakonec mezi sebou určitou "chemii", a ve výsledku se oba herci dobře doplňovali. Vedlejší herci mě též pobavili, nebo spíše pobavilY, jelikož mluvím zejména o Rebel Wilson ("I'm not pregnant. I'm just fucking fat!") a Gabourey Sibide. Též mě rozesmály fake-camea Daniela Radcliffa a Donalda Trumpa, stejně jako narážky na podobnost postav s reálnými osobami. Zkrátka snímek, který není úplně pro každého, jelikož míra fekálnosti občas mířila až do nebeských výšin, nicméně mě osobně pobavil (a i znechutil), ale i tak pobavil (a ještě jednou znechutil). ()

kulyk 

všetky recenzie používateľa

Je to úplně stejné, jako nějaká růžovoknižní veledůležitost od Rosakundy Píčerové. Samá romantika a nivé pohledy, čistá příroda vůkol, ústřední hrdinka si k závěru obkročmo nasedne na bílého prince s nářadíčkem jak od koně a odcválá na něm zapadajícímu slunci vstříc. Akorát místo princezničky máme zářný příklad předměstské lůzy, fantastické exteriéry nahrazuje humor, jdoucí na dřeň jak leukémie u kostí a když už se mrdá, tak dvoumetrákové kusy rozličných barev. No ale jak píšu, jinak naprosto stejné..... ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Správne šialená a nekorektná akčná komédia, ktorá mňa niekoľkokrát skoro roztrhala smiechom, niekoľko vtipov a hlášok sa naozaj podarilo. Ak je vám humor pána Cohena blízky a páčil sa vám Borat a iné jeho šialenosti kde tento chlap je, tak neváhajte. Mark Strong tiež výborný. Čo sa ale tvorcom určite podarilo, je úžasný mix hlúposti a detailnosti, s ktorou sa tvorili akčné scény. Pokiaľ do akcie nezasahuje Nobby, máme pocit, že sledujeme nefalšovaný akčný film, ktorý je nielen braný vážne, ale hravo. Bojové scény z pohľadu agenta Sebastiana sú naozaj vyladené, a my tak máme pocit, že sme sa ocitli uprostred akcie alebo hráme počítačovú hru. Grimsby je šialená akčná komédia, ktorá úplne postráda nejaký pud sebazáchovy a vlastnosti, ako je ostych. Či už sa nám pri sledovaní niektorých scén zdvíha či nedvíha žalúdok, jedno sa tejto "uletenosti" uprieť nedá a to je originalita. Toto naozaj len tak niekto nevymyslí, otázkou ale je, či nekorektné vtipy padnú či nepadnú na úrodnú pôdu. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (22)

  • Režisér Ilya Nayshuller vzhľadom na nabitý program iba v krátkosti spolupracoval čoby konzultant pri POV (point of view) scénach. O pomoc ho požiadal sám Sacha Baron Cohen (Nobby). V rozhovore sa Ilya priznal, že je Cohenov veľký fanúšik. (MikaelSVK)
  • Okrem Veľkej Británie sa filmovalo aj v Juhoafrickej republike, predovšetkým v okolí Kapského mesta. Na tomto mieste sa filmovali aj scény, ktoré sa odohrávali na fiktívnych MS vo futbale v juhoamerickom Chile. (MikaelSVK)
  • Nobby (Sacha Baron Cohen) si ve filmu nechá na hrudník vytetovat nápis „England! World Champions! 200016“. To je narážka na anglickou gramatiku týkající se číslovek, jelikož číslo 2016 se v angličtině slovy píše „two thousand and sixteen“, neboli v doslovném překladu do češtiny „dva tisíce a šestnáct“. (Matej.Mirejo)

Reklama

Reklama