Reklama

Reklama

Za kráľovnú a za vlasť

(festivalový názov)
  • Česko Za vlast a královnu (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Píše sa rok 1952. Snívanie osemnásťročného rojka Billa Rohana preruší kórejská vojna; odvedú ho do armády a ocitne sa v drsnej realite vojenského tábora. Stretne tam Percyho a stanú sa z nich nerozluční priatelia. Bill a Percy sú radi, že sa stali inštruktormi vo výcvikovom tábore, kde snovajú sprisahanie proti neznesiteľnému seržantovi. Občas chodia na vychádzky do civilného sveta. Počas jednej z nich sa Bill zamiluje do dievčaťa, ktoré je preňho nedostupné. (MFFK Febiofest)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (12)

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Tohle byl skvělý film odehrávající se v době války v Korei na jedné z britských základen v Anglii, kde jsou odvedenci připravováni na nasazesí do války. Hodně mi to připomnělo skvělé Biloxi Blues se kterým to mělo hodně společných znaků. Thewlise jsem málem nepoznal a chvilku jsem se musel hodně soustředit zda ta vylepaná guma v brýlých sekající jeden paragraf za druhým z rukověti královské armády je opravdu on nebo ne. Kluci byli sympaťáci a dobře byly vybrány i jejich dívčí protějšky. Ten dům na ostrově uprostřed Temže, kam se dalo dostat jen lodičkou byl skvostný a uměl bych si hodně dobře představit sebe v takovém bydlení ! Naději a slávu jsem viděl a připomněla se mi hned v úvodu, kdy to omylem schytala škola vypravěče od nouzově odhozené pumy z nějakého toho Heinkelu... Nebyla to však ani ta ruina školy jako spíš jásot dětí s výkřiky Than you! Adolf!!! Dávám 4 dopisní známky na balík s hodinami! * * * * ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Všetko tu bolo rozbabrané (buzerácia v kasárňach, neopätovaná láska, problémy v rodine, kamarátstvo) a nič poriadne dotiahnuté. Toto ma trochu sklamalo, čakala som niečo výraznejšie. Herecky ale vydarené, aj keď Caleb niekedy cez čiaru ... no a muzika bola veľmi pekná. A rekonštrukcia krádeže hodín, tak to bola excelentná scénka. ()

Reklama

Biopler 

všetky recenzie používateľa

Slušná britská vzťahovka, na ktorú sa príjemne pozerá aj vďaka záhadnej lady Tamsin Egerton. Rolu zvládla výborne a jej krása mi učarovala, tak dúfam, že prerazí a že ešte o nej budeme počuť. Kasárňové príbehy dvojky vojakov fajn, ale dlho mi trvalo kým som všetkému v kasárňach veril a to je mínus. Nebol to veľmi dobrý výber hercov, typovo do roly majora napríklad. Taktiež Percy si ma nezískal. Možno je to aj kultúrou a řád v britských kasárňach je iný ako napr. v amerických, alebo tých z lidovodemokratickej armády :) ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nezmyselnosť vojny podaná v sarkastickom a satirickom kabátiku... Tak trochu mi to pripomenulo Čiernych barónov, len tu bol humor decentnejší a samozrejme typicky britský. Priznám sa, zo začiatku mi chvíľu trvalo, kým som si na ten humorný prístup zvykol, predsa len som čakal na túto tému nejakú klasickú vojnovú drámu, no časom som si predsa len zvykol. Bavili ma hlavne scény s rotným (David Thewlis), ktorý sa snažil úzkostlivo dodržiavať všetky vojenské zákony (prečo to sa divák dozvie až na konci). Na druhú stranu postava Percyho mohla byť stvárnená nejakým sympatickejším hercom, Caleb Landry Jones sa mi sem vonkoncom nehodil a celkovo táto postava mi dosť liezla na nervy. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Na válku a na armádu je vždycky možné se dívat kriticky. John Boorman to navíc spojil se sarkastickým přístupem, a tak je tenhle film správně tíživý, správně vtipný a správně sžíravý. Je to ale jen správné, není to trochu drsnější, trochu hlubší. A tak zůstává snímek hlavně kritikou se zajímavými postavami, ale skutečně vyhrocené momenty zde nejsou. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama