Reklama

Reklama

Vojačky

(festivalový názov)
  • Česko Vojačky (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film Vojačky prináša humorný pohľad na prostredie administratívy izraelskej vojenskej služby. Zohar a Daffi sú na povinnej vojenskej službe najlepšími kamarátkami, slúžia na základni na juhu Izraela ako administratívne sily. Zdieľajú rovnakú poschodovú posteľ, delia sa o svoje pocity, tajomstvá a záľubu v hraní počítačových hier. Daffi venuje všetku svoju snahu tomu, aby ju prevelili do Tel Avivu. Zohar sa zaoberá tým, ako prísť o panenstvo. Desí sa myšlienky, že zostane na základni bez kamarátky a nerozpakuje sa ničoho, aby zabránila Daffi odísť. Ich premotivovaná veliteľka Rama túži po povýšení, ale obáva sa, že dievčatá tomu môžu nechtiac zabrániť. (Festival izraelského filmu KolNoa)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (22)

dragoliz 

všetky recenzie používateľa

Nejak to nemalo nohu a pätu, počas sledovania som rozmýšľal, o čom to vlastne je. A nedá sa povedať, že by to bola komédia, moc som sa totiž nezasmial. Rovnako tak som čakal pútavejší vizuál, no celý film sa odohráva v jednej miestnosti. A ani Zohanka a jej kolegyne ma nepresvedčili, aby som ich postavám uveril. No bieda... 30% ()

kinderman 

všetky recenzie používateľa

Americká verze plakátu odkazuje použitým fontem na M.A.S.H. a něco na tom bude, ačkoli vojačky nepracují v polní nemocnici, ale působí jako administrativní pracovnice na jakési bojové základně uprostřed ničeho. V každé armádě je to holt stejné. Hlavní hrdinka Zohar má sice hubu prořízlou skoro jako Hawkeye Pierce, ale za tím skrývá vnitřní nejistotu. Jen pochybuju, že by na (jakékoli, natožpak izraelské) vojenské základně v noci někdo dvakrát vystřelil do vzduchu...a dlouhé minuty se nic nedělo. ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Dlouho jsem se zdráhal, abych tenhle film nějak ohodnotil. Pořád jsem si říkal, že po shlédnutí filmu mě to nenadchlo, a že jsem asi divnej. Zdejší hodnocení mluvilo jasně a rozhodně dost opačně oproti tomu, co já jsem si o tomhle filmu myslel. No a to jsem se ve své podstatě docela dost těšil. Jenže pak se objevil komentář Enšpígla a já jsem byl rád, že nejsem jedinej, kdo je z tohodle filmu magor. Vojačky jsou dost tématickej film. Taky dost aktuální, když si vzpomenu co naši pseudo-politici odsouhlasili. To je ale to jediný, co opravdu stojí za povšimnutí u tohodle filmu. Kočičky, co jsou tady vojačky, toho moc nepředvedly a já se po těch devadesát minut nudil a doufal, že se to konečně nějak rozjede. A nerozjelo. Viděno na základě Challenge Tour 2015 ()

Rajca 

všetky recenzie používateľa

Dobrý nápad ale nedotiahnutý do konca. Komediálna rovina mi nevadila, naopak bavila, ale len zo začiatku. Postupne Lavie začínali dochádzať nápady a film ustrnul v jednej rovine. Škoda že sa režisérovi nepodarilo naplno rozohrať potenciál tohto nametu. Pár zábavných momentov však nemožno filmu uprieť. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Námet sa mi páčil, rovnako aj atmosféra pracoviska kancelárie na vojenskej základni s dievčatami, ktoré mali na starosti administratívu. Zohar mi teda prišla ako poriadna krava, tak sa čudujem, že ju tam nikto poriadne neukáznil a napriek tomu, že bola súčasťou vojska, tak po disciplíne ani stopa. Daffi, to bola iná káva, snaživá a milá dievčina, ktorá mala svoje sny a túžb, no kvôli sebeckej "kamoške" Zohar sa to často končilo fiaskom. Film mal potenciál na to byť dobrý, keby tam však bola aj nejaká poriadna zápletka alebo aspoň dramatickejšie vyostrenie situácií. Celý dejový rámec však prakticky spočíval v Zoharinom vzopretí sa a Daffinej snahe o lepšiu budúcnosť. A to je tak všetko... ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (1)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu Tribeca 2014. (Terva)

Reklama

Reklama