Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(séria)
Akčný / Krimi / Mysteriózny / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvorcovia:

Drew Goddard

Predloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrajú:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Bob Gunton, Vincent D'Onofrio, Peter McRobbie, Nikolai Nikolaeff, Gideon Emery (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Recenzie (95)

Ellmariachi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

První série je za mnou. Určitě nejsem zklamaný, ale rozhodně nejsem tak nadšený, jak jsou ostatní. Občas se hodně tahalo za čas a lehce nastavovala kaše. Ne že by to bylo vyložené mínus a nějak otravné, ale nějaké to procentíčko to ubralo. Celkově je příběh fajn a utíká to. Co mě ale zklamalo bylo finále. Čekal jsem něco epického a přišlo takové střízlivé zakončení. Každopádně pokud první série má být jen úvod do světa D a představení figurek, tak to funguje. Pokud to mělo být něco víc, tak budu zklamaný. To se ale dozvím časem. 75 procent. ()

fmash 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Dostatečně temné, explicitní a s dostatečným nedostatkem dětinskosti. Vlastně nemám výhrady, až na obvyklý nešvar, že hlavní hrdina, takto borec až na půdu, střídavě zvládá pomlátit asi milion křupanů najednou, přičemž se vyhýbá kulkám, střídavě dostává na budku od kdekoho, kdo má ve scénáři jakous takous důležitost, takže nesmí jít k zemi po první dobře mířené pumelici. 4½. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Je to troška v rozporuplnom kontraste: na jednej strane dosť detailné krvavosti a na druhej rodinný humor a žoviálne kamarátske ústredné trio, ktoré sa navzájom doberá ako keby vystupovalo v Matelkove. Takisto mi nie úplne perfektne sadla podozrivo vyľudnená newyorská štvrť, ktorá pôsobí značne nízkorozpočtovým dojmom. A ani toľko vychvaľovaná akcia v skutočnosti nie je nič fenomenálne, ak nerátame drobnosti (chodbová scéna, ale tá je v jednej z prvých častí a potom už do konca nič). Našťastie má prvá séria i množstvo plusov: sympatická hlavná trojka, pomerne dobrá atmosféra "štvrte, ktorú zničili Avengers, keď zachraňovali New York", sympatický Ben Urich a v neposlednom rade ak aj nie rovno najlepší, tak jednoznačne jeden z najlepších marvelovských zloduchov od prvého Iron Mana v pomerne monštruóznom podaní Vincenta D´Onofria. Druhá séria sa každopádne vydarila ešte o dosť viac. Ale už prvá je u mňa za slušných 70%. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zajímavý a ambiciózní pokus o vytvoření mýtu maskovaného hrdiny s patinou temna a osudovosti ala The Dark Knight. Místy to pěkně pomrkává, místy je to jen upištěný seriál plný scénáristických nedodělků, ale nedá se tomu upřít snaha a slušné herecké obsazení. Akce zajímavá, jen by to chtělo trochu lepšího kameramana a střihače. ()

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Do you believe in the Devil, Father?" Čakal som, že prvá séria Daredevila bude mať temnú atmosféru a nemýlil som sa, veľmi mi pripomínala Temného Rytiera (jediný rozdiel je v tom, že hlavný hrdina nemá zrak a nie je to bohatý playboy 😀). Myslel som si, že každý jeden diel bude plný akcie, ale dočkal som sa aj niekoľkých pomalších epizód, ktoré ma miestami dosť nudili a ani tá (väčšinou) hodinová stopáž tomu veľmi neprospievala... Ale na druhej strane, keď už sa tu aj nejaká tá akcia objavila, tak bola premakaná (podľa mňa je najlepšou scénou rozhodne bitka s Rusmi v úzkej chodbičke na konci druhej epizódy). Potom je tu ešte postava Wilsona Fiska (alias "Kingpin"), ktorý je tým najnesympatickejším záporákom, akého som v Marvel univerze zatiaľ videl, a to je dobre, pretože on ani iný byť nemohol. K tomu pridám ešte Daredevilove hlášky, pri čom niektoré z nich boli naozaj podarené, napríklad to, že namiesto filmov radšej počúva hudbu (keďže je slepý) alebo to, čo povedal Rusovi Vladimirovi: "That sounds pretty bad, but I don't speak asshole." V titulkoch to bolo perfektné, že vraj nehovorí debilsky 😂 (kto videl, ten pochopí). Charlie Cox jednoducho zahviezdil a každú jednu scénu si ukradol pre seba. Pre zhrnutie, z prvej série Daredevila nie som úplne unesený, ale celkový koncept a nápad (a tiež aj vynikajúca záverečná epizóda) sa mi v tomto prípade páčili a preto dávam 8,5 slepeckých paličiek z 10. Už teraz sa teším na druhú sériu, ale myslím si, že to je hlavne preto, lebo v nej príde na scénu Punisher, kvôli ktorému som vlastne začal celý tento seriál pozerať... "You were right... what you told me over the radio that night. Not everyone deserves a happy ending." ()

Galéria (204)

Zaujímavosti (20)

  • Bojová scéna na chodbe bola natočená na jeden záber. Chris Brewster - hlavný dablér Charlieho Coxa povedal, že v prvý deň vytvárali choreografiu, na ďalší sa trénovalo a v tretí deň to zahrali. (lucia28)
  • Tato epizoda byla částečně natočena na Whitestone Bowling Lanes v Flushing v New Yorku. (Epistemolog)

Reklama

Reklama