Reklama

Reklama

Dievčenská banda

(festivalový názov)
  • Česko Holčičí parta (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Snímka zachytáva dôležité obdobie v živote 16-ročnej Marieme. Situácia v rodine spolu so zlými výsledkami v škole a dominantným správaním jej chlapčenských susedov v dome na parížskom predmestí v nej živia pocit, že sa dusí. Stretnutie s tromi drzými babami v jej veku ju vtiahne do nového sveta a ona sa rozhodne, že svoje miesto na slnku predsa nikomu nedaruje. Tretí fi lm talentovanej francúzskej scenáristky a režisérky Céline Sciamma otváral sekciu Directors' Fortnight na tohoročnom MFF v Cannes, ktorá je venovaná progresívnym a inovatívnym snímkam. „Opäť v ňom ide o mladých ľudí, o dievčatá," hovorí Sciamma. „Vrátila som sa k téme dospievania, či skôr jeho konca, na príbehu štyroch dievčat, ktoré sa snažia žiť svoje mladícke životy vlastným spôsobom. V určitom zmysle sa púšťam do nepreskúmaných vôd, avšak je tu jasná súvislosť s témami, ktorým sa venovali moje predchádzajúce fi lmy: prebudenie túžby, sila ženskosti a potreba uniknúť vopred určenému osudu." (IFF Bratislava)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (7)

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Moje hodnotenie dvíha výborná kamera, dokonale časovaný strih, a listener friendly popíkový soundtrack, vďaka ktorému boli niektoré pasáže natočené ako milé hudobné klipy. Ale dej bol na pomery pani režisérky povrchný, predvídateľný a v porovnaní s podobnými filmami o mládeži na šikmej ploche, sotva priemerný. IFF BA 2014 ()

Sharleen 

všetky recenzie používateľa

Toto je už roky realita francúzskych miest a hlavne predmestí, samé ghetto s vlastnými pravidlami. Neviem, ako to tá Celine Sciamma robí, ale čoho sa chytí, či už režijne alebo scénáristicky, väčšinou oboje, to stojí za videnie. Do istej miery s tým bude mať asi čo dočinenia aj dlhoročná spolupráca s rovnakým, osvedčeným tímom (produkcia a kásting). Aj keď námet to nie je nejako extra originálny, to ako je film zrežírovaný a zahraný čisto amatérskymi hercami, ho posúva na inú úroveň. Za super zahranú hlavnú postavu a skvelú hudbu pridávam aj piatu hviezdičku. ()

Reklama

m4xp4yn3 

všetky recenzie používateľa

Girlhood jakoby nevěděl kde je jeho tematické těžiště. Je o ambicích, o rodině, o prostředí? Chce hovořit za celou generaci, nebo jen za její užší, etnicky a lokálně definovanou množinu? Nevadí, on se ten dojem nějak usadí, ale v průběhu sledování film klame tělem. Dovedl bych si představit syrovější tón, klíčové emotivní a vyhrocené momenty působí dost bezpečně, měkce. Pocity ale převládají kladné, je to natočené upřímně, je tam srdce a několik opravdu silných scén (za mě vítězí karaoke v hotelovém pokoji - jednoduchý a přitom geniální nápad jak do několika minut narvat ducha celého filmu). K pěti hvězdičkám chybí preciznost a režijní virtuozita obdobně laděného Blue is the Warmest Color. ()

Pevek2 

všetky recenzie používateľa

Takhle nejak mohla vypadat Cesta ven, kdyby Petr Vaclav striktne udrzel styl a herce. Sciamma vzdycky byla perfektni ve vyberu hercu a s Karidjou Touré ji vyslo, co predtim s Annais Demoustier nebo Adele Haenel. Touré je skvela, prirozena a energie tech holek utahne pribeh levou zadni. Za me jednoznacne zazitek. ()

Galéria (18)

Reklama

Reklama