Reklama

Reklama

VOD (1)

Aké je tajomstvo legendami opradeného súkromného zápasu dvoch majstrov bojových umení, ktorý sa odohral v San Franciscu v roku 1956 v skladisku pred 12 divákmi? Majster kung-fu Wong Jack Man (Yu Xia) v Číne bojuje v mene šaolinského rádu, ktorý zastupuje. Jeden z jeho zápasov sa však zvrtne, keď majster takmer zabije svojho protivníka zo školy tai-či (Wang Xi'An). O nejaký čas Man cestuje z Číny do Spojených štátov, aby aby sa kajal za svoj slabý výkon v zápase a umýva riad v čínskej reštaurácii svojho bratranca. Oficiálne svoj pobyt odôvodní profesionálnym záujmom spoznávať úroveň kung-fu zápasenia s Spojených štátoch. V San Franciscu však pôsobí aj mladý Bruce Lee (Philip Ng), ktorý vo svojom štúdiu učí bojové umenie kung-fu Američanov aj Číňanov. Lee, vo svojom veku ešte poriadne argantný, predpokladá, že skutočným dôvodom, prečo je Wong v meste, je výzva v mene majstrov bojových umení, ktorých zanechal v Hongkongu. Wong by bol rád v cudzej krajine neviditeľný, ale Lee chce z ich zápasu urobiť senzáciu pre celé mesto. Situácii nepomáha ani to, že ich sprostredkovateľ Steve McKee (Billy Magnussen) sa zaplietol s triádami, keď porušil mafiánske pravidlá a zaľúbil sa do čašníčky, ktorú má pod palcom miestna gangsterská šéfka, teta Blossom (Jin Xing). Bruce Lee vyzve Wonga na súboj a blíži sa čas, keď ich legendárny zápas navždy zmení dejiny bojových umení. (TV JOJ)

(viac)

Videá (7)

Trailer 2

Recenzie (11)

Rominator 

všetky recenzie používateľa

V první půlce filmu jsem měl dojem, že Bruce Lee je pouze vedlejší postava. Zbytečně velký prostor dotal fiktivní Steve McKee a jeho milostná linka s Xiulan Quan (Qu Jingjing). Chyběla mi zde Bruceova žena Linda. Ve snímku měli dostat více prostoru samotní aktéři zápasu Bruce Lee (Philip Wan-Lung Ng) a Wong Jack Man (Xia Yu). Ještě několik informací z titulků a jak to bylo ve skutečnosti. Corey Yuen je uveden jako Martial Arts Designer. Wong Jack Man má v závěrečných titulcích kredit poradce. Zápas se odehrál v prosinci 1964 a očitým svědkem byla i Bruceova manželka Linda Lee, která byla v osmém měsíci těhotenství. V tomto neveřejném zápase ještě Bruce Lee používal Wing Chun, ale poté začal dělat na bojovém stylu Jeet Kune Do (The Way of the Intercepting Fist), který představil v roce 1969. O vítězi se spekuluje dodnes, protože Bruce Lee a Wong Jack Man se k tomu v té době dostatečně nevyjádřili... ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Tohle je rozhodně snímek, od něhož máte trochu větší očekávání, než nakonec dostanete, ale přece jen jsou zde scény, které vás dovedou docela naplnit, alespoň v případě, kdy máte potřebu po povedené akci, respektive po dobrém bojovém umění. Je to místy hodně tanec, ale jsou zde scény, které jsem si užíval. Podání Bruce Leeho bylo zajímavé. ()

Reklama

kazatelSVK 

všetky recenzie používateľa

Neni to úplne sklamanie,ale ani to nenaplnilo ten potenciál ktorý film mal.A to dosť zamrzí,film pôsobí miestami strašne plytko.Úspech ako taký preto ide na vrub dvom skvelým výkonom,jeden patrí Philipovi Ng ako drzý a namyslený Lee(ale charizmou podobnou ako mal Bruce Lee neovplýva,rovnako ako ani Jason Scott Lee v snímke Dračí život Brucea Leeho),a Yu Xiao ako ten kľudný a pokorný mních Wong.Najslabší článok celého filmu je Billy Magnussen,ktorý nie je ani dynamický a ani trochu uveriteľný.Bojové scény sú tu čerešničkou na torte(mohlo by ich byť ale viac),či už súboje ako také alebo tréningové pasáže ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Taká malá fajná jednohubka, ktorá síce hneď po pozretí vyšumí z hlavy, ale nenudí a je dobre spracovaná. Len by to chcelo kvalitu na úrovni Yip Manov, kedy bolo vidieť a cítiť každý úder. Príbeh neriešim, lebo tak ako v Yip Manovi tak aj tu je len inšpirácia a ostatné výmysel, ale zato pozerateľný. :) ()

KoRner 

všetky recenzie používateľa

Demýtizácia, či dokonca degradácia Brucea Leeho, z ktorého tu spravili arogantného kreténa, ktorý sa nad každého vyvyšoval. Asi to urobili aby Wongova skromnosť viac vynikla, avšak potom film nie je ryba ani rak. Nie je o Wongovi, Leeovi, ba ani o blonďákovi, ktorý chce vyslobodiť svoju lásku z rúk priekupníkov s ľuďmi. Súboje sú nacvičené pekne, ale kamera nestíha a súboje tak vyzerajú pomalé, nudné a dosť často nekontaktné. ()

Galéria (25)

Reklama

Reklama