Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Česko Doktor Martin
Trailer
Komédia / Rodinný / Dráma
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Réžia:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrajú:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(32)

Obsahy(1)

Humorný seriál z prostredia  podhorského mestečka Protějov v Beskydách. Stret svojráznej povahy nového obvodného lekára z Prahy s podhorským spôsobom života prinesie rad zábavných, aj menej veselých, nečakaných situácií. Jeho profesionálne kvality dokážu pacientom pomôcť aj v  mimoriadnych prípadoch, ale je otázne, či sa Protějovčania kvôli tomu dokážu zmieriť s odťažitým a uštipačným  Pražákom. Ak k tomu pridáme aj jeho schopnosť tým najnevhodnejším spôsobom oznamovať pravdu, môžeme o tom pochybovať. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa Autogram k tomuto seriálu (17)

Season 1 (2015) (S01) 

Výhýbal som sa tomuto seriálu dlhší čas, ale nedostatok iného programu a účasť Donutila, ktorý to určite nemôže pokaziť, ma presvedčila. Vidiecke prostredie našťastie nie je až také vidiecke, ako v slovenských akoževtipných seriáloch, a tak nakoniec z toho bolo príjemné prekvapenie. (9.10.2015) –––– Po dlhšom sledovaní je prekvapenie ešte väčšie. Donutil je skvelý, dokáže zohrať asi čokoľvek a tak ani House v jemnejšom vydaní pre neho nie je problém. Ostatné postavy sú možno jednoduché, ale po čase má každá svoje dôležité miesto v seriáli. Po novoročnej epizóde Martin vs. alkohol, ktorú by som označil piatimi hviezdami, musím zvýšiť na štyri hviezdy. (29.11.2015) –––– Záverečný diel prvej série som kvôli kontroverzným reakciám sledoval trochu znepokojene, ale zapadol do série slušne. Príbeh tak príjemne priblblý, doktor klasicky nechápavý a zaver rozprávkový. (13.12.2015) ()

Ospalá diera (2016) (S02E01) 

Česká televízie to jednoducho umí. Aj z takéhoto nenávideného telenovelového formátu dokáže vyčarovať niečo naozaj zaujímavého. Necelá hodinka utečie ako voda. Miroslav Donutil je donútený hrať postavu celkom odlišnú od svojej prívetivej povahy, a je to pán herec, pretože je v tom tak prirodzený, akoby bol takýmto asociálnym introvertom naozaj. ()

Záskok (2016) (S02E02) 

Nie je záskok ako záskok, v tomto prípade sa skoro žiadny záskok nevypláca. Šuster nech sa drží svojho remesla. –––– Víte, já... Budu potřebovat vzorek stolice. ()

O jazvecoch a ľuďoch (2016) (S02E03) 

Tá pošahaná rodinka Maškových mi išla na nervy, takže mi trochu pokazili dojem z celej epizódy. Vlasne nič iné sa tam poriadne ani neriešilo. –––– Viděl jsem ho pouze jednou. Abych určil jeho zdravotní stav. Byl mrtvý. ()

Láska pod psa (2016) (S02E04) 

Škoda, že sa to rozbehne až na konci, ale potom je rozbaľovanie darčekov skutočným zážitkom, ale nie pre oslávenca. Divák si o tom, čo darčeku predchádzalo, môže myslieť svoje, ale nebol by to komediálny seriál, keby sa nepreháňalo a nezľahčovalo. ()

Už ťa nechcem vidieť (2016) (S02E05) 

Najskôr sa doktor nevie rozhýbať, a potom prekvapuje. Celá epizóda venovaná ich vzťahu-nevzťahu je hudobne ozvláštnená koncertom vážnej hudby, netuším, či sa niečo také praktizuje na českom vidieku. Ale účel to splnilo, vyvolalo čo malo a tak táto epizóda aj s následnými akčnými pridavkami trochu vyčnieva nad ostatné. –––– Pánové, zase na tři. Jedna... Anebo ne! –––– Martine, není přece žádný návod, jak se chovat dobře. Na to musí přijít každý sám. ()

Tajomný dom v Beskydách (2016) (S02E06) 

Doktor rieši samé prípady záhadných chorôb až mu na vzťah nezostáva dosť času. Takýto mysteriózny prvok mi do seriálu o mrzutom doktorovi akosi nesadol. ()

Šťastne až do smrti (2016) (S02E07) 

V tomto seriáli si treba zvyknúť, že je občas akoby z inej krajiny, kde sa nielen ordinuje v obleku, ale k pôrodu na lúke netreba ani volať záchranku. A hoci sa absolútne všetko poserie, zároveň je všetko vo veľkej pohode, a možno je to nakoniec ešte trochu ináč. ()

Staré lásky (2016) (S02E08) 

Udeje sa toho v tejto epizóde skutočne veľa. Ale pripadal som si skoro v každej scéne ako z iného sveta. Že sa nespráva normálne doktor, to je ok, ale keď sú nenormálni úplne všetci, to už prestáva sranda. Nikto nepovie, čo si myslí, doktorka si robí, čo chce, a vrcholom je "zamilovaná" scéna v reštike. Čakal som len na to, že sa niekto prebudí s tým, že to bol iba sen. Možno v ďalšej časti... ()

Nový riaditeľ (2016) (S02E09) 

Nebol by to tento seriál, ak by sa nestalo to najmenej pravdepodobné, že doktor si raz vrzne a práve jemu sa to stane. Všetko sa potom točí len okolo toho a ešte pár zaujímavých chorôb a "chorôb". Luděk Sobota hraje tých koktavých blbečkov tak verne, že by som aj veril, že taký naozaj je. Pri výbere herca do tejto postavy bola voľba určite jednoznačná. Celkom zábavný diel. ()

Zošalieme spolu! (2016) (S02E10) 

Niekedy už mám v tomto seriáli pocit, že sa musia vymýšľať úplne nepravdepodobné kraviny. Tak sa chlapec spovedá so vzťahovými problémami akurát svojmu budúcemu svokrovi, policajt doma prehliadne chemické laboratórium a doktor nechtiac zariadi invaliditu starého pána. Tiež jeho hra na doktora Housa nie je celkom to pravé do takéhoto komediálneho seriálu. ()

Malé tajomstvá (2016) (S02E11) 

Trochu mi seriál začína pripadať ako stretnutie dementných alebo polodementných jedincov. Vrátane scenáristu, ktorý tentokrát nepochopil zmysel povinného ručenia. Našťastie je epizóda aspoň priemerne zábavná a má aký-taký zmysluplný záver. –––– Internet! Ještěže ho máme. ()

V kurníku (2016) (S02E12) 

Konečne robí doktor to, čo robiť má. A je pri tom aj svojsky protivne vtipný, hlavne na konci. Za tú priúčku od ovce pridám aj jednu hviezdu naviac. –––– Někdy se věci prostě tak nakupí, že to přeroste přes hlavu. ()

Divina na beskydský spôsob (2016) (S02E13) 

Asi už je načase seriál ukončiť, lebo sa zdá, že melie z posledného. Prejavuje sa to stupňovanou hlúposťou postáv, aj keď doteraz boli aspoň čiastočne v poriadku. Doktor chystá odchod a aj sám asi pochopil, že v tej zapadnutej dedinke sú ľudia, čo ho majú napriek všetkému radi. ()

Ako mačka (2016) (S02E14) 

Keď už udalosti nedávajú veľký zmysel, tak nech je aspoň zábava. Tentokrát bola, dokonca s akčnou vložkou a s prižmúrením oka jednookej opice možno aj erotickou vložkou, Vilma má odvahu. –––– Doktore, a víte co mi bude chybět nejvíc, když odejdete do Prahy? Tyhle naše přátelské rozhovory. –––– A teď se pokusíme najít ten prst. Hejbněte sebou! ()

Pôrod (2016) (S02E15) 

Pár horúcich chvíľ lúčenia, jeden žltý sveter a nepekná rozlúčka s malou pionierkou. V posledných deň práce je prípadov najviac a najzaujímavejších, a ako sa patrí v dnešnej dobe, tak s online prenosom. Keby sa vynechal blud s neškodnou brutálnou haváriou, tak by celý diel dával normálne aj zmysel. –––– Chápete to, konkurencia je veľká a biznis neúprosný. Nie každý sa môže celé dni promenádovať po meste v obleku. –––– Jeho stav vyžaduje okamžitou dávku alkoholu! ()

Doktorka Diana (2016) (S02E16) 

Myslel som, že náhradou bude nejaká normálna doktorka, ale táto je asi desaťkrát divnejšia oproti Martinovi. Snáď nikoho nenapadne o nej natočiť seriál, toto úplne stačilo. Tretia hviezda je len za príjemný a optimistický záver, ale za seriálom mi smutno nebude. ()

Súvisiace novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (viac)

Reklama

Reklama