Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Česko Doktor Martin
Trailer
Komédia / Rodinný / Dráma
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Réžia:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrajú:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(32)

Obsahy(1)

Humorný seriál z prostredia  podhorského mestečka Protějov v Beskydách. Stret svojráznej povahy nového obvodného lekára z Prahy s podhorským spôsobom života prinesie rad zábavných, aj menej veselých, nečakaných situácií. Jeho profesionálne kvality dokážu pacientom pomôcť aj v  mimoriadnych prípadoch, ale je otázne, či sa Protějovčania kvôli tomu dokážu zmieriť s odťažitým a uštipačným  Pražákom. Ak k tomu pridáme aj jeho schopnosť tým najnevhodnejším spôsobom oznamovať pravdu, môžeme o tom pochybovať. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa cheyene k tomuto seriálu (6)

Doktor Martin (2015) 

Doktor Martin je pro mě velmi milým překvapením. Takový seriál na naší scéně dlouho chyběl. Můžete mít výhrady vůči hercům, neodpovídajícímu dialektu, snad i některým zápletkám či humoru, ale na rozdíl od všech těch nekonečných ság, je patřičnou oddechovkou, která pobaví třeba právě i tou svoji naivitou nebo střety odlišných charakterů postav. Donutil se na roli obhroublého doktora perfektně hodí, líbí se mi i celý koncept, kterak vynikající lékař z Prahy musí skrz svoji nově se projevenou fobii z krve, odstěhovat do Beskyd a vzít místo praktického lékaře. Sestřička Irena je skvělá, učitelka Lída rovněž, potěší i teta v podání J. Štěpánkové. Nelze opomenout strážmistr Topinka, jenž je dobrým zpestřením epizod, v nichž se objeví. Jako divák jsem tu našel vztah ke každé postavě a těšil jsem se na doktorovy případy, relax i humor, které mi každý díl přinášel. ()

Pražák (2015) (S01E01) 

Na rozjezd perfektní díl. Donutil sice nepatří mezi mé velké oblíbence, avšak role mu perfektně sedí. Prvotní setkání s postavami naznačuje, že takto koncipovaný seriál může skvěle fungovat. ()

Vyhadzov (2015) (S01E02) 

Také znám Gabrielu Marcinkovou z Tajných životů, kde ztvárnila diametrálně odlišný charakter, avšak její herecké umění dokazuje, že ji nelze tak snadno škatulkovat, neboť Irenu hraje parádně. Vtipná a zdařilá epizoda. ()

Na vode (2015) (S01E03) 

Opět vtipné a pohodové. Horský doušek pobavil, ale těch úsměvných situací tu bylo více. ()

Pôrod (2016) (S02E15) 

"Parťáci jako Sherlock a Holmes, Bodie a Doyle, Mulder a Scullyová." :) Topinka umí pobavit. ()

Doktorka Diana (2016) (S02E16) 

Povedená tečka za zdařilým seriálem. Teď hurá na film Záhada v Beskydech a Strážmistra Topinku. :) ()

Súvisiace novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (viac)

Reklama

Reklama